LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

Serie A 11/12 - sæsonen som den gik

Skrevet af vossj (18/06-2012 kl. 17:27)

RangeringScore (Rank)
Italien317 (4)
Serie B96 (1)
Serie A312 (4)
Bologna122 (1)
Pescara71 (1)
Cagliari90 (1)
Udinese136 (1)
Napoli140 (1)
Catania101 (1)
Lazio132 (1)
Fiorentina208 (1)
Cesena114 (1)
Atalanta125 (1)
Siena93 (1)
Lecce81 (1)
Chievo81 (1)
Novara83 (1)
Torino79 (1)
Genoa114 (1)
Palermo143 (1)
Juventus168 (2)
Roma146 (2)
Parma136 (2)
Italien224 (3)
Inter157 (3)
Sampdoria71 (3)
AC Milan155 (6)
Seneste indlægDato
-5 point, 2x karantæne og Coppa-exit23-12
Fiorentina-Juve Stabia - Mulig Zohore-debut25-11
Fiorentina - ny storhedstid på vej24-11
Populære indlægStemmer
Årsopgørelsen i Serie A38
Fiorentina - ny storhedstid på vej36
Top 30 - bedste angribere i Serie A33
Blogs
La Viola
Så nåede vi enden. Det skulle jo komme til dette punkt, og nu er der bare tilbage at gøre tallene op, og se på vinderne og taberne fra dette års spændende Serie A. Mange hold har imponeret, og lige så mange har skuffet. Denne blog er delt ind i flere dele, så gør dig klar til at få det fulde overblik over sæsonen 2011/2012 fra Italiens bedste fodboldrække. God fornøjelse med en af de måske mest omfattende bold.blogs nogensinde...

Jeg starter bloggen ud med de positive overraskelser, som der faktisk har været rigtig mange af. Flere unge spillere har imponeret mig og de kritiske italienske sportsjournalister hos La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport og Tuttosport mfl. Det er positive nyheder for ikke mindst ligaen, at flere unge slår igennem, men det er skam også godt nyt for landstræner Cesare Prandelli og U21-landstræner Ciro Ferrara.

De positive overraskelser - Spillere:

Èn af de første positive overraskelser jeg lige kommer til at tænke på i denne sæson, er Romas Fabio Borini. Borini har vist skræmmende styrke, og har været et af få lyspunkter i Roma. Det er klart, at hovedstadsklubben har været igennem er proces, og vil også være det i den kommende sæson, og her har især Borini glemt alt om trænersnak og dårlige resultater. Han har bare gjort sine ting, mens diverse eksperter har klappet i deres små hænder. Det blev faktisk til 9 kasser for Borini, og dermed en andenplads på Romas topscorerliste. Borini bliver virkelig spændende at følge igen til næste sæson, og måske kan han sparke Roma til en plads i Europa.

Når snakken falder på unge italienske angribere, der har imponeret i denne sæson, så kan Sienas Mattia Destro bestemt heller ikke undgås. Destro har vist, at formen fra U21-landsholdet også er på plads i Serie A, og han har været en central spiller hos oprykkerne der ligeledes har imponeret. Med få midler har klubben sikret sig overlevelse, og endda kun to point efter de evige rivaler Fiorentina. Destro kæmpede om deltagelse ved sommerens EM-slutrunde, da han fortjent har skubbet spillere som Gilardino, Pazzini og Matri ud af landsholdsvarmen. Borini kom dog med i stedet. I alt blev det til 12 mål for Destro.

Vi fortsætter i det unge hjørne, hvor nedrykkerne fra Lecce har flere spillere med fremtidigt enormt potentiale. Venstrebacken eller venstrekanten Davide Brivio har endelig fundet en stabil form i Serie A, hvor han har spillet 26 kampe, og scoret to kasser. De to mål var intet mindre end to frisparksperler, så en evt. ny arbejdsgiver vil råde over en stabil venstreback, og en yderst skarp frisparksskytte.  Jeg får svært ved at se Brivio i Serie B, så opfordringen er sendt videre til samtlige Serie A klubber om at hente Brivio.

En anden Lecce spiller, Luis Muriel, har også været et stort samtaleemne. Muriel har vist, at han kan en masse med en bold på egen hånd. Han er hurtig, teknisk stærk og yderst træfsikker. Lecce får dog ikke glæde af Muriel i næste sæson. Det gør ejermanden Udinese nemlig, med mindre Milan, Inter eller en anden storklub køber ham fri. Det bliver spændende at se om Muriel kan holde formen i det nordlige Italien, og så kan han jo ende i Champions League med Udinese.

