LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

Hvorfor AaB tabte til Lyngby

Skrevet af Vsch (20/09-2016 kl. 12:13)

RangeringScore (Rank)
Norge1 (23)
Danmark1 (635)
Tippeligaen1 (23)
NordicBet Ligaen1 (99)
Superligaen1 (522)
Brann1 (3)
Lyngby1 (32)
AaB1 (68)
Jakob Blåbjerg1 (1)
Frederik Gytkjær1 (1)
Kristoffer Larsen1 (1)
Seneste indlægDato
Hvorfor AaB tabte til Lyngby20-09
Populære indlægStemmer
Hvorfor AaB tabte til Lyngby1
Blogs
Hvorfor Aab tabte mod Lyngby

I denne her nyhed fortæller Lars Søndergaard lidt om hvorfor AaB tabte mod Lyngby, mandag aften:

http://www.bold.dk/fodbold/nyheder/aab-traener-kritiserer-uklogt-og-langsomt-spil/

Her udvider jeg lige den forklaring, med en tilhørende taktisk analyse af hele kampen.

Første halvleg: Lyngby fleksible og afventende, AaB nervøse og smalle.

David Nielsen havde sat et fleksibelt Lyngby hold op til dagen. Det var især tydeligt når Lyngby havde etablerede angrebsspil. Her trak 100-kamps jubilaren Gytkjær ned på højre side af midterforsvaret, mens Højer og Brandrup på backs trak højt op i banen og gav spillet bredde. I de situationer mindede Lyngbys formation mest 3-4-3. På den måde var Lyngby i overtal dybt i banen og kunne relativt komfortabelt spille sig uden om AaBs pres. Uden bolden trak Gytkjær op på midten, og Højer og Brandrup tilbage, så Lyngby var i 4-4-2.  Begge hold trak offside-linien højt hvilket gav en hektisk kamp på midten, uden plads til den store kreativitet. Lyngby formåede da heller ikke i etableret spil at åbne AaB, trods et overtag i boldbesiddelse først i halvlegen.

AaB var tilbage i deres velafprøvede 4-4-2, selvom Søndergaard stadig eksperimenterer lidt med detaljerne. Med Holgersson og Ahlmann ude med henholdsvis karantæne og skade gik Blåbjerg ind i midterforsvaret, Kristensen skiftede til venstre back, mens den unge Mæhle startede på højre back. Netop omrokeringerne betød en del for AaBs første halvleg. Efter en start med Lyngby mest på bolden på egen banehalvdel, fik AaB stille og roligt et overtag. Det var dog mest til Lyngbys fordel, idet især den venstre forsvarsside med Blåbjerg og Kristensen var nervøse på bolden. Især Blåbjerg så uheldig ud i en del situationer og gav en 3-4 store chancer væk. Usikkerheden virkede til at sætte sig i holdet, og der blev resten af kampen spillet med meget få chancer i det tidlige opbyggende spil.

Søndergaard havde tilsyneladende udset sig Brandstrup som det svage led i Lyngbys forsvar. I alle tilfælde foregik langt de fleste AaB angreb i hans venstre side. Det viste sig især ved at Meilinger søgte utrolig tidligt og meget langt ind i banen. Han spillede nærmest en 10'er fra højrekanten og var ofte at se smalt på venstre kant. Det betød at der ofte kun var én spilmulighed i højre side, unge uprøvede Mæhle, der gjorde en fin figur, men aldrig dominerede. Med højrebenede, midtersøgende Flores og Kristensen i venstresiden, blev AaBs angreb mestendels på indersiden i venstre side.

Det havde David Nielsen tilsyneladende spottet, og Lyngby overbefolkede det område effektivt, og lod AaB gå på ydersiden de få gange de ville. Resultatet blev at ingen af AaBs kreative kræfter fik plads eller tid og at AaB ikke var farlige i åbent spil i første halvleg.

Anden halvleg: Lyngby scorer og forsvarer den hjem, AaB lamslåede og plan B.

Tidligt i anden halvleg fik Mikkel Rygård et sjældent øjeblik til at kigge op og slå en stor bold på tværs og bagom AaBs forsvarslinie. Kristoffer Larsen samlede den op, hoppede over en mistimet tackling fra Mæhle og satte bolden sikkert og følt højre om Larsen i AaB målet. Målet må irritere AaB-teamet der på trods af en dårlig kamp ellers var lykkes med at forhindre dybe bolde bag forsvarslinien. Efter målet faldt Lyngby nogle meter, trygge ved at forsvare sig mod AaBs smalle angreb.

AaB-bænken mente tilsyneladende at holdet på banen kunne ændre slagets gang. I hvert fald gik der næsten en halv time fra målet til den første AaB udskiftning. Imidlertid så vi en enkelt ændring i opspillet fra AaB. I sidste sæson faldt Würtz ofte ned imellem centerforsvarerne for at få tid og plads til at spille udenom pres og sætte et angreb op. Mandag så vi ofte Risgård i en lignende rolle, dybere end Würtz men på højre side af centerforsvaret, meget lig Gytkjærs rolle for Lyngby i første halvveg. Samtidig lå Würtz også ofte dybt i venstre side. Det bevirkede at Blåbjerg så mere sikker ud (med Würtz altid tilgængelig for en kort aflevering) og også forsøgte sig med nogle store venstrebenede sideskift. De ramte dog sjældent, og selvom AaB nu havde nemmere ved at spille sig uden om Lyngbys første pres, var der meget få afleveringsmuligheder længere fremme af banen. Samtidig fortsatte man fokus på den smalle venstreside, hvor Lyngby fortsat ganske trygt organiserede sig ud af problemerne.

I et skift til plan B skiftede AaB på syv minutter to deciderede strikere for to kreative typer (Pohl og Grønning for Bassogog og Flores) og én højre benet back på en uvant position for en anden højre back på en uvant position. Derudover rykkede Kasper Pedersen op som tank-angiber. Meilinger rykkede desuden tættere på målet. Det udløste en underholdende afslutning på kampen med masser af tumult i Lyngbys felt og en del farlige kontraangreb fra Lyngby. På trods af et stolpeskud fra Pohl i sidste minut, lignede kampen hele vejen en Lyngby-sejr.

Lyngby med disciplin og organisation, AaB uorganiserede uden Ahlmann.

David Nielsen nævnte i et post-match interview hvor tilfreds han var med også at kunne spille efter et resultat. Selvom det måske var på en billig baggrund mandag, må Lyngby tilhængere da også være tilfredse med at se et så velorganiseret forsvar, og desuden et hold der ikke gik på kompromis med deres tekniske spillestil og forfaldt til panik-clearinger på noget tidspunkt. Omvendt, må Brøndby og Zorniger have bidt sig fast i, at hvis man - modsat AaB - kan undgå de værste fejl i opspillet, og med en høj forsvarslinie lægge tilstrækkeligt med pres på Lyngbys boldholder, så kommer der få dybe bolde. I en sådan situation står Lyngby uden store offensive trusler.

AaB fans må glæde sig til Ahlmanns retur. På trods af flere spillere med offensiv x-factor bliver AaBs spil meget forudsigeligt uden bredde. I næste kamp mod Viborg (og for den sags skyld mod Lyngby) er der to umiddelbare løsningsmuligheder: 1) Sats mere på højre side. Hvis Melinger, som vi har set ham gøre tidligere, bliver længere på sin fløj, er der plads både på midten og i overlap. En mere balanceret offensiv kan ikke på samme måde organiseres væk, og især Bassogog har trives når der har været mellemrum at løbe i. 2) Brug Blåbjerg på venstre back. Han har haft gode vikariater på pladsen, men Søndergaard er tydeligvis ikke glad for idéen - i mange tilfælde er både Kristensen, Børsting og Bytyqi, alle højrebenede og i Børstings tilfælde ikke forsvarsspiller, blevet foretrukket foran Blåbjerg.

Kort fortalt: Søndergaard tabte den taktiske kamp til Nielsen, og udfaldet var sandsynligvis blevet det samme uanset hvilke hold de to havde trænet.
1 Stemmer
Ingen Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...