LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

Høst sæsonen står for døren

Skrevet af nummer32 (13/07-2012 kl. 10:19)

Seneste indlægDato
Høst sæsonen står for døren13-07
Det norske eventyr - Sæsonstart17-04
Det norske eventyr - Første møde med klubben20-02
Populære indlægStemmer
Det norske eventyr50
Det norske eventyr - Første møde med klubben17
Høst sæsonen står for døren5
Blogs
Nest-Sotra
Med halvdelen af sæsonen færdig spillet, er det nu tid til at gøre status.

Nest-Sotra fra det regnfulde Bergen område, ligger solidt placeret på en 7. plads ud af 14, og det er med stor optimisme at vi den 28/07 igen tager hul på divisionsbolden.

Til jer hvis dette ikke lyder bekendt, så vil jeg kort fortælle at jeg er i praktik, hos den tidligere professionelle fodboldspiller, David Nielsens lille klub lidt ud for Bergen. Her skal jeg følge holdet, og på administrationsniveau bidrage med alle med mine kompetencer.

Jeg har været i Norge en lille måned efterhånden, og føler så småt at jeg er ved at få fod på det. Til dagligt sidder jeg i klubbens administration, i det hyggelige træklubhus beliggende i det lille område Skålvik, på øen Sotra 25 kilometer vest for Bergen. Her er jeg omhyggeligt blevet sat ind i hvordan sponsoraterne er opbygget, da det er min intention at det er her mit arbejde skal begynde.

Sotra er et område spækket med erhverv. På hvert gade hjørne ligger der nærmest en lille virksomhed, og det er vel ingen hemmelig at erhvervslivet i vor naboland, til stadighed nyder en sund tilværelse. Det ser jeg bestemt muligheder i.

Med 25.000 indbyggere markerer Sotra sig ikke som en mastodont blandt norske byer. Dog er fodboldkulturen herude overraskende meget tilstede. Hele 8 fodboldhold har Sotra som fællesnævner, og det betyder at der er hård konkurrence om øens sponsorpotentiale. Dog sidder jeg med det kort på hånden, at Nest-Sotra er øens bedste, og højest liggende rent divisionsmæssigt. Derfor burde det også være muligt for mig, at realisere min egen ambition om at forøge klubbens sponsorindtægter betydeligt. Det der bliver min helt store udfordring, er at øen herude er inddelt i områder, hvor der hersker en stærk fodboldmæssig tradition. Derfor støtter de lokale virksomheder, det lokale hold. Ganske sympatisk, men i mine øjne hæmmende for store ambitioner.

Og store ambitioner er netop hvad Nest-Sotra har. Det siger vel lidt sig selv, når de har David Nielsen ved roret? - Det er en mand, der ikke er bleg for at indrømme at klubben vil op i divisionerne. Men en oprykning til næste division, som nordmændene kalder Adeccoligaen, sker ikke over night. Desuden er etablering i division heller ikke noget som sker efter selvfølge. Det koster penge den slags - og de penge skal jeg finde! En opgave jeg bestemt føler jeg kan håndtere. Ellers spilder jeg min tid her.

Rent administrativt er klubben bygget ganske fornuftigt op. I klubhuset på Skålvik sidder vi tre. Tina, som er klubbens faste holdepunkt, og igennem flere år har holdt sammen på klubben, og løst de praktiske administrative opgaver til U.G, Kjell André som netop er blevet ansat til at hjælpe Tina på det administrative punkt også mig der skal løse klubbens sponsoropgaver og tænke kreativt for at finde på nye koncepter, der kan spæde til i klubkassen. Faktisk er min rolle i klubben svær at definere. Jeg er en slags altmuligmand inden for alle områder i klubben, og mine arbejdsområder strækker sig sågar fra regnskabsanalyse til spillersøgning. Det gør mit arbejde herude, alsidigt og aldrig kedeligt.

Til min store glæde, så er klubbens spydspids og tidligere Tippeliga-topscorer, Kim Rune Hellesund også tilknyttet sponsoropgaverne. Kim Rune er opvokset i Ågotnes (hvor klubben har hjemme) og har derfor stærke følelser til klubben. Han er "hjemvendt" efter karriere i norsk topfodbold, og er en kæmpe gevinst for holdet på banen, såvel udenfor banen.

Kim Rune kender alle folk på øen, og det kan jeg bestemt bruge når der skal spørges om sponsorkroner. Ham og jeg indleder en større sponsoroffensiv i august måned - en meget meget vigtig opgave. Det er nu vi skal finde næste sæsons budget, og jo bedre vi arbejder nu, jo stærkere står klubben næste sæson.

2013 sæsonen er udset til at blive Nest-Sotras helt store sæson. Ambitionen er oprykning. Ikke en let opgave, da kun ét ud af 14 hold tager turen op. Dog er dette heller ikke en umulig opgave. I "Vår"-sæsonen har klubben vist rigtig gode takter. Jeg nævnte tidligere at klubben ligger på en solid 7. plads - men jeg fik ikke fortalt at rækken er uhyre tæt. Op til den oprykningsgivende 1. plads har vi kun 5 point. Faktisk har vi kun spillet dårligt, når kampene bliver afviklet på kunstgræs, som mange klubber heroppe desværre sværger til. Når vi har spillet på rigtig græs, har holdet vist overraskende gode og stærke takter. Sidst blev det til en solid 3-0 afklapsning af ligarivalerne fra Ålgård, på vores eget græstæppe. Og faktisk er vi den gunstige situation, at vi nu er færdige med at spille på kunstgræs - resten af klubbens kampe bliver afviklet på et rigtigt tæppe. Derfor har jeg også stor optimisme for holdets chancer i den kommende anden afdeling af sæsonen. Vi kan bestemt blande os i toppen!

Det er også en ganske interessant trup vi har. Vi har en meget ung trup, hvor mange unge spiller fodbold herude og studerer på Bergen universitet ved siden af. Dertil har vi nogle etablerede divisionsspillere, som kan levere erfaring og ro. Det er en rigtig fornuftig trup! - Som iøvrigt i Ålgård kampen, viste rigtig rigtig flot spil. David Nielsen har virkelig gjort oprør imod den norske tankegang med lange bolde, og dødboldssituationer. Han forsøger at spille fodbold, og det spår jeg bliver vores helt store force i næste halvdel af sæsonen. Så snart vi kommer på ordenlig græs, ser det simpelthen ud til at vi tager modstanderen med bukserne nede, via meget hurtigt og organiseret pasningsspil. David Nielsens taktiske evner har virkelig overrasket mig positivt! Nu er holdet ved at vende sig til spillestilen, og jeg spår Nest-Sotra en stensikker top 3 placering i år. Om det rækker til oprykning tør jeg ikke spå om. Åsane, som er et Bergen hold og rækkens pt. bedste hold (rent placeringsmæssigt), ser meget stærke ud i år. De forsøger ligeledes at spille fodbold, og det er med succes. Slår vi dem i den udekamp vi har imod dem til oktober er alt muligt.

Det var sådan set hvad jeg havde på hjertet denne gang. Resten af weekenden vil jeg nyde i selskab med Nest-Sotra folk, og laksefiskeri i Bergen fjord.

Her på falderebet, vil jeg lige komme med en opfordring. I mine tidligere blogs, har jeg før fået kommentarer fra danskere med bosted i Bergen. Til dem vil jeg sige, at i skal huske hjemmekampen imod Pors Grenland lørdag d. 28/07. Kom ud og se de grønne fra Sotra, så skal jeg nok sørge for at der ligger Nest-Sotra merchandise klar til jer ;-)

Ha' det bra!5 Stemmer
2 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
X
Henter blog-indlæg...
X
Henter blog-indlæg...
X