LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

VM 2014 - De 32 deltagere set i krystalkuglens skær (1. episode)

Skrevet af MortenOlsensSøster (09/07-2012 kl. 21:58)

RangeringScore (Rank)
Mexico36 (1)
Costa Rica37 (1)
Uruguay36 (2)
Colombia34 (2)
Brasilien64 (5)
USA41 (7)
Argentina35 (7)
Spanien164 (18)
Primera Division110 (31)
Mexico36 (1)
Costa Rica37 (1)
Colombia34 (2)
Brasilien64 (2)
Uruguay36 (2)
USA41 (4)
Argentina35 (7)
Barcelona34 (78)
Lionel Messi34 (18)
Seneste indlægDato
VM 2014 - De 32 deltagere set i natlampens skær (2. episode)28-08
VM 2014 - De 32 deltagere set i krystalkuglens skær (1. episode)09-07
Det store forkromede VM overblik (Opdateret)07-03
Populære indlægStemmer
Jeg garanterer: Danmark får et hold direkte i CL i 201267
VM 2014 - De 32 deltagere set i krystalkuglens skær (1. episode)34
VM intermezzo 1: Danmarks vej til finalen27
Blogs
Indebrændt Blog
Hvis du læste "Det store forkromede VM-overblik" savnede du måske nogle forudsigelser fra forfatterens hånd og det kan jeg sagtens forstå hvis du gjorde. Men hele konceptet var netop, at skabe overblik og ikke så meget andet.
Denne gang går forfatteren dog et skridt videre og vover pelsen i sådan en grad, at jeg vil garante for mindst 27 af mine bud rammer plet. Den gigantiske kvalifikation, kræver dog mere end et indlæg og derfor er det delt i 3. Vi lægger ud med CONCACAF (Nord, centralamerika og carribien) og Sydamerika. Næste gang snupper vi Asien og Afrika og til aller aller sidst, kaster vi os over Europa og de pryglede aber i Oceanien.
Forfatteren kan naturligvis ikke kende alle hold indgående, men det bliver suppleret med forskellige publikationer og en generel historisk viden om holdenes bedrifter fra tidligere kvalifikationer. Dette er efter forfatterens mening, en udmærket rettesnor i mine gæt. Skulle du alligevel mene dig bedre, så smid da bare et bud i kommentarfeltet, udfordringer tages altid op med glæde. Jeg skylder i øvrigt at sige, at det ene hold naturligvis er selvskrevet og det er værtslandet Brasilien.


CONCACAF
Vi starter fra toppen af Amerika. Efter et marathonagtigt udskildningsløb, er vi nu nede på 12 deltagere, der har en mere eller mindre reralistisk chance for, at ramme det sidste gruppespil med 6 hold. De har allerede spillet 2 kampe og udover Panama der overrasker positivt, går det nogenlunde som præsten prædiker.

Gruppe A
USA 4p
Jamaica 4p
Guatemala 1p
Antigua & Barbuda 1p

Analyse:
USA har været fast repræsentant ved VM siden 1990 og de ligner også en sikker slutrundedeltager sammen med Mexico. USA er kendt for et godt organiseret hold der kan drille selv de bedste, men har det sværere når de selv skal skabe kampene. Alligevel skal de med Klinsmann i spidsen og med Landon Donovan som deres store stjerne, nok kvalificere sig til de seks sidste. Også selvom de kun fik uafgjort mod Guatemala.
Jamaica har en enkelt slutrunde bag sig, tilbage i 1998 og denne gang skal det være for the reggae boyz. Som en del af det britiske imperium, render der flere Jamaicanere rundt i mindre engelske klubber, suppleret med spillere fra egen liga og MLS.
De skal sandsynligvis kæmpe med stabile Guatemala om 2. pladsen. Selvom det centralamerikanske land aldrig har været med til VM, har de i mange år været lige ved og næsten. Måske kan de denne gang gå videre, med spillere der mest kommer fra egen liga. Antigua & Barbuda er et pudsigt bekendtskab. Deres bedste hold spiller i den 3. bedste amerikanske række og får derigennem noget rutine og erfaring på højere niveau end den lokale liga. Derudover skal man ikke glemme fordelen ved næsten at være et klublandshold, suppleret med spillere fra de britiske øer. Alligevel er deres chancer for videre avancement ganske små. USA og Jamaica snupper de to pladser på rutinen og profilerne.

Gruppe B
Mexico 6p
Costa Rica 4p
El Salvador 1p
Guyana 0p

Analyse:
Med den stærkeste liga i nord og mellemamerika og spillere der tjener til deres daglige nachos i Spanien og England, skal og er de en sikker deltager ved VM om 2 år. Deres fort hjemme i Mexico CIty er uindtageligt, og de andre, fraset USA er for svage. Costa Rica ligner en sikker nr. 2, men afskriv ikke El salvador. De fik uafgjort ude mod Costa Rica og tabte til Mexico.
Men der venter nemmere opgør for El Salvador mod Guyana, der trods et hæderligt nederlag i Mexico, ligger en sikker sidsteplads. Guyana er heller ikke en stor fodboldnation og med spillere primært fra den hjemmelige liga, har de ikke megen erfaring internationalt. Costa Rica og El Salvador har derimod masser af erfaring, derfor skal de kæmpe om 2. pladsen. Den kamp vinder Costa Rica, jeg tror deres profiler har dét der skal til, overfor bananrepublikken El Salvador.

Gruppe C
Panama 6p
Canada 4p
Honduras 1p
Cuba 0

Analyse:
Det kom som et chok for mange danske CONCACAF eksperter, da Panama bankede Honduras 2-0 på udebane. De var immervæk med ved VM sidste gang og har gode spiller som Palacios i England og en hæderlig national liga. Men Panama har en målræv der hedder Blaz Perez, og han scorer mere end Ole Thestrup på en god aften i byen.
Derfor ligner det Canada og Honduras der skal kæmpe om 2. pladsen. Her har Canada en kælling i hver by, altså spillere spredt udover hele verden, hvor de andre hold derimod har spillere der tjener til dagen og vejen i latinske klubber.
Jeg tror det er sidste udkald for Canada, flere spillere er på toppen af karrieren og de åbenlyse upcomming spillere lