LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

AB er på vej frem!

Skrevet af Crilz_AB (20/07-2012 kl. 21:01)

Arbejdsbetingelserne er blevet noget nemmere for AB-træner Kasper Kurland (Foto: Jesper Poulsen / bold.dk)
RangeringScore (Rank)
Danmark292 (12)
NordicBet Ligaen292 (2)
Akademisk Boldklub224 (1)
Seneste indlægDato
AB - På vej mod afgrunden23-03
Årets hold 201307-02
AB: Træner Nørgaard vs. Kaptajn Lykke11-11
Populære indlægStemmer
Verdens bedste fodboldspillere: Del 345
Danmarks største talenter31
Skal AB følge Brøndbys eksempel?26
Blogs
AB's oprykningsjagt
I en nervepirrende sidste spillerunde sikrede AB sig med hjælp fra Brønshøj endnu en sæson i 1. division, også kendt som Betsafe Ligaen. Glæden var enorm, men der var også plads til selverkendelse. For I AB vidste man godt, at det ikke havde været godt nok. Årsagerne til den miserable halvsæson, hvor man blot hentede 11 point i 12 kampe, var mange. Ting som dommerfejl og manglende marginaler blev nævnt, men selv om man enkelte gange havde dommerkendelser mod sig, havde man også ind i mellem dommerkendelser med sig. I det store hele var klubben selv skyld i den dårlige halvsæson.

Når man som dedikeret AB-tilhænger ser tilbage og evaluerer præstationen, springer især to ting i øjnene i forhold til de dårlige resultater. Først og fremmest er der den manglende rutine. AB’s spillertrup var meget ung. De eneste spillere over 22 år var Jens Waltorp, Casper Andersen, Nicolai Melchiorsen og anfører Klaus Lykke. Waltorp var dog ude med en skade det meste af foråret og fik ikke et eneste minut på banen, mens Andersen og Melchiorsen for det meste agerede reservespillere. Gennemsnitsalderen for startelleveren var i den sidste kamp ca. 20,6 år, hvilket endda er trukket væsentligt op af Klaus Lykkes 29 år. De unge spillere har helt sikkert potentiale, men når man den ene gang efter den anden smider sejren væk i overtiden, bliver den manglende rutine altså tydelig. I hver af de tre udekampe mod Blokhus (2-2), FC Vestsjælland (1-1) og Viborg (2-2), blev en føring sat over styr i overtiden. Og historien gentog sig, da man i næstsidste runde hjemme tog imod Brønshøj. Foran 2-0 og med en mand i overtal burde der ikke være problemer, men så kom nervøsiteten, og kort tid efter kom reduceringen da også. Mod slutningen af kampen stod overvægten af AB’s spillere i eget felt og forsøgte blot at sparke bolden væk i stedet for at følge det taktiske oplæg, og da det så ikke lige lykkedes, kunne den tidligere AB-spiller Peter Ørbæk Larsen sætte udligningen ind. Igen 2 point smidt væk i overtiden for AB.

Anden grund til det dårlige forår er den store skadesfrekvens. Jeg har i mine år som fodboldtilhænger aldrig før oplevet, at 11 ud af 23 spillere på samme tid var ude med en skade, som tilfældet var på et tidspunkt. Ud af de 11 var det så endda otte fra idealopstillingen, og så er det altså heller ikke nemt. At man i forårets 12 kampe måtte bruge hele 28 forskellige spillere, siger vel det hele. Nicolai Bjerregaard på mål og så 27 forskellige markspillere til de ti pladser. 27! Og en så stor skadesfrekvens kommer altså ikke udelukkende grundet uheld. Hvorfor der helt præcist har været så mange skader er rigtig svært at sige, men klubben har udmeldt, at man er opmærksom på problemet og arbejder på at forbedre skadessituationen. Hvordan, det så går med det, er svært at sige, set udefra.

