LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

Sknatlo’s 7 dødssønner – 7 typer irriterende fodboldfans

Skrevet af Sknatlo (07/08-2012 kl. 12:47)

RangeringScore (Rank)
Danmark465 (6)
Superligaen361 (5)
Seneste indlægDato
Sknatlos 6 ting der kunne fylde Parken ved landskampe26-06
Offside dommer! – Sknatlos glæder ved seriebold21-03
Sknatlos sang om klublogoer21-01
Populære indlægStemmer
Sknatlo's 10 bud - Ting der er galt med Superligaen...145
Sknatlos reglement. 9 regler der ville gøre fodbold sjovere.101
Sknatlo’s 7 dødssønner – 7 typer irriterende fodboldfans63
Blogs
Sknatlo - Blog Amok

Du kender dem. Du har set dem. Måske endda lugtet til dem. Deres ramme aura af indtørret fadøl og gennemtyggede cerutter ligger som en dyne over dig og dine kammesjukker, som I forsøger at følge med i kampen. Galpende, brølende og kværulerende giver de deres meninger til kende, selvom det eneste de egentlig burde have, var et holdkæft-bolsje, bundet fast med pigtråd, serveret for enden af en hegnspæl. Personsammensætningen på ethvert stadion byder på et farvet klientel, men alligevel er der altid et par typer der går igen.

Halvandet år er der gået siden Sknatlo skrev sin første, og hidtil eneste blog på bold.dk, (fyldt med had, formaninger og manisk omtale af sig selv i tredje person), så nu er tiden vidst inde til en opfølger. Man kan ikke altid ride samme dag som man sadler. Sidste gang blev Superligaen kigget efter i sømmene, og denne gang er turen så kommet til de suspekte persontyper på stadion. For de lurer derude i skyggerne kære venner, svøbt i deres harnisker fra Adidas, Hummel og Nike, men frygt ej! Endnu en liste er på vej.

Skriverkarlen sutter på sin fjerpen, og begynder at grifle. Lad os tage dem fra en ende af:

1. Fanatikeren – Du kender ham sikkert (medmindre det er dig). Han står på den samme plads hver gang, iklædt en forvasket spillertrøje fra 90’erne, med et falmet Vilfort eller Molnar tryk på ryggen, bare lige for at vise, at ”jeg har altså været fan siden kongen hed Gorm, og er derfor bedre end jer”. Trøjen er mindst tre numre for lille, og det der engang har været en sponsor på maven, er i tidens løb eroderet ind til blot at ligne navlefnuller. Han er medlem af supportgruppen, og har set så meget sport i fjernsynet, at han betragter sig selv som ekspert, (og desuden er på fornavn med samtlige diskoskastere på Eurosport). Hans vennekreds består af en tandløs flaskesamler, to sociopater og hvem han ellers kan dupere med sin viden om dommerkast, tjekkisk fodbold og hvornår man skal/ikke skal spille med jernknopper.

2. Psykopaten – Du har lagt mærke til ham, men har egentlig ikke skænket det en tanke, før end at du mærker et tændt romerlys ryge ned af nakken på din nye Ralph Lauren polo. Han går til fodbold under påskud af at ville se kampen, men i virkeligheden tænker han kun på, hvordan han nemmest kommer ind til udeholdets fans og trækker deres tænder ud med den skævbider han altid bærer i brystlommen. Hans hjernemæssige formåen er indskrænket til at lufte langemanden og råbe, ”negersvin”, ”bøssesvin”, ”jydesvin”, ”københavnersvin” og flere lignende variationer, der alle varsler om hans næsten latterligt høje IQ.

3. Medløberen – ”Ej, men jeg har bare altid holdt med FCK”. Han svinger sit dyre halstørklæde over sin nyligt indkøbte spillertrøje, som du samtidig er sikker på at han har strøget inden han trak over hovedet. Han kender ingen af spillerne og kan desuden ikke ”lige huske” hvilke klubber FCK egentlig er sammenlagt af, (Vangede? Deportivo Amager?). Din vens 3-årige datter ved mere om holdet end han gør, og der går ikke længe før du bare har lyst til at stikke medløberen en flad. Den samme type som anerkender kvindehåndbold og curling som rigtig sport, blot fordi en samling danske matroner tilfældigvis er bedre end både Sydkorea og Serbien til det.

4. Nostalgikeren – ”Kan du huske dengang vi vandt Superligaen? Ja, Faxe Kondi-ligaen hed det jo dengang, og jeg skal love for at…”. Så hold dog kæft. Det var dengang. Der var også engang noget der hed integritet i fjernsynet, kompetente politikere og Superliga-bold i Frem. Det er overstået. Medmindre din klub er opløst, så kigger man på nuet. Aarhus Fremad ligger i 2. Division Vest, Herfølge Boldklub er slået sammen med Køge og AB halser efter i 1. Division. Lev med det, og støt dem så ellers hvor de er nu. Minder er gode, men nostalgikeren synes ikke at kunne slippe dem. (Har en tendens til at falde ned i en undergruppe kaldet, ”Veteranen”)

5. Galningen – Han står og læner sig vanvittigt op ad bandereklamerne, og klapper kun som en besat når der er indkast. Han tiltaler sin venstre hånd, ”Henriette” og sin højre, ”skat”, og så har han vendt sin spillertrøje forkert. Han konsumerer litervis af rød sodavand under kampen, og flere gange må vagterne hen og forklare ham, at det altså er forkert at kaste porrer efter Peter Madsen når han prøver at tage et hjørnespark, (ikke meget forkert, men lidt).

6. Matronen – For at det hele ikke skal gå op i mænd, så skal vi også revse et eksemplar med kvindeligt islæt. For matronen er en af de personer der fylder mest på stadion. Hun færdes oftest sammen med fanatikeren, og minder i omkreds om en boreplatform. Når hun finder sin plads på tribunen er hun som en slagkrydser på vej i kamp, og hendes svulmende bryst og blævrende maveregion giver dig omgående søsyge. Hele herligheden holdes på plads af en alt for lille spillertrøje, der som et makabert korset giver dig et indblik i hendes anatomi, som gør din kamp til et mareridt. Håret er sat op, så det ikke skal lande i remouladen fra den fedtede pølse hun stopper i gabet, og bare i et kort sekund overvejer du at blive fan af et andet hold, bare for at slippe væk.

7. Hateren – Han laver hadefulde lister over andre folk, der i bund og grund også bare godt kan lide at se fodbold. Slap dog af og få dig et liv.

Så skulle den vidst være på plads, og så er Sknatlo ellers klar til at flygte, når de danske fodboldfans kommer anstigende i harme for at brænde hans ydmyge hjem ned og henrette ham nådesløst, ved at lade ham dingle fra tagryggen i svedplettede overtrækstrøjer. Skulle der komme en liste mere på et tidspunkt, så satses der benhårdt på, at det bliver inden for en 1-årig tidshorisont denne her gang.

(Skulle en enkelt af jer sidde derude og føle sig ramt, så er du velkommen til at sende mig en lille besked. Så skal jeg nok gøre mit bedste for at ignorere den. Håber I har moret jer. Møs <3)

\\Sknatlo - Ridder af det gyldne hjørneflag og dommerkastets evigt skulende discipel.

NB: Skulle I have en persontype der ikke er på listen, så fyr den af i kommentarerne.




63 Stemmer
27 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...