LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

Opsummering af FCK inden sæsonstart

Skrevet af Khemen (07/07-2012 kl. 19:54)

RangeringScore (Rank)
Danmark4 (509)
Superligaen4 (421)
FC København4 (134)
Seneste indlægDato
Opsummering af FCK inden sæsonstart07-07
Populære indlægStemmer
Opsummering af FCK inden sæsonstart4
Blogs
Alt om FC København
Efter en miserable forrige sæson i forhold til FCK's forventninger er det på tide at gøre status quo over FCK og hvordan FCK står inden sæsonstarten.

FC København har følgende spillere i truppen:

Målmænd:

Johan Wiland
Kim Christensen
Jakob Busk

Forsvar:

Lars Jacobsen
Pierre Bengtsson
Kris Stadsgaard
Sölvi Ottesen
Peter Larsson
Ragnar Sigurdsson
Bryan Oviedo
Christoffer Remmer
Christian Gamboa

Midtbane:

Claudemir
Christian Grindheim
Thomas Kristensen
Martin Vingaard
Johan Absalonsen
Thomas Delaney
Martin Bergvold
Christian Bolaños

Angreb:

Mustafa 'Mos' Abdellaoue
Cesar Santin
Pape Pate Diouf
Dame N'Doye
Søren Frederiksen
Youssef Toutouh
Andreas Cornelius

------

Målmænd: OK.

På målmandsposten er FCK dækket mere end rimeligt ind. Johan Wiland er en klasse målmand som sagtens kan begå sig i den bedste engelske liga. Og Kim Christensen er ligeledes en kvalitets målmand som backup. Jakob Busk er et ungt nyoprykket talent som muligvis vil få noget tid til pokalkampe.

Forsvar: Acceptabelt, dog med mangler.

FCK har backerne i orden. Lars Jacobsen er siden hans ankomst kommet godt med i FCKs fremmadrettede spil og er i mine øjne på højde med Prospech. Ligeledes har Bryan Oviedo sat sig solidt på venstre backen efter et fantastisk forår, hvor han til tider var den eneste solstråle blandt FCK spillere. Men med Mathias Zankas farvel til dansk fodbold og ligeledes Antonssons farvel forrige år er FCK i mine øjne svage i center forsvaret. Kris Stadsgaard har ikke været i stand til at løfte det til tider skrøbelige center forsvar. FCK mangler en forsvar spiller med internationalt snit som spillere som Stadsgaard, Sigurdsson kan læne sig op af. Nu tænker man nok, hvorfor bliver der ikke nævnt Sölvi Ottesen? Jovist Sölvi kan sagtens klare den rolle, men har har også haft en del skader f.eks. hans rygproblemer og er derfor ikke tilregnelig for en hel sæson. Derfor er det netop vigtigt at FCK går ud og henter en center forsvar spiller, måske lidt oppe i årene som har erfaring som de andre spillere kan læne sig op ad.

Midtbane: Alvorlige mangler.

FCK har siden Grønkjær karriere stop og Kvists exit manglet spillere som i den grad har kunne løfte de kvaliteter der gjorde FC København til det bedste skandinaviske hold nogensinde. Grønkjær med hans teknik, speed og driblinger som kunne smadre modstanderes forsvarskæder og Kvist med hans lederskabsevner og hans utrættelige kamp og løb for at vinde bolden og boldbesiddelse.

FC København prøvede at erstatte begge Grindheim med Kvist og Diouf med Grønkjær, men begge spillere er faldet igennem og man har kunne spørge sig selv om de egentlig har været fejl scoutet? Grinheim har til tider været et af FC Københavns svageste leder og man har forsøgt sig med forskellige kombinationer som Claudemir/TK, TK/Delaney, Delaney/Grindheim mf. Bottom-line så virker Grindheim ikke som en spiller som kan rydde op på midtbanen og agere midtbanegeneral. FCK skal derfor ud og finde sig en defensiv midtbane spiller som kan give Claudemir den plads til at flytte boldene og få skabt chancerne den vej igennem.

Pape Diouf har helt sikkert været et fejlscout, et panik køb ja måske har det også været en spiller købt for at please Dame N'Doye. Uanset hvad er det et af de største fejlkøb af nyere tid. Ailton er ingenting i forhold til Diouf. FCK skal agere her også selvom denne position kan komme til at koste den største bid af kagen.

Angreb: Nyt blod skal til.