En spiller jeg også roste i min tidligere blog, 'Årsopgørelsen i Serie A', Rodrigo Palacio, skal bestemt også roses igen. Der har ikke været mange lyspunkter for Genoa siden nytår, men Palacio har som den eneste vist målnæse. 19 mål blev det til, hvilket var en af de største grunde til at Genoa blev i Serie A. Palacio er klart årets spiller i Genoa, og Inter har allerede slået til og hentet Palacio.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Inter indtager en sikker placering på min liste over klubber der har skuffet, men topscorer Diego Milito har vist skræmmende form især i 2012. Milito var meget skadet i sidste sæson, men i år rækte hans 24 mål til en andenplads på Serie A's topscorerliste. Milito har været meget kritiseret, men så er det jo godt at han bare kan sætte alt og alle på plads i sidste ende.

Mauricio Pinilla har også fundet vej til netmaskerne hos Cagliari. Øboerne hentede ham til fra Palermo i vinter, og det har vist sig at være en rigtig god handel. Otte scoringer i 14 kampe for Cagliari må siges at være bestået, og en samlet sæsontotal på 10 er positivt for Pinilla, der efter alt at dømme skal tilbage til Sicilien.

German Denis var blandt de bedste i de første ti runder af Serie A, men målformen er svundet en del ind siden første halvdel af sæsonen. I alt blev det til 16 mål for argentineren, der skal have stor ære i Atalantas flotte sæson.

Joaquin Larrivey fra Cagliari er ofte en meget kritiseret mand, og blandt klubbens tilhængere har han et renommé for aldrig at score. Det har Larrivey tilgengæld gjort i denne sæson. I alt er det blevet til syv mål fra Larrivey, men for Cagliari har det været en blandet sæson, der sluttede med blot to sejre i de sidste ti kampe. Dog skal der lyde et stort tillykke til Joaquin Larrivey, der forhåbentlig har fået tro på tilværelsen i Serie A.

Arturo Vidal har været blandt de bedste midtbanespillere i Serie A, og en af de mest iøjnefaldende hos de nykårede mestre Juventus. Vidal har været yderst stabil på den centrale midtbane sammen med Pirlo og Marchisio, og har faktisk scoret syv mål, hvor flere af dem har været flotte drøn fra distancen. Vidal kom til i sommer fra Leverkusen, og Juve fortryder vel næppe at have investeret i chileneren. Det bliver spændende at se Vidal i Champions League til næste sæson med endnu flere kampe, og et endnu større forventningspres fra fans og medier.

Nu når Andrea Pirlo er nævnt, så skal han også lige have en omgang ros. Pirlo har fra runde ét mod Parma været forrygende. Manden udviser en stabilitet og ro som alle hold i verden vil have glæde af. Pirlo er indiskutabelt verdens bedste defensive playmaker, og fodboldelskere skal se frem til at se ham i verdens bedste klubturnering. Én ting er sikkert; han går efter at vinde den igen.

Kevin-Prince Boateng er blevet rost  til skyerne, og det er fuldt fortjent. Boateng har været blandt de bedste offensive midtbanespillere i Serie A, og måske i Europa i denne sæson, men desværre for ham og Milan, så rækte det kun til sølv i ligaen. Boateng skal i den kommende sæson træde endnu mere i karakter, og mere end de fem mål han har scoret i år er bare en nødvendighed.

Udineses midterforsvarer Mehdi Benatia har også imponeret mig. Udinese har været med  i toppen af tabellen igennem hele sæson, og det er blandt andet Benatias fortjeneste. Udinese havde i lange perioder det bedste forsvar i ligaen, og det kan Benatia tage meget af æren for. Manchester United har været interesserede i Benatia, men fans af Udinese vil helt sikkert håbe at forsvarsstyrmanden bliver i Udine.

Alessandro Diamanti har ført Bologna til en fantastisk flot placering i Serie A. En utrolig 9. plads i Serie A er bestemt ikke normalt for Bologna, og tilmed har de spillet noget frisk og offensiv fodbold. En af hovedingredienserne i den flotte sæson har været Diamanti, der også helt fortjent er blevet belønnet med en udtagelse til EM-truppen.

