LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

VM 2014 – kvalifikationen, de europæiske grupper, del 1

Skrevet af Klinkovich (04/07-2012 kl. 18:35)

Seneste indlægDato
2'er-stillingen, VM-kval09-09
VM 2014 - ser det nu også så skidt ud?30-10
VM 2014 – kvalifikationen, de europæiske grupper, del 104-07
Populære indlægStemmer
Hvem er FC Shakhtar Donetsk?34
VM 2014 – kvalifikationen, de europæiske grupper, del 125
Danmark/EM 201217
Blogs
Hvem er FC Shakhtar Donetsk?
EM 2012 - hold øje med: Polen

Optakt:

EM-slutrunden i Polen og Ukraine er nu et overstået kapitel, og der er kun få uger til, at flere af de største, europæiske ligaer igen går i gang.

Men efteråret 2012 byder på meget andet end Premier League, La Primera og Serie A. Det er nemlig den 7. september, at kvalifikationen til VM 2014 i Brasilien bliver skudt i gang. Og dog. Stort set alle kontinenter har nemlig på nuværende tidspunkt spillet flere VM-kvalifikationskampe. Det er derimod de europæiske grupper, der starter kval-kampene til VM 2014 den 7. september i år.

Og hvorfor ikke rette fokus og begynde at glæde sig, når VM 2014 i Brasilien allerede på nuværende tidspunkt ser ud til at blive noget helt unikt? En VM-slutrunde, som bliver afholdt hos de brasilianske sambadrenge og VM-rekordvindere – ja, så kan det næsten ikke lyde mere lovende.

I den europæiske kvalifikation er der ni grupper med seks nationer i hver (på nær den sidste gruppe, hvor der kun er fem lande). Alle gruppevinderne kvalificerer sig naturligvis direkte til VM-slutrunden, mens de otte bedste toere skal i playoff-kampe.

Der er uden tvivl rigtig meget at se frem til. I Gruppe A skal de to Balkan-nationer, Kroatien og Serbien, i en drabelig duel om førstepladsen med den (måske) kommende stormagt Belgien, mens Frankrig i gruppe I får mulighed for revanche mod Spanien efter kvartfinalenederlaget ved EM. Danmark skal slås med EM-finalisterne fra Italien i gruppe B, og i gruppe H skal de to EM-værter, Polen og Ukraine, forsøge at fravriste England førstepladsen.

Med andre ord: Det bliver satme interessant! Lad os så komme i gang.

Gruppe A: Kroatien, Serbien, Belgien, Skotland, Makedonien, Wales.

Kommentar: Vi starter med gruppe A, der nemt kan ende med at blive en af de tætteste grupper. Kroatien er som regel et dårligt kvalifikationshold, mens de plejer at stå for fremragende præstationer, hvis/når de endelig bliver slutrundeklar. Den anden Balkan-nation, Serbien, har ikke lige så mange iøjnefaldende profiler som Kroatien. Samtidig er serberne meget svingende, hvilket senest blev vist i kvalifikationen til EM 2012, hvor Serbien sluttede bag Estland og med kun fire sejre i 10 opgør. Og både Kroatien og Serbien kan nemt komme i problemer, da et ungt og meget talentfuldt belgisk hold også befinder sig i gruppe A. Belgien har ikke været slutrundeklar siden VM 2002, men virker til at gå en stor fremtid i møde. En anden stolt fodboldnation, Skotland, må vi heller ikke glemme. Selvom briterne er undertippede i gruppe A, har de dygtige spillere, og de vil uden tvivl fighte 110 % for at komme med til VM i Brasilien. Derimod virker det urealistisk, at Makedonien eller Wales kan blande sig i topstriden i gruppe A.

Mit bud:

Nr. 1, Kroatien: Det kroatiske mandskab har misset flere slutrunder, siden de slog igennem med bronzemedaljer ved VM i 1998. Alligevel skriger Kroatiens landshold af klassespillere, som bør være i stand til at vinde gruppe A – hvis koncentrationen er til stede. Et stort minus kan dog være, at den meget respekterede Slaven Bilic stoppede som kroatisk landstræner efter sommerens EM-slutrunde.

Nr. 2, Belgien: Der er så mange stjerner med belgisk pas, at det er uhyggeligt, at de klarer sig så dårligt landsholdsmæssigt. Navne som Kompany, Witsel, Hazard, Vertonghen, Vermaelen osv. er grunden til, at mange har udråbt Belgien til fremtidens hold. Hvis de mange profiler får skabt et stærkt sammenhold på landsholdet, bliver Belgien et virkelig spændende bekendtskab i gruppe A. Det er umuligt at spå om, men en andenplads til Belgien virker sandsynlig.

