LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

Tanker om den endelige danske EM-trup part 1.

Skrevet af Pelle the Conqueror (29/05-2012 kl. 18:54)

Seneste indlægDato
Tanker om den endelige danske EM-trup part 1. 29-05
Fisse Mike og Taxa Mike 11-05
Populære indlægStemmer
Fisse Mike og Taxa Mike 22
Tanker om den endelige danske EM-trup part 1. 14
Blogs
cand.scient.bold
Med Schmeichel juniors indkaldelse til truppen i stedet for den rygskadede Thomas Sørensen, er Morten Olsens endelig EM-trup udtaget. Men hvad er det egentlig for en flok som skal repræsentere dannebrog i marsken mod øst? Jeg vil her tillade mig den totale urimelighed, at sammenligne truppen med med tidligere danske landsholdspillere og disses slutrundepræstationer.

Målmænd :

Den danske målmandstradition er lige så broget som de køer som render rundt på danske græsmarker. For at lave en simpel komparativ model, kan dansk målmandshistorie deles op på denne enkle måde: Pre-Schmeichel, Schmeichel og post-Schmeichel (samme model kan i øvrigt bruges på 3+' CL-studie). I pre-Schmeichel perioden vimsede folk som den flamboyante Birger Jensen, som havde et fantastisk talent til at lave fejl af en kaliber, som ingen anden sidenhen har set, motorcykelbetjenten Ole Qvist, som er mest kendt for at være pigesur på netop Schmeichel, rundt i det danske mål. Også folk som tømreren fra Esbjerg, Ole Kjær, var med i denne kavalkade af tvivlsomme keepere. Kjær lavede sit livs redning på Wembley i 1983, men sidenhen gik det ned af bakke. Han spillede efterfølgende kun en landskamp, et 6-0 nederlag til Holland. I dag er han U/15 målmandstræner i EfB. Troels Rasmussen og Lars Høgh hører også til i denne periode, men udmærker sig begge ved ikke at have kostet hverken sejre eller slutrunder, så de slipper i denne omgang.

Den næste periode er den stolte periode kaldet Schmeichel perioden. Fra sin debut i 1987 og frem til sin afsked i 2001, havde det danske landshold en af verdens bedste målmænd. To af de største danske præstationer ved slutrunder, EM 92 og VM 98, foregik med Schmeichel som sidste skanse. Finalen i 92 er blandt de bedste målmandspræstationer i nyere tid. Men al den kvalitet som Schmeichel selv bestred, var hans nærmeste efterfølgere til gengæld ikke i nærheden af at være i besiddelse af. Mogens Krogh og Peter Kjær var i mange af disse år reserver for Schmeichel. Bare tanken gør må have gjort Ricardo, Bosse og Olsen skrækslagene, men lige så lykkelige over at Schmeichels skadeshistorik ikke var værre end den var.

Schmeichel-perioden sluttede en aprilaften i 2001, hvor han i en kedelig venskabskamp mod Slovenien blev udskiftet midt i anden halvleg med Peter Kjær, for at modtage folkets hyldest. Den egentlige arvtager blev dog den unge Thomas Sørensen som på forundelig vis siden har holdt pladsen. Ikke på grund af modstanden udefra, men på grund af hans ufattelige evne til at kikse når det gælder. England i 2002 og Japan i 2010 behøves ikke engang nævnes, men jeg gør det alligevel for at understrege karaktermordet. Smørhandsker som Stephan Andersen, Jesper Christiansen, Peter Skov Jensen og (igen!!!) Peter Kjær har alle taget til slutrunder i det nye årtusinde med håb om at et Sørensen'sk drop ville udløse spilletid, men dertil er Morten Olsen nu engang for konservativ. Premier League reserver som Anders Lindegaard og Kasper Schmeichel er som et plaster på et åbent benbrud ved denne slutrunde, og vi må bede til guderne om at Gomez, van Persie og Ronaldo er mætte af mål, for ellers ser det noget sløjt ud på denne position ligegyldigt hvordan numrene 1, 16 og 22 bliver fordelt.

Fosvar :

Selvom Danmark aldrig har haft for vane af skabe forsvarsspillere af åbenlys international klasse, så ingen overraskelse at vi tager EM med en svag defensiv. Eneste lyspunkt hedder Daniel Agger, men vi ved jo alle, at han højst sandsynligt udgår med en skade allerede i testkampen mod Australien på lørdag. Udover Agger består midterforsvaret af et par danske mestre i form af Andreas Bjelland og Jores Okere, som begge har spillet en OK sæson på et godt sammenspillet hold, men som nok begge må realisere at det er sværere at neutralisere Mario Gomez end Marvin Pourie. Med Aggers formodede skade skal Simon Kjær starte på banen, og på hvilen baggrund? En skandaløs sæson i Italien, hvor han har kostet flere mål end nogensinde. Spilletid har han utroligt nok fået masser af, men det skyldes udelukkende skader hos de andre centerbacks. Hverken Roma eller Wolsburg vil kendes ved ham, og det lugter lidt af en sæson i den franske midterrabat hos Evian Thonon Gaillard. Alt den ustabilitet kommer endda på en position, som ellers altid har været præget af en "nogenlunde" stabilitet med spillere som Morten Olsen, Kent Nielsen, Lars Olsen, Marc Rieper, Rene Henriksen og Martin Laursen. Ikke verdensklasse, men alligevel klasser over det midterforsvar vi må stille med, hvis/når Agger bliver skadet.

På både højre og venstre back lever den nuværende kvalitet op til den historiske. Ole Rasmussen, Søren Busk, John Sivebæk, Jan Heintze, Michael Schjønberg, Jens Risager, Thomas Helveg og Søren Colding. Listen taler for sig selv, og kan vel kun overgås i elendighed, af listen over de spillere Morten Olsen de sidste 5-6-7 år har brugt som venstre back. Leon Jessen og Michael Lumb. Nuff' said. Egentlig havde Olsen efter års ørkenvandring fundet kvalitet på netop venstre back, men Nicolai Boilesen er selvfølgelig skadet, og forbliver det nok resten af karrieren. Historisk er der altså ingenting at komme efter, men heller ikke nu, hvor Lars Jakobsen og Simon Poulsen ligner klare startere uden nogensinde at have spillet to gode landskampe i streg. Reserverne Daniel Wass, endda på trods en flot sæson, og alt-mulig-manden Silberbauer kan se frem til flere timers opvarmning uden at komme ind.

Part 2 med midtbane og angreb følger...14 Stemmer
19 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
X
Henter blog-indlæg...
X
Henter blog-indlæg...
X