Sebastian Giovinco har været ustoppelig, og med sine 15 sæsontræffere har han faktisk været blandt de bedste i ligaen. Det er heller ikke vanligt for Parma, at ligge placeret over 10. pladsen, men facit lyder altså på en 8. plads til Giovinco og Parma, der endte á point med Roma. Giovinco bliver en af de bærende kræfter for Italien til EM, og transfermarkedet i Italien kan meget vel blive påvirket af rygter omkring Giovincos fremtid. Parma virker usandsynligt, da Giovinco tydeligvis har potentiale til meget mere. Juventus, Inter eller en udenlandsk storklub virker derimod mere realistisk for den 164 cm høje hængende angriber.

Dem må vi ikke glemme:

Der er en række spillere, der har imponeret i denne sæson, men samtidig er blevet lidt glemt fordi de enten er blevet skadede eller har mistet formen i perioder. De skal dog ikke snydes for omtale.

Miroslav Klose skiftede Bundesligaen ud med Serie A, og tyskeren har bevist, at han også kan bombe i Italien. Lazios fans har taget varmt imod ham, og Kloses afgørende scoring i sæsonens første Rom-derby har kun øget angriberens popularitet. Klose har meldt ud, at han ønsker at blive i Lazio indtil sommeren 2014, og så slutte karrieren efter en sidste VM-slutrunde.

Stevan Jovetic har været lyspunktet i Fiorentinas offensiv i denne sæson, hvor han nåede 14 mål. Jovetic har længe været udråbt til hovedpersonen i Fiorentinas fremtidsplaner, men rygter sender ham til flere af Europas storklubber. Fiorentinas nye sportsdirektør Daniele Pradé maner dog til besindighed, og siger at Jovetic ikke skal nogen steder. Med Jovetic på holdkortet i næste sæson kan Viola drømme søde Europa League drømme, mens et hold uden Jovetic højest ender i subtoppen.

De positive overraskelser -Klubber:

Catania imponerede med flot fodboldspil, og resultaterne flaskede sig for den sicilianske klub, der nu har mistet sin træner Vincenzo Montella til Fiorentina. Det bliver afgørende for Catania, at holde på de fleste af profilerne, så de kan få en stabil placering i Serie A til næste år.

Atalanta havde minus seks point i starten af sæsonen, men det ignorede spillere og trænere. Atalanta kæmpede og fik mere end rigeligt med point til at redde sig. Derudover fik vi øje på flere af deres unge profiler.

Chievo er måske det mindst sexede hold i Serie A med et ofte næsten tomt stadion, og en lidt defensiv taktik, men denne sæson var anderledes for Chievo Verona, der viste flot fodbold og fik point mod nogle af de bedste hold i ligaen. Francesco Acerbi i midterforsvaret og Michael Bradley på midtbanen spillede begge en flot sæson, og ser ud til at være tabt for klubben.

Siena overlevede i Serie A, og det gjorde de med stil. Flere af deres profiler viste sig flot frem, og med ny træner næste år (Giuseppe Sannino skiftet til Palermo) og flere mistede profiler, så bliver det spændende at se om Siena igen kan klare sig.

Bologna (sammen med Parma) er det bundhold/midterhold, der har imponeret mig allermest i denne sæson. Profilerne har gjort deres arbejde, og hele holdet har stået sammen om projektet. Bologna har om nogen udnyttet, at Fiorentina, Palermo og Genoa har manglet i subtoppen. Marco Di Vaio vil blive savnet, og en erstatning skal hentes, hvis Bologna skal have forhåbning om at klare sig bare halvt så godt næste år.

Parma sluttede som nummer otte i Serie A. Mere behøver jeg næsten ikke at sige, for det taler vikelig for sig selv. Parma, med Sebastian Giovinco i spidsen, har efter min smag spillet noget af det bedste fodbold i Serie A i denne sæson, og det projekt som præsident Tommaso Ghirardi og træner Roberto Donadoni står med glæder jeg mig til at se blive udviklet. Giovinco får Parma-tilhængerne nok ikke at se i deres farver til næste sæson, men flere andre profiler banker på i Parma.

De negative overraskelser - Spillere:

Alberto Gilardino kom aldrig rigtig i gang i Fiorentina, der solgte ham videre til Genoa efter flere fantastiske sæsoner i Firenze. I Genova kom Gilardino heller ikke i målhumør, og en sæsontotal på seks scoringer kostede Gila pladsen i EM-truppen.