Nr. 3, Serbien: Der er ingen tvivl om, at Serbiens landshold råder over utrolig mange dygtige spillere. Faktisk over hele banen. Den forrige EM-kvalifikation viste dog en negativ formkurve, der gjorde, at serberne aldrig rigtigt kom i gang. Serbien har meget at bevise, og de virker pt. ikke som et hold i balance. Dog kan det blive serbernes fordel, at de er smule undervurderede i gruppe A.

Nr. 4, Skotland: Det er efterhånden mange år siden, vi sidst så Skotland ved en stor slutrunde. Heller ikke meget tyder på, at vi får dem at se ved VM i Brasilien om to år. Der mangler simpelthen kvalitet. Viljen og fighterhjertet er stadig imponerende, men der er for få profiler og for lidt kreativitet, og rigtig meget skal lykkes for Skotland, hvis de skal gøre sig nogle forhåbninger om at kæmpe med helt i toppen af gruppen.

Nr. 5, Makedonien: Selv de mest inkarnerede makedonske fodboldfans tror nok ikke rigtigt på, at Goran Pandev og co. kan spille en afgørende rolle i gruppe A. Alligevel har Makedonien det med at drille de store hold – især på hjemmebane, og det er sjældent nemt at spille i Skopje. Makedonien bør have mere kvalitet end Wales, og med lidt held kan Makedonien måske snuppe gruppens fjedreplads.

Nr. 6, Wales: Wales ligner sorteper i gruppe A. Naturligvis råder waliserne over Gareth Bale og Aaron Ramsey, men det er stort set også det. Wales har kun en enkelt gang været i nærheden af en slutrunde, og det ændrer sig formentlig heller ikke i løbet af den kommende VM-kvalifikation.

Gruppe B: Italien, Danmark, Tjekkiet, Bulgarien, Armenien, Malta.

Kommentar: VM-kvalifikationen bliver med danske briller rigtig spændende i gruppe B, da Danmark efter lodtrækningen i Rio de Janeiro blev udtrukket i denne gruppe. Gruppe B er også en meget, meget åben og interessant gruppe, hvor Morten Olsens tropper igen skal spille op til sit bedste for at blive slutrundeklar. EM-sølvvinderne fra Italien ligner klare gruppefavoritter, og også EM-kvartfinalisterne fra Tjekkiet har et landshold, der er værd at holde øje med i fremtiden. EM viste, at tjekkerne råder over et spændende landshold, som dog også fik udstillet visse mangler mod både Rusland og Portugal. Forhåbentlig (set med danske briller)går der flere år, før Tjekkiet for alvor topper. Til gengæld råder gruppe B også over Armenien, der ved den seneste EM-kvalifikation viste, at de langt fra er en miniputnation længere. Især på hjemmebane var armenierne et giftigt hold. Mens Armenien er et hold i fremgang, ligner Bulgarien, som også er at finde i gruppe B, en nation, der synker mere og mere. I den forrige EM-kvalifikation endte Bulgarien nederst efter bl.a. Wales, og de tidligere VM-semifinalister fik blot én sejr i otte forsøg. Afslutningsvis finder vi også Malta i gruppe B, der formentlig vil ende klart nederst.

Mit bud:

Nr. 1, Italien: Uanset hvor skidt det italienske landshold spiller i en kvalifikation, formår de (stort set) altid at snuppe en sikker førsteplads i deres gruppe. Når man så kigger på den fremragende udvikling, som Italien har foretaget med Cesare Prandelli ved roret, er det svært at forestille sig, at de azurblå glipper førstepladsen i gruppe B. Kvalitetsmæssigt er italienerne et pænt stykke foran de fem andre nationer i gruppen.

Nr. 2, Danmark: Selvom Danmark missede både VM 2006 og EM 2008, er vi som regel et rigtig stærkt kvalifikationshold, hvilket to førstepladser ved de sidste to kvalifikationer foran Portugal vidner om. Danmark har et kuld rigtig spændende, unge spillere på vej frem, og hvis man kigger på EM-slutrunden, vurderer jeg, at Danmark er en smule stærkere end Tjekkiet, som formentlig vil slås med danskerne om andenpladsen i gruppe B. Nøglekampen kan meget vel blive den første, hvor Danmark tager imod Tjekkiet i Parken – med Bendtner i karantæne.

