LeoVegas.dk 888sport.dk Roskilde Festival 2017 fodboldrejser

bold.blog

Superligaens 1. Runde - Preview, odds og andet godt...

Skrevet af TheFischers (12/07-2012 kl. 14:55)

RangeringScore (Rank)
Danmark42 (133)
Superligaen42 (101)
Seneste indlægDato
Få overblikket over situationen inden Clásico på lørdag20-10
SPEKULANTEN: Superligaens 2. runde - preview19-07
Superligaens 1. Runde - status...17-07
Populære indlægStemmer
Superligaens 1. Runde - Preview, odds og andet godt...15
Superligaens 1. Runde - status...14
SPEKULANTEN: Superligaens 2. runde - preview13
Blogs
Et kig på en vigtig Clásico
Så står første runde af endnu en Superliga-sæson for døren. Sæson 2012-13. En sæson, hvor et af de ord, der kendetegner tidligere tiders gigant, Brøndby IF, allermest, er nedrykningstruet - endnu inden sæsonen er gået i gang! En sæson, hvor sidste sæsons 10'er meget vel kan gå hen og blande sig i kampen om medaljerne. En sæson, hvor meget tæt på intet er givet på forhånd. Og altså alt i alt en sæson, hvor der er rigeligt med guld at hente for den vakse spekulant...

Derfor vil jeg nu gennemgå kampene i første runde for at se, om der ikke skulle være lidt penge at hente, når Superligaen i morgen sparkes i gang. Jeg spiller hos Danske Spil, og odds vil derfor refererer dertil.

AGF - AaB

Sidste sæsons oprykkere AGF meldte sin tilbagekomst til Superligaen med et brag og sluttede på en fornem 5. plads, der som bekendt tillader dem at byde Dila Gori op til dans i kvalifikationen til Europe League. En kamp, der spilles om bare en uge! Flot af AGF, men alt andet lige hæmmende for chancerne i morgen. På transferfronten er det eneste bemærkelsesværdige afgangen af Jerry Lucena, der tog hjem til Esbjerg. Bestemt et tab, men omvendt er både Moldskred og Devdariani igen klar i AGFs offensiv sammen med Graulund. Opstartsprogrammet har budt på et nederlag, en sejr og en uafgjort mod henholdsvis IF Göteborg (ude), Vejle (hjemme) og OB (ude).

AaB sluttede sidste sæson midt i flokken på en 7. plads - 4 point efter AGF. De tabte dog deres to sidste udekampe mod Lyngby og SønderjyskE (henholdsvis 3-2 og 5-0), hvilket ikke just er overbevisende. Grundet AaBs økonomiske flaskehals er der ikke sket det store på transfermarkedet - kun Rasmus Thelander, der pt er på skadeslisten, er kommet til fra AB. Og en udesejr over Randers, en ikke-overbevisende 3-2 sejr hjemme over Vejle og et nederlag til Horsens i optaktsfasen har ikke gjort meget for at lysne udsigterne til den kommende sæson. Dog sprudler Helenius på toppen og med Lucas Andersen som makker er der bestemt potentiale for et par kasser.

Med 10.000+ tilskuere i ryggen ser jeg dog AGF som svage favoriter til denne kamp, selv med en EL-kval kamp bare 6 dage ude i horisonten. Og til odds 2,00 på en AGF-sejr er det bestemt ikke et dumt bet. Et mere interessant bet synes jeg dog er "over 2,5 mål" til odds 1,90. Jeg tror ikke, at AaB holder nullet i Aarhus, men jeg synes samtidigt, at AaBs angrebsspil på det seneste har været imponerende, så der kan snildt falde mere end 2,5 mål i den kamp.

SønderjyskE - Randers FC

SønderjyskE bliver bare bedre og bedre jo længere tid de får lov at ligge i Superliga-solen. Sidste sæson bød på den hidtil bedste placering, en 6. plads, og det lader ikke til, at SønderjyskEs ambitioner stopper her. SønderjyskE har været flittige i pausen og anskaffet sig Niels Lodberg fra Horsens - et ufatteligt scoop på fri-transfer - og en Salami, der bestemt er mere end 3-stjernet (men også skadet...). Og da man samtidig - indtil videre - har valgt at beholde Antipas, har SønderjyskEs trup aldrig set stærkere ud, og holdet har også været overbevisende i deres træningskampe, der har budt på tre sejre ud af tre mulige, heriblandt en udesejr over Hansa Rostock!

Randers FC, derimod, var bestemt ikke overbevisende i 1. Division, hvor kun 5 point skilte dem fra Vejle i kampen om oprykning, og hvor resultaterne har været mildest talt svingende. Men de har ikke desto mindre et på papiret stærkt hold, der er blevet forstærket af Adama Tamboura (malisisk landsholdsspiller) fra Metz og den tidligere Hammarby-angriber Charlie Davies fra Sochaux (udlejet til amerikanske DC United). Randers har spillet to træningskampe, hvor det blev til et 2-0 nederlag til et skadesramt AaB mandskab og en 2-0 sejr mod Skive, begge kampe hjemme. Det mest opsigtsvækkende ved Randers' preseason har imidlertid været fyringen af Michael Hemmingsen kort før sæsonstarten og ansættelsen af Colin Todd som midlertidig erstatning. Det kan ikke undgå at påvirke holdet.

Dette er et klokkeklart 1-tal og endda så klokkeklart, at jeg vil spille et 1-tak med handikap (0-1) til fantastiske odds 4,00. Det rene 1-tal til odds 2,05 er i min verden også et rigtigt godt bet til den mere konservative spekulant.

Esbjerg - Silkeborg

Esbjerg beviste, at de ikke hører til i 1. Division ved at vinde den med 17 point ned til nummer 2. Overbevisende, men det er stadig 1. Division... Esbjerg har hentet Lucena hjem og Drobo-Ampem fra St. Pauli, men ellers er holdet det samme som sidste sæson, heriblandt en smule overraskende - men sportsligt fantastisk for Esbjerg - Søren Rieks. I optaktsfasen slog Esbjerg hjemme Holstein Kiel 2-1, og tabte en halvleg til Midtjylland med 2-0 og spillede en halvleg uafgjort mod Wolfsburg 2-2 (en mini-turnering).

Silkeborg var omvendt ikke overbevisende i sidste sæson, hvor man grundet en katastrofal sæson for både OB og Brøndby kunne snige sig op på en 8. plads. Der er ikke blevet skiftet meget ud - det eneste nævnværdige er erhvervelsen af Adeola Runsewe fra HB Køge. Men Silkeborg er nok hårdest ramt af Troels Bechs afgang til OB - man har fået Keld Bordinggaard som afløser, der har gjort det udemærket for U/21-landsholdet, men som absolut ingen Superliga-erfaring har. Alt dette har da også været tydeligt i Silkeborgs preseason, hvor holdet har tabt to kampe og spillet en uafgjort - det ene nederlag var 0-2 hjemme mod Vejle...

Jeg hælder mest - men ikke meget - til Esbjerg i den her kamp. En Esbjerg-sejr giver 2,55, mens en uafgjort giver 3,20. Af de to bets vil jeg helt klart foretrække at spille på uafgjort. Man kan også være rigtig dirty og spille en handikap (0-1) X til odds 4,90, hvilket for mig at se er super gode odds for et resultat, som nemt er lige så sandsynligt som uafgjort.

Brøndby - OB

Brøndby har for længst taget springet fra Superligaens tinde og er nu stille og roligt i frit fald mod bunden. Sidste sæson sluttede på en skuffende 9. plads, og allerede inden den nye sæson er sparket igang, er der nedrykningssnak i krogene. Der har ikke været nogen tilgang af nye spillere, men Femis lejekontrakt er ophørt, og han er tilbage i Gronningen, mens Jan Kristiansen og Mikael Nilssons kontrakter udløb. Og selv med fire sejre ud af fire mulige i træningsbagagen (dog mod fire meget overkommelige modstandere...), så ser målsætningen om en 6. plads svær ud. Dog har man stadig Mike Jensen i det næste halve år, og Krohn-Dehli har endnu ikke høstet EM-frugterne, så der er bestemt stadig kvalitet i holdet.

OB underpræsterede ligeledes gevaldigt i sidste sæson, hvor man med 6 points mere end Lyngby netop klarede frisag af nedrykning på en 10. plads. Især forårssæsonen var imponerende ringe! Dertil kommer, at man har måttet sige farvel til garvede drenge som Djemba-Djemba og Bernard Mendy. I stedet er der satset på nye unge kræfter i form af Mohammed Diarra, Nikolaj Jørgensen og Cedric N'Koum, samt Lyngbys Emil Larsen, der skal forsøge at afhjælpe OBs måltørke. Desuden er Jesper Christiansen tilbage i boksen, og Troels Bech er nu bag roret, hvilket i mine øjne er et kæmpe plus for OB. OB har været gode i deres træningskampe, hvor de tævede Horsens, tabte knebent ude mod Wolfsburg og spillede 0-0 hjemme mod AGF.

Jeg tror, at OB er på rette kurs igen og kommer til at gøre sig gældende i topstriden i denne sæson, men Brøndby har haft vind i sejlene på det sidste. Dertil kommer, at det er begge holds første gældende kamp i denne sæson, hvilket bare gør kampen det sværere at spå om. Oddsne er 1: 2,55 X: 3,20 2: 2,85, og til odds 2,85 ville jeg smide mine penge på OB, hvis jeg var tvunget til at smide dem...

FC København - FC Midtjylland

FC København er ikke længere den usårlige fæstning, de har været i de seneste par sæsoner. Men ikke desto mindre er de stadig det absolut største danske hold og må alt andet lige stadig betragtes som favoritter til titlen i år. Man har mistet Zanka Jørgensen og Nordstrand på fri transfer, og N'Doye ryger nok også snart (og er ikke i startopstillingen til kampen mod Midtjylland). Men man har fået en ny træner med et flot CV i Ariël Jacobs, man har lejet den spændende Nikolai Jørgensen fra Leverkusen, snuppet Bervold fra Lyngby på fri transfer og fået nogle spillere hjem, hvis lejekontrakt udløb. FCK har hevet 3 sejre og en uafgjort i deres træningskampe - heriblandt en 4-1 sejr ude over Mentalist Kharkiv. Og Mustafa Abdellaoue synes at have fundet vejen til netmaskerne. De ligner stadig den stærkeste kandidat til Superliga-guldet.

FC Midtjylland havde også en god sæson sidste år, hvor de kunne bestige det nederste af de tre medaljepodier med en flot 3. plads. Man har dog måttet sige farvel til nogle af de bærende kræfter på holdet i Jakob Poulsen, Jonas Borring, Martin Albrechtsen og Salami, og har i stedet satset på unge spillere samt to nye indkøb, Gronningens anfører Petter Anderson og Benjamin Kibebe (tidl. Nordsjælland-spiller) fra Luzern. Bliver spændende at se, om de unge kræfter kan bære forventningerne. Midtjylland har to sejre (bl.a. ude over Hertha Berlin) og et nederlag til Horsens, samt en uafgjort halvleg mod Wolfsburg og 2-0 sejr i en havleg over Esbjerg. Bestemt en godkendt preseason.

Da Midtjylland har udskiftet så mange af deres væsentlige spillere, tror jeg bestemt på en FCK-sejr, og fra et FCK-synspunkt må alt andet end en sejr givetvis også betragtes som en skuffelse. Jeg tror også på mere end en et-måls sejr, hvorfor jeg vil spille handikap (0-1) 1 til odds 2,60.

AC Horsens - FC Nordsjælland

AC Horsens havde en fantastisk 11/12 sæson, der kulminerede i en 4. plads og en pokalfinale, som man så også tabte. Lodberg lod man tage til SønderjyskE, mens Absalonsen vendte tilbage til FCK fra sin lejeaftale, og i stedet har man hentet Steffen Kielstrup fra Vejle. Så ikke de store udskiftninger. AC Horsens har en udesejr over Midtjylland, en øretæve i Odense og en hjemmesejr over AaB i bagagen fra opstartsfasen. Et stort minus er dog Martin Retov, som er væk pga. kommende operation.

Nordsjælland snuppede mesterskabet fra FCK sidste sæson og kan nu se frem til direkte adgang til CL gruppespillet, så der er masser af grund til optimisme hos de regerende mestre. Man har mistet Bjelland, hvilket er et stort tab, men ellers har man stadig alle de vigtige spillere fra sidste sæson, en Nordstrand og nogle andre gode indkøb. Klubben virker til at have fundet et system, der fungerer, og det bliver spændende at se, hvor langt det kan bære dem. I optaktsprogrammet er der helt tydeligt blevet fokuseret på, at man skal ud og spille internationalt - modstanderne har været Twente, Lens, Helsingborg og Beveren, hvor man har tabt alle kampe undtagen den sidste, som man vandt ude.

FC Nordsjælland har måske tabt de fleste af deres træningskampen, men modstanderne har været af langt højere kvalitet. FC Nordsjælland kommer ind til deres åbningskamp i god form og er i min optik favoritter til at vinde, selvom Horsens viste sidste sæson, at deres hjemmebane er et svært sted at hente point. Til odds 2,60 er jeg dog villig til at give Nordsjælland fordelen og spille på et 2-tal. Statistikken er desuden med Nordsjælland, der i de seneste 10 opgør mod Horsens har vundet 6, spillet 3 uafgjort og tabt 1.

Ser frem til en spændende Superliga-sæson og håber, at det bliver en lige så god betting sæson som 11/12.

God Superligastart og god vind til jer, der spiller!

Mine Superliga-spil:

AGF - AAB u/o 2,5 = 2 (1,90)
SØN - RAN (0-1) = 1 (4,00)
FCK - FCM (0-1) = 1 (2,60)
Total odds = 19,76
Total indskud = 100 kr.


SØN - RAN = 1 (2,05)
ESB - SIK (0-1) = X (4,20)
HOR - FCN = 2 (2,60)
Total odds = 22,38
Total indskud = 50 kr.15 Stemmer
6 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...