Cesar Santin har igennem længere tid virket som en lad spiller, også selvom han scorede 13 mål forrige sæson. Det kan jo virke helt absurd at sige en spiller der score 13 mål ikke er god nok til FCK når man i tidligere sæsoner har haft angribere med lavere snit. Men Santins udstråling er ikke noget der positivt for ham selv, fansne eller hans hold spillere. Santin skal ud af vagten også selvom det kun er for en slik. N'Doye skal ligeledes afskibes fordi sidste sæson så man at Santins lade holdning var smittet af på N'Doye og til tider virkede Damen som en person der følte sig hævet over resten af truppen. Jeg kan huske flere tidspunkter hvor han skulle tage et frisspark foran spillere som jeg personligt synes er langt bedre på frisspark f.eks. Martin Vingaard. Damen vil ligeledes kunne bidrage med en masse penge til andre transfers og jeg er bange for at hvis FCK ikke slipper ham vil det give os endnu en miserable sæson samt en meget dårligere værdi på Damen. Vi skal altså ikke lave en Zuma 2.0 tak.

------

Så FCK skal bruge:

• Center forsvars spiller med international erfaring, helst skandinavisk.
• Venstre wing med driblinger, speed og teknik, gerne en udenlandsk herre.
• Midtbane oprydder/general helst med international erfaring som medspillere kan læne sig opad.
• 2 Angribere som kan erstatte N'Doye, Santin og Morten Nordstrand. Helst en fysisk stærk spiller som N'Doye og en lidt hurtigere spiller, det vi kalder "ti'eren".

------
Til midtbanen så jeg allerhelst Christian Poulsen vende hjem til FC København. Han vil kunne gå direkte og styrke midtbanen.
Hvis CP ikke kommer hjem i dette vindue kunne jeg godt tænke mig at FCK prøvede at hente den transferfrie Damien Plessis (http://www.youtube.com/watch?v=dTrpPUWkY4s)

Damien Plessis er i mine øjne en interessant spiller for FCK fordi han både er en god oprydder og en spiller der tør tage initiativ til det opbyggende spil bagfra.
Desuden har han gjort karriere i Liverpool og Panathinaikos dog med mindre succes, men potentialet har altid været dér, hvilket Benitez også har udtalt da Plessis var i Liverpool.

Efter Grønkjær stillet skoene har vi haft et alt for stort tomrum på vores venstre kant, hvilket har resulteret alt for meget spil igennem midtbanen.
Vi prøvede Diouf, Delaney, Bengtsson, Oviedo og intet har været optimalt. En spiller som jeg synes mindede meget om Grønkjær er mexicaner og er et af de største talenter i Mexico.
Cándido Ramírez (http://www.youtube.com/watch?v=j5ycHK4RM7U, mål til 2-2) havde en betydelig andel i Mexicos succes ved Toulon tourneringen og han har både den speed og de samme dribleringer som Grønkjær.

Til center pladsen i forsvaret kunne man f.eks. hente Olof Mellberg (tidl. Aston Villa, Juventus og Olympiakos spiller) ind på en fri transfer for en enkelt sæson, med evt. en option med en yderligere sæson. Han har stadig kvaliteterne til champions league bold og superligaen og han vil være en ideel spiller som kan give det sidste til at gøre FCK forsvar bum solid.

Til ti'eren synes jeg vi skal se med eksotiske briller, en spiller som jeg personligt har fulgt både i italiensk fodbold er Cristóbal Jorquera (http://www.youtube.com/watch?v=DHxikb6DcPc). Han er både hurtig og stadig fysisk stærk og har en målfarlighed ude for feltet (både i form af skud) som jeg synes FCK har manglet eftersom halvdelen af målene nærmest kommer fra dødboldsituationer, måske en overdrivelse men i forstår pointen.

En lidt dyre investering kunne f.eks. være Moraes fra CSKA Sofia (http://www.youtube.com/watch?v=Y3lXrlhvZi4) 16 mål i 23 kampe og i hans bedste alder (25). Videoen siger det hele om ham og jeg synes klart det er det værd at hive tegnebogen frem inden en anden større klub gør det. Begge spillere ville i FCK ville vise vi virkelig mener at vi er Nordens flagskib og er værdig til Champions League bold.

Forhåbentlig kan vi se nogle indkøb i næste uge selvom Ariel Jacob mener truppen er perfekt så er der et ønske fra fansne om ikke at lade de same takter fra forrige sæson fortsætte. Og Carsten V. Jensen har altid haft et ønske om ikke at gå svækket ud af et transfer vindue, hvilket man vist just ikke kan sige er tilfældet pt. Zanka og Nordstrand er smuttet og muligvis er N'Doye også på vej væk, sandheden er at FCK ikke har råd til at misse en sæson mere uden mesterskabet.

- Khemen4 Stemmer
9 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...