Giampaolo Pazzini formåede heller ikke, at følge op på en flot halvsæson fra sidste år. Blot fem scoringer kom fra Pazzini, der skal tilbage i meget bedre form, hvis han ønsker en fremtid i Inter. Pazzini blev også forbigået af Cesare Prandelli grundet hans dårlige sæson.

Wesley Sneijder har i de seneste sæsoner været én af de bedste spillere i Serie A, men denne sæson var svær for Sneijder. Hollænderen var en del skadet, og ligesom Inters form har været dårlig, så har Sneijders også været det. Et sammentræf?

Diego Forlán har bombet i spansk fodbold i mange år, men den form formåede uruguayaneren ikke at tage med til Italien. Forlán var skadet i lang tid i starten af sæsonen, og det førte altså til at han ikke kom rigtig i gang. Forlán og Pazzinis dårlige sæson fik dog Diego Milito i flot målform igen.

De negative overraskelser - Klubber:

Inter formåede aldrig, at komme rigtig i gang før det var forsent. Gian Piero Gasperini var en fiasko i starten af sæsonen, og han fik ikke meget line før Claudio Ranieri kom til. Ranieri (nu i Monaco, Ligue 2) blev også senere fyret, og ind kom træner nummer fem, siden José Mourinho forlod Milano i 2010, Andrea Stramaccioni. Inters mål til næste år må være en Champions League-plads, for mesterskabschancerne er ikke de bedste.

Romas storstilede projekt fejlede i første sæson. Luis Enrique blev hentet til fra Barcelona med forhåbning om forvandlet og fortryllende bold i Rom, men det hele faldt til jorden med en skuffende 7. plads. De fleste havde ikke forventet et mesterskab, men europæisk fodbold var et must for Roma. Nu skal Zdenek Zeman forsøge, at få de unge profiler til at spille sammen og samtidig skaffe resultater. Noget han gjorde med enorm succes i denne sæson med Pescara.

Fiorentinas sæson har været meget turbulent. Ligesom Inter har Viola ikke formået, at finde en erstatning for stjernetræneren Prandelli, der forlod Firenze i sommeren 2010. Sinisa Mihajlovic blev fyret efter dårlige resultater i november sidste år, mens "redningsmanden" Delio Rossi blev smidt på porten efter konflikt med Ljajic. Vincenzo Montella er nu den nye, unge og initiativrige træner, der skal sætte det rigtige hold sammen, og igen gøre befolkningen i Firenze stolte af deres fodboldhold.

Genoa har uden tvivl været den største fiasko i Serie A i denne sæson. En absolut nedsmeltning var klubben igennem i 2012, og det var millimeter fra at koste en nedrykningsplads. Nu skal Genoa samle stumperne sammen, og sammensætte et hold der igen kan klare sig i Serie A's midte.

Sammenligning - mit bud og den endelige stilling:

Tilbage i december måned gjorde jeg første halvdel af Serie A-sæsonen op (http://www.bold.dk/blog/1749/72/Aarsopgoerelsen-i-Serie-A), og her gav jeg mit bud på den endelige stilling i Serie A. Se sammenligningen mellem de to herunder.

Mit bud på den endelige slutstilling i Serie A:

 1. Juventus

 2. Milan

 3. Lazio

 4. Udinese

 5. Inter

 6. Napoli

 7. Roma

 8. Genoa

 9. Palermo

 10. Fiorentina

 11. Catania

 12. Cagliari

 13. Atalanta

 14. Parma

 15. Chievo

 16. Bologna

 17. Siena

 18. Cesena

 19. Lecce

 20. Novara


Den endelige slutstilling i Serie A:

 1. Juventus

 2. Milan

 3. Udinese

 4. Lazio

 5. Napoli

 6. Inter

 7. Roma

 8. Parma

 9. Bologna

 10. Chievo

 11. Catania

 12. Atalanta

 13. Fiorentina

 14. Siena

 15. Cagliari

 16. Palermo

 17. Genoa

 18. Lecce

 19. Novara

 20. Cesena


Alt i alt er det meget godt ramt synes jeg selv. Der var dengang ikke mange der troede på Juventus som mestre, men Juve løb med Scudettoen, mens Milan blev toer som forudsagt. Jeg havde dog forudsagt, at Lazio ville nappe 3. pladsen, men den tog Udinese. Napoli, Inter og Roma delte de næste pladser, hvilket dog ikke gør den store forskel da Napoli og Inter kommer i Europa League, mens Roma må undvære europæisk fodbold. Jeg troede på, at Genoa og Palermo ville blande sig i subtoppen, men begge mandskaber endte på skuffende placeringer. De tre nedrykkere fik jeg også forudsagt rigtig dog ikke i den rigtig rækkefølge. Jeg forventede ikke at Cesena ville være så tamme som de har været, men tilgengæld bød Novara ind med mere end jeg havde troet bl.a. med en sejr over Inter på hjemmebane i starten af sæsonen.

Og Scudettoen gik til - Juventus:

Juventus tog Scudettoen som ubesejret, hvilket må siges at være noget af en bedrift i en liga der bliver mere og mere jævnbyrdig. Der er mange som fortjener ros i Juve. Målmand Buffon, højreback Lichtsteiner, midterforsvarerne Chiellini, Barzagli og Bonucci, midtbanetrioen Pirlo, Marchisio og Vidal samt træner Antonio Conte. Tillykke til Juventus med det 30. eller var det det 28. mesterskab?

Tragedien - Morosinis forfærdelige dødsfald:

Den helt store tragedie i italiensk fodbold i denne sæson var Piermario Morosinis dødsfald. Midtbanespilleren, der spillede for Livorno, fik hjertestop i udekampen mod Pescara den 14. april, og nyheden gik gennem fodbold-Italien som et chok. Liverno har sidenhen pensioneret Morosinis nummer 25 i klubben. Piermario Morosini blev kun 25 år.

Zlatans skuffelse:

Efter otte mesterskaber i træk (begge med Juve er dog taget fra ham) hos henholdsvis Ajax, Juventus, Inter, Barcelona og Milan, så missede Zlatan Scudettoen i denne sæson. Svenskeren har høstet mesterskaber, og det lyder vanvittigt, at manden er blevet mester hvert år siden 2004. Det er nok ikke en tilfældighed, og i denne sæson viste Zlatan Ibrahomovic endnu engang, at han er blandt de bedste i Serie A og i resten af Europa. Op med humøret, Zlatan.

Del Pieros farvel:

Denne sæson var den sidste i Serie A og ikke mindst den sidste i Juventus for Alessandro Del Piero. Del Piero er intet mindre end en legende i Juventus og i italiensk fodboldhistorie, og en karakter som ham vil blive savnet på diverse Serie A-stadioner. Hvor Del Piero spiller næste år er stadig uvist, men meget tyder på at det bliver i USA eller i Sydamerika. Held og lykke, Alex. Og tak for alt!

Årets hold 2011/2012:

Buffon

Thiago Silva, Barzagli, Chiellini

Marchisio, Pirlo,Vidal, Nocerino

Giovinco

Di Natale, Ibrahimovic

Bænk:

Handanovic

Lichtsteiner, Benatia, Acerbi, Maggio

Hernanes, Boateng

Diamanti

Destro, Milito, Palacio

Årets spiller 2011/2012:

Andrea Pirlo kom direkte ind på Juves midtbane sidste sommer, og verdens bedste regista har forvandlet Torino-mandskabet. Pirlo er rolig på bolden, og skaber rum og afleveringer til sine holdkammerater som ingen anden fodboldspiller.

Serie A 2012/2013:

Det blev Pescara, Torino og Sampdoria, der tog de tre oprykningspladser til Serie A i den kommende sæson. Derfor kan vi se frem til endnu en jævnbyrdig sæson, hvor jeg især tror, at bundstriden bliver benhård. Hvilke spillere Juventus henter i pausen vil tiden vise, men især Juves ambition om at sikre fremtiden med unge lovende spillere kommer til at betyde meget for de kommende sæsoner. Hvis vi skal tro på rygterne, så ender Juve august af med at have et stjernehold, og hvem der skal følge dem til dørs i næste sæson bliver svært at forudsige. Milan virker svækkede også grundet økonomien, Inter skal bygge et nyt hold, Roma er fortsat i en opbyggende fase, Napoli har ikke vist god form over en hel sæson, Lazio mangler lige det sidste og Udinese ser ud til at sælge bredden. Umiddelbart ligner det et endnu stærkere Juventus-mandskab, men alt kan ske i Serie A.

Tilbage er der bare at sige; tak for i år, Serie A, vi ses til næste sæson!33 Stemmer
4 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...