LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

Juventus: Jagten på en angriber - del 2

Skrevet af Alessio (09/08-2012 kl. 21:39)

Foto: Reuters / Scanpix
RangeringScore (Rank)
Italien19 (72)
Spanien15 (187)
England15 (240)
Serie A19 (68)
Primera Division15 (181)
Premier League15 (228)
Atalanta14 (3)
Athletic Bilbao6 (5)
Fiorentina14 (9)
Napoli15 (10)
Roma14 (14)
Juventus19 (17)
Inter14 (28)
Manchester City14 (48)
Liverpool14 (64)
Chelsea15 (68)
Arsenal14 (78)
Real Madrid15 (94)
Manolo Gabbiadini14 (1)
Fernando Llorente6 (1)
Mattia Destro14 (1)
Sebastian Giovinco10 (2)
Gonzalo Higuain14 (3)
Stevan Jovetic14 (3)
Édinson Cavani15 (3)
Giampaolo Pazzini14 (3)
Robin van Persie14 (5)
Edin Dzeko14 (5)
Luis Suarez14 (7)
Fernando Torres14 (13)
Seneste indlægDato
I nearly joined juve but...02-08
Hvad skal der ske med Sebastian Giovinco?27-06
Juventus: Jagten på en angriber - del 209-08
Populære indlægStemmer
Juventus: Jagten på en angriber - del 18
Juventus: Jagten på en angriber - del 26
Hvad skal der ske med Sebastian Giovinco?4
Blogs
Juventusdanmark
(Artiklen er publiceret i samarbejde med www.juventusdanmark.dk - dette er anden del. links til alle dele i bunden af indlægget)

Ved indgangen til juni - stadig en måned til transfervinduets officielle åbning - havde de italienske medier allerede lagt godt og grundigt i kakkelovnen til et overdådigt mercato for Juventus' vedkommende. På dette tidspunkt havde klubben, hvis man skulle tro de italienske sportsaviser, allerede været tæt på Edin Dzeko og Gonzalo Higuain, imens man også havde indledt forhandlinger med Arsenal, om et køb af Robin Van Persie.

På dette tidspunkt havde Arsenal dog meldt ud, at Van Persie ikke var til salg, og den engelske klub indledte samtaler med deres angrebs-es om en kontraktforlængelse. Ligeledes havde Roberto Mancini, Manchester Citys manager, afvist, at et Dzeko-skifte kunne komme på tale, med mindre City selv havde hentet en anden spiller først. Det samme formodedes med Real Madrid, der på dette tidspunkt både var kædet sammen med brasilianske Neymar, Robin Van Persie og Portos Hulk.

Pressens darling var på dette tidspunkt således hverken Dzeko, Van Persie eller Higuain. Rygtesværmen indeholdte nu hovedsaligt historier om en spiller, der allerede var at finde i Serie A. Napolis uruguayanske superstjerne, Edison Cavani, der tidligere i karrieren var tæt på at ende i Juventus, skulle således være Marottas primære mål. Det var i sin tid med støtte fra Juventus og deres gamle sportsdirektør Luciano Moggi, at Cavani blev hentet til Palermo fra Danubio i hjemlandet Uruguay. Meningen var, at man senere skulle hente Cavani til Torino, når han havde vænnet sig til Serie A og den italienske spillestil, og oven i hatten fået et par udviklingssæsoner med fast spilletid. Men da tiden var inde, hed sportsdirektøren i Juventus Alessio Secco, og denne besluttede i samarbejde med træner Claudio Ranieri, at man hellere ønskede at bruge penge på en anden Palermospiller - brasilianske Amauri. Resten er historie.

Engelske SKY Sports fastholdte på dette tidspunkt, at Juves fokus var mod den britiske halvø, hvor duoen Van Persie og Luis Suarez var på indkøbssedlen, men i italien kørte Cavani-møllen for fuld tryk, og de tre store sportsaviser, Tuttosport, Corriere Dello Sport og Gazetta Dello Sport, nærmest kæmpede om at pryde forsiden med de mest sensationelle Cavani-rygter. En avis mente, at Juventus ville byde 30 millioner € samt angriberen Alessandro Matri, imens en anden kunne berette, at Marotta først ville købe Parmas 50 % af Giovinco, for så at tilbyde den lille italiener og en sum på 25 millioner € for Napolis spydspids. Begge meget store bud, der næppe stemmer overens med, hvad Marotta i virkeligheden har været villig til at give. Umiddelbart kunne man forestille sig, at man fra Juves side ville tilbyde halvparter eller måske hele transfers af spillere for at presse prisen ned - men at give et så astronomisk beløb som 30 millioner €, og samtidig Alessandro Matri, der sidste sommer kostede klubben på den anden side af 15 millioner €, ville ligne Marotta meget dårligt. Det blev heller aldrig rapporteret, at Juventus rent faktisk havde givet et officelt bud, men efter flere uger med en heftig strøm af forsidehistorier, følte Napolis præsident og ejer, Aurelio De Laurentiis, sig nødsaget til, at sætte et lige så heftigt prisskilt på sin sydamerikanske topscorer. 70 millioner €, stod der på dette skilt - noget, der i høj grad skulle sende budskabet "hold fingerene væk" til Juventus.

Efter dette virkede Cavani-handlen ret usandsynlig, og selvom medierne ikke helt ville give slip, forstummede rygterne en del. Imens uruguayaneren spøgte i kulissen, kastede medierne sig over næste levende billede. Det var i en uges tid som om, de dog ikke rigtig vidste, hvem denne skulle være. De fleste mulige emner var der efterhånden allerede skrevet om, og det ville kræve nye apsekter i sagerne, før medierne atter kunne kaste sig over de gamle favoritter. Måske derfor begyndte man at rette fokus mod den spiller, der skulle agere andenviolin for den kommende topangriber. Hvis nogle her spurgte sig selv, hvorfor svaret på det ikke bare var Matri eller Quaqliarella, måtte svaret være, at det ikke ville sælge aviser. I hvert fald begyndte Gazettaen at have daglige historier om et forestående Matri-skifte. Ifølge Milano-avisen var det Milan, der ville blive ny arbejdsgiver - på dette tidspunkt var både Pato og Zlatan rygtet til PSG, imens Robinho var linket til et skifte til hjemlandet Brasilien. Samtidig var den anden Milano-klub, Inter, allerede i gang med oprydningen i den efterhånden lidt aldrende, og meget løntunge trup. Her mentedes det ikke, at der efter sommerferien ville være plads til angriberen Giampalo Pazzini, der tidligere scorede mål på samlebånd for Sampdoria, og på det tidspunkt var fast mand på det italienske landshold.

Måske derfor spottede Pazzinis agent, der muligvis også kunne tænke sig et skifte med tanke på agenthonorar, muligheden for, at blusse op i muligheden for, at Juventus ville hente endnu en angriber. Han tilbudte således sin klient til Juventus, og udtalte, at det ville være en ære for den italienske målsluger, at trække i de sort-hvide striber. Det fik dog i første omgang ikke rigtig pressen op af stolen. Pazzini var ikke just et sensationelt navn på højde med Van Persie eller Cavani. Samtidig var snakken om, at Juventus ville hente unge Mattia Destro ikke rigtig forstummet - og at Roma nu var gået med i ræset om Destro, gjorde denne historie mere spændende. I hvert fald fortsatte historierne om et Destro-Juve skifte endnu noget tid. På dette tidspunkt virkede markedet også noget låst, og forløbet om ny topangriber i Juventus så ud til, at blive en late night thriller. SportItalias transfer-ekspert, Alfredo Pedulla, udtalte blandt andet, at Edin Dzeko var eneste mulighed for Juventus, med mindre man ville hive et PSG-lignende bud op af hatten.

De engelske medier var dog ikke helt enige, og midt i juni begyndte rygterne om et muligt køb af Liverpools Luis Suarez for alvor. Juventus' uruguayanske forsvarsspiller, Martin Caceres, gjorde i dette henseende sit til, at disse rygter fortsat skulle tage til. Han fortalte således Tuttosport, at han på den netop overståede landsholdstur, over for landsmanden Suarez, havde talt varmt om Juventus og de perspektiver, der ville være i et skifte til Torino. Den engelske presse mente dog, at prisen på Suarez ville være høj, på trods af han var meldt på vej væk, grundet problemer med FA og en hård tid i kølvandet på Evra-episoderne. Suarez' arbejdsgiver, Liverpool, havde tidligere været interesserede i at tilknytte Juventus' serbiske kantspiller, Milos Krasic, der ligeledes var røget ud i kulden i Italien. De engelske aviser kunne derfor rapportere, at prisen for Suarez, såfremt Marotta skulle bestemme sig for at afgive bud, ville ligge omkring 20 millioner € + Milos Krasic.

Selvom rygterne om Cavani, Higuain og Van Persie stadig spøgte i kulisserne, var mediernes favorit i slutningen af juni måned altså Luis Suarez. Dog var andre navne på dette tidspunkt, så småt ved at vinde frem. En af dem var Fiorentinas montenegrinske angriber, Stevan Jovetic - et andet Fernando Torres. Flere medier kunne nemlig den 17. juni meddele, at en ukent klub havde budt 30 millioner € for Chelseas spanske angriber. Dagen efter, den 18. juni, kunne GOAL berette, at det var Juventus, der havde budt, og ifølge selvsamme medie, var buddet blevet accepteret. Dog lå der stadig en udfordring i skiftet - nemlig at Torres ville se frem til en lønnedgang, såfremt han valgte at hans arbejdsgiver fremover skulle have base syd for Alperne. Historierne om Torres forstummede da også hurtigt, da det ikke virkede som om Torres var Juventus' førstevalg, ligesom spanieren selv, ikke uden overtalelse, ville skifte Stamford Bridge ud med Juventus Stadium. Således var Luis Suarez ved ugangen af juni, stadig favorit til, at blive den næste Juventus 9'er. Det hele skulle dog vise sig, at vende et par gange endnu.

OBS: Link til del 3: http://juventusdanmark.dk/artikler/jagten-pa-en-angriber-del-3.html

_________________________________

link til del 1: http://juventusdanmark.dk/artikler/jagten-pa-en-angriber-del-1.html

link til del 2: http://juventusdanmark.dk/artikler/jagten-pa-en-angriber-del-2.html6 Stemmer
Ingen Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...