Noget man kan følge med i som tilhænger er til gengæld situationen på transfermarkedet. Det er ikke de store summer, der kommer på bordet, i forbindelse med køb og salg i AB. Spillerne, der forlader klubben er typisk spillere, der ikke får forlænget deres kontrakt. Når spillere bliver hentet til klubben, er der typisk tale om fri transfers. Sådan har det været et stykke tid efterhånden. Det er de færreste 1. divisionsklubber, der i øjeblikket kan smide et stort engangsbeløb på bordet for at hente en spiller. I AB har ni spillere forladt klubben, men man har ikke fået penge for dem. Der er tale om syv spillere, der har forladt klubben grundet kontraktudløb. De to af dem har fundet ny klub; Oliver Hansen er skiftet til BK Frem, mens Rasmus Thelander er skiftet til AaB. To spillere har man mistet, da deres lejekontrakter er udløbet. Det er Azad Corlu, der vender hjem til Brøndby IF og Christian Gytkjær, der tager hjem til FC Nordsjælland. To af klubbens fire spillere over 22 år, Casper Andersen og Nicolai Melchiorsen, er også færdige i AB, men da ingen af dem havde udsigt til spilletid, er dette tab nok ikke så slemt. Umiddelbart er det uden tvivl Thelander og Gytkjær, der bliver sværest at erstatte.

Ni spillere er gået, og ni spillere er kommet ind. De tre er talenter, der er blevet rykket op fra U/19-holdet. De unge, talentfulde spillere Rasmus Louis Larsen (Brøndby IF) og Bassel Jradi (B 93) er også kommet til, men det er altså blandt de fire sidste, vi skal finde de mere rutinerede kræfter. Kristian Geertsen, Thomas Sørensen (begge HB Køge), Kevin Bechmann Timm (FC Roskilde) og Rasmus Mathiesen (Næstved) er kommet ind. Thomas Sørensen er med sine 27 år den klart ældste af de fire, men de øvrige tre spillere har også en del erfaring, hvilket kan blive guld værd for så ungt et hold. Klubben har gennem lang tid talt om at satse på unge talenter, men sidste sæson viste, at der også er brug for rutinerede kræfter. Og det er godt at se, at man i AB er i stand til at lære af sine fejl. Det er essentielt.

Truppen er i sig selv ganske interessant. Flere af spillerne kan i mine øjne godt klare sig i Superligaen. Anfører og klublegende Klaus Lykke har i flere omgange vist sin troskab over for klubben ved at afvise tilbud fra landets bedste række. Profilen Oliver Lund er stærk både teknisk og fysisk, mens han samtidig er lynende hurtig og kan dække stort set alle pladser på banen. Hvad han laver i 1. division fatter jeg personligt slet ikke, men vi er glade for at have ham i klubben. Også venstre backen Emil Farver har højt niveau, men han har døjet med skader, der har holdt ham tilbage.

De rutinerede kræfter, der er kommet ind, tror jeg, vil hæve holdets niveau en hel del. Målmandsposten er dog et stort spørgsmålstegn, da ingen af holdet to målmænd Jens Waltorp og Nicolai Bjerregaard har deltaget i træningskampene. FC Hjørrings Jesper Weinkouff har været på prøvetræning og ligner en mulig løsning. Forsvaret kan blive et af rækkens allerstærkeste. Thomas Sørensen ved siden af Oliver Lund eller Thomas Juel-Nielsen på midten. Alternativt unge Martin Fisch, som er et stort talent. Geertsen på højre back og Brandis på venstre. Brandis agerer normalt højre back, men han ligner efterårets venstre back, da Emil Farver er ude med en knæskade. Brøndbys ynglingehold kasserede højre backen, men mon ikke man fortryder det nu? Brandis er i højere og højere grad ved at være en profil for AB, og tre mål fra sin position som højre back på to sæsoner er ganske udmærket. I maskinrummet har AB Klaus Lykke og stortalentet Lukas Lerager, der lige er fyldt 19 år. Rasmus Mathiesen og unge Ayo Simon Okosun er klar som backup for de to. Unge Frederik Weibel ligger lige foran dem, og han ser også ud som en spændende, ung spiller. Hvem der skal starte inde som de tre i frontkæden er svært at sige. Umiddelbart ligner det Kevin Bechmann Timm, sidste års store offensive profil Marc Dal Hende og den lynhurtige Semere Haile. Dog ligner navne som teknisk stærke Bassel Jradi og fysisk brølstærke Kristoffer Heeris stærke alternativer, mens Casper Offenberg også er en mulighed. Og Oliver Lund, der også kan spille fløj eller angriber. Truppen ser altså god ud, og med en stærk træner i Kasper Kurland, ser det fornuftigt ud. Klubben har lært af sine fejl, og derfor tror jeg også, at AB i den kommende sæson, hvis man undgår et hav af skader, vil ende blandt de otte bedste. Håbet er i hvert fald grønt.6 Stemmer
3 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...