Nr. 3, Tjekkiet: Hvis man spørger de tjekkiske fodboldfans, vil de højst sandsynligt mene, at Tjekkiet på papiret er stærkere end Danmark. Og Tjekkiet, der især angrebsmæssigt råder over mange talentfulde spillere (Necid, Pekhart og Kadlec), er også et fremragende hold, når de spiller op til sit bedste. Omvendt er deres bundniveau lavt, og flere af deres spillere er forholdsvis uprøvede i international sammenhæng, hvilket kan blive afgørende.

Nr. 4, Armenien: Armenien har ingen stolte fodboldtraditioner, og derfor kom det også bag på mange, da den lille fodboldnation pludselig imponerede i den forgangne EM-kval. Holdets profiler er bl.a. den tidligere Randers-bomber, Yura Movsisyan, og midtbanespilleren, Henrikh Mkhitaryan. Armenien skal langt fra undervurderes i gruppe B, der i forvejen er yderst tæt. Armenierne er dog ikke favorit til en EM-plads, og de vil formentlig få størstedelen af deres point på hjemmebane.

Nr. 5, Bulgarien: Flere managers har forsøgt sig som landstræner for Bulgarien de seneste år – uden held. Det bulgarske landshold ligner ikke en nation, der kommer til at kæmpe om VM-billetter i den kommende kvalifikation. Der er for få dygtige spillere, og den nyansatte landstræner, Luboslav Penev, bør forsøge at opbygge et nyt og slagkraftigt bulgarsk landshold igennem VM-kvalen. Bulgarien skal først og fremmest forsøge at undgå en pinlig kvalifikation. En femteplads i gruppe B er langt fra urealistisk.

Nr. 6, Malta: Malta er niveaumæssigt langt under de fem øvrige nationer i gruppe B.

Gruppe C: Tyskland, Sverige, Irland, Østrig, Færøerne, Kasakhstan.

Kommentar: Det blev ikke til EM-guld for Tyskland, som mange sikkert havde forventet. Derimod gælder det om for Die Mannschaft at rejse sig hurtigt og fokusere på den kommende VM-kvalifikation. Meget skal også gå galt, hvis ikke tyskerne snupper førstepladsen i gruppe C. De nærmeste konkurrenter, Sverige og Irland, er et pænt stykke under Tysklands niveau. Selvom både Sverige og Irland deltog ved sommerens EM-slutrunde, var begge nationer allerede færdige efter de to første gruppekampe. Sidste nation, der kan få en afgørende rolle i gruppen, er Østrig, der af og til har vist glimrende takter. Østrigerne har dog været meget svingende, og de bør ikke komme i betragtning til andenpladsen i gruppe C. Gruppens to sidste nationer, Færøerne og Kasakhstan, er så svage, at de med sikkerhed vil snuppe gruppe C’s to nederste pladser.

Mit bud:

Nr. 1, Tyskland: Joachim Löws tropper er klasser bedre end de nærmeste forfølgere i gruppe C. Derfor bør førstepladsen ikke komme i fare for Tyskland. Oveni har Tyskland i de sidste 20 kvalifikationskampe til EM eller VM en statistik, der hedder 18 sejre, to uafgjort og nul nederlag! En vanvittig imponerende statistik, der højst sandsynligt bliver forbedret i løbet af den kommende VM-kval.

Nr. 2, Sverige: Med Tyskland som (forholdsvis) sikker etter i gruppe C skal Erik Hamréns tropper gå 100 % efter andenpladsen. Irland ligner den nærmeste konkurrent, og det kan ende med at blive meget tæt. Sverige bør dog have mere kvalitet i truppen til at slutte foran irerne. Samtidig har Sverige også noget, som Irland langt fra har; spillere, der kan afgøre en kamp på egen hånd!

Nr. 3, Irland: Efter en meget, meget skuffende EM-slutrunde, hvor Irland sluttede som turneringens bundprop med nul point, er det svært at have store forventninger til Irland. Irerne virkede tunge og uopfindsomme under EM, og der er ikke store talenter, som står på spring for at give mere kreativitet. Irland består primært af middelgode Premier League-spillere. Fight og en god disciplin er nøglen til succes for Irland, der dog ligner en treer i gruppe C.

Nr. 4, Østrig: Østrig viste i slutningen af den forrige EM-kval, at de kan drille store nationer. Omvendte viste de også, at de nemt kan komme i problemer mod miniputnationer. Østrig har flere spændende navne (f.eks. Marko Arnautovic, Marc Janko og David Alaba), og de tre ovenstående nationer skal ikke undervurdere østrigerne. På papiret er Østrig dog et niveau eller to under både Sverige og Irland, som vil henvise østrigerne til gruppens fjerdeplads.

Nr. 5, Kasakhstan: Kasakhstan er niveaumæssigt langt under de fire øvrige nationer i gruppe C.

Nr. 6, Færøerne: Færøerne er niveaumæssigt langt under de fire øvrige nationer i gruppe C.

Gruppe D: Holland, Tyrkiet, Ungarn, Rumænien, Estland, Andorra.

Kommentar: Gruppe D er på mange punkter en svær gruppe at analysere, før de første kampe er skudt i gang. Det er den bl.a. fordi, at Holland, som storfloppede under EM, er at finde i gruppe B. Hvad kan vi forvente os af Oranje? Og det er den også fordi, at gruppe D indeholder Tyrkiet, der er en af verdens mest uforudsigelige nationer. Samtidig finder vi også Rumænien, som ingen rigtigt ved, hvor står henne. Vi finder også Ungarn, der måske kan drille de store og Estland, som var med i de afgørende playoff-kampe i den forrige EM-kvalifikation. Med andre ord er gruppe D meget åben, og der kan nemt komme nogle overraskende resultater.

Mit bud:

Nr. 1, Holland: Man må forvente, at de hollandske stjerner har rigtig meget, de gerne vil revanchere i den kommende VM-kval. Efter en pinlig EM-slutrunde kan det næsten kun gå frem, og Holland er – på trods af EM-fadæsen – også storfavorit i gruppe D. Kun Tyrkiet ligner en trussel til førstepladsen, men dem bør hollænderne også henvise til gruppens andenplads. Hvis Holland begynder at spille som en enhed, bliver der ikke meget spænding om førstepladsen i gruppe D.

Nr. 2, Tyrkiet: Det tyrkiske landshold er en gåde i sig selv. Vi har set store præstationer som VM-bronze i 2002 og en semifinaleplads ved EM i 2008. Alligevel har Tyrkiet ikke formået at kvalificere sig til de to seneste slutrunder, og den kommende VM-kvalifikation kan både byde på succes eller fiasko. Der er dog så meget kvalitet og vilje på det tyrkiske mandskab, at de bør snuppe gruppens andenplads for snuden af Rumænien og Ungarn.

Nr. 3, Rumænien: Det er et sats at sætte Rumænien på gruppens tredjeplads, da de gulklædte langt fra har imponeret i de seneste kvalifikationer. Rumænerne kan ende alle steder i gruppe D fra nr. 2 – nr. 5, og det kan blive små detaljer, der afgør Rumæniens skæbne. Alle, som har spillet i Bukarest ved, at det er en frygtindgydende hjemmebane, og rumænerne skal formentlig hente størstedelen af sine point der. Rumænien mangler stadig slutrundeformat, men en tredjeplads er ikke usandsynlig.

Nr. 4, Ungarn: Ungarn er uden tvivl et ganske glimrende mandskab, der bl.a. har givet Danmark kamp til stregen ved den forrige VM-kvalifikation. Ungarerne mangler dog meget for at blande sig i toppen af europæisk fodbold, og det kniber også med de store individuelle stjerner hos den tidligere fodboldstormagt. Ungarn skal – ligesom Rumænien – skrabe mange point sammen på eget græs, hvis de skal gøre sig nogle forhåbninger om at blande sig i toppen af gruppe D.

Nr. 5, Estland: Selvom Estland ikke var frygtelig langt fra at kvalificere sig til sommerens EM-slutrunde, bør esterne ikke være en nation, der kommer i nærheden af en slutrunde foreløbig. I den forgangne EM-kval var Estland heldig med, at både Serbien og Slovenien underpræsterede meget. Holland er mange klasser bedre end Estland, og både Tyrkiet, Rumænien og Ungarn har mere kvalitet end Sidorenkov og co.Nr. 6, Andorra: Andorra er niveaumæssigt langt under de fem øvrige nationer i gruppe D.Kom endelig med dit bud på hvordan du tror, det kommer til at gå i fire første EM-kvalgrupper, hvad enten du er uenig eller ej i mine vurderinger.

Anden del af bloggen kommer indenfor de næste par dage.
25 Stemmer
14 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
X
Henter blog-indlæg...
X
Henter blog-indlæg...
X