LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

Man Utd's svagheder

Skrevet af MUFCMiles (21/08-2012 kl. 17:30)

Foto: Morten Nielsen
RangeringScore (Rank)
England23 (175)
Premier League23 (168)
Manchester United21 (58)
Seneste indlægDato
Man Utd's svagheder21-08
Man Utd foran taktisk omvæltning17-07
Kollaps eller comeback16-07
Populære indlægStemmer
AGF - en fremtidig 1'er?37
Man Utd's svagheder13
Kollaps eller comeback6
Blogs
Fodbold
Dette indlæg er skrevet i lyset af United's meget svage præstation mod Everton i gårsdagens Premier League kamp. Everton var klart det bedste hold, og synliggjorde nogle, desværre, alt for genkendelige svagheder hos United. Denne blog kommer til at omhandle Manchester United's svagheder rent taktisk (skrevet af en United-fan), og mine bud på hvordan de kan løses.

Target-man

De af jer, der så Everton - Man Utd i går aftes vil nok ikke være uenig med mig i at sige at Maroune Fellaini var kampens klart bedste spiller. Everton's primitive, men uhyrt effektive taktik med konsekvent at smide lange bolde op på 1,91m høje Fellaini virkede til perfektion. Ifølge Stats Zone vandt han 2/3 af sine luftdueller, og fandt ofte sine holdkammerater. Desværre er det ikke usædvanligt for United at blive domineret af en fysisk stærk target-man. Det skete i sidste sæson i den famøse 4-4 kamp, både hjemme og ude mod Norwich og ude mod Newcastle.

Uden at negligere Everton og Fellaini's fine præstation, mener jeg kampen blev tabt taktisk af United. I mine øjne er der essentielt to måder at håndtere en fysisk stærk target-man; At matche modstanderen i luftspillet eller at forhindre de lange bolde til ham.

Eftersom United var hårdt ramt af skader i det centrale forsvar før gårsdagens kamp, var man nødsaget til at spille Michael Carrick i det centrale forsvar, hvilket tydeligt kunne ses. Carrick havde mildest talt store problemer med Fellaini, der på intelligent vis konstant positionerede sig tæt på Carrick, hvilket satte Vidic's helt store force (netop luftduellerne) ud af spillet. Derfor, mener jeg, at United burde have forsøgt at presse højt på banen for at forhindre Everton's forsvar i frit at kunne serve bolde op på Fellaini. Efter min mening har United også spillermaterialet til at kunne lykkedes med et højt presspil. De forreste fire i aftes, Welbeck, Rooney, Kagawa og til dels Nani samt Cleverley på den centrale midtbane har alle en stor motor og en god spilintelligens. Med lidt øvelse i den taktiske disciplin, er jeg overbevist om, at de kunne levere et godt presspil.

For stor fokus på kanterne i modgang

United har i mange år haft fantastisk dygtige kantspillere, og har haft stor success med at sætte hold under pres ved at smide utallige indlæg ind i feltet. Specielt når United har brug for et mål med begrænset tid tilbage, og modstanderen står dybt, bruges denne taktik. Hvis kanterne ikke rammer dagen, og de ikke kan finde en medspiller med deres indlæg, er det en håbløs taktik.

United har efter dette transfer-vindue et væld af spillere der trives i at spille centralt i rummet mellem modstanderens midtbane og forsvar. Nani, Rooney Cleverley, Kagawa, Cleverley og Scholes har alle teknikken og overblikket til at komme ud af pressede situationer eller finde en medspiller i områder med lidt plads. Det bør efter min mening udnyttes oftere, hvis kantspillet ikke fungerer, hvilket det ikke gjorde i går.

Problemer med højt presspil/for lavt tempo i det opbyggende spil


City, Bibao og Wigan havde i forgangne sæson stor success med at spille med et højt presspil mod United. Det virkede, efter min mening, fordi United i store perioder spillede for statisk (for lidt bevægelse) og for langsomt i det opbyggende spil, hvilket fik United-fans til at skrige efter en kreativ midtbanespiller.

Modsvaret på sådan en taktik er noget simplere på papiret end i praksis. For det første kræver det høj koncentration og en tro på egne evner, der gør, at man ikke er bange for at fejle. For det andet kræver det spillere, der har tilstrækkeligt niveau i pasningsspillet til at finde medspillere i pressede situationer, og sidst, men aller vigtigst, er bevægelse. Et hold, der spiller med spillere på faste positioner er nemt at lukke ned, hvorimod en offensiv med spillere, der skifter mellem flere positioner og bevæger sig ud og ind af områder, er ufattelig svær at håndtere.

At bevægelse er centralt for at lukke et kompakt forsvar op lyder måske banalt, men de bedste hold i verden er dem, der mestrer dynamisk offensiv bevægelse. Jeg mener faktisk, at United har taget et stort skridt i den rigtige retning på det punkt. Jeg var personligt meget begejstret for vores offensive startopstilling mod Everton, og i enkelte pre-season kampe for den sags skyld. Vi spillede en 4-2-3-1 med en meget dynamisk front-firer. Kagawa og Nani kan spille på begge kanter og i midten, Welbeck kan spille som spids og på begge kanter, mens Rooney kan spille som den forreste angriber eller som centerforward.

Stadig grund til optimisme

På trods af den meget svage præstation i går aftes, er jeg stadig meget optimistisk for den nye sæson. Jeg vil mene, at gårsdagens result kan begrundes med manglende skarphed. Flere af United's spillere har ikke haft en fuld pre-season, og vil derfor tage en smule længere om at komme i gang.

Vores offensiv ser på papiret ufattelig stærk ud, og jeg mener vi har spillermaterialet, specielt med tilgangen af Kagawa og en forhåbentlig skadesfri Cleverley, til at skabe modstanderen store problemer med vores bevægelse. Hvis det ikke fungerer i enkelte kampe har vi kvalitet nok på fløjene til at spille over kanterne og vice versa.

Defensiven (når den er skadesfri) er ligeledes meget stærk med stor kvalitet i bredden. Der kunne muligvis tilføjes en defensiv midtbanespiller til at støtte forsvaret, men implementerer man et højt presspil, og forsvarer som hold, ser jeg ikke dette som en absolut nødvendighed.

De ovennævnte svagheder/problemer kræver, efter min mening, ikke yderligere investeringer, da de kan løses rent taktisk, hvilket er hovedårsagen til min fortrøsningsfuldhed.

Jeg er meget spændt på United's tilsyneladende nye spillestil, og glæder mig meget til at se det udvikle sig. Hvis skadeslisten holder sig på et nogenlunde niveau, tror jeg på en stor sæson for de røde djævle.13 Stemmer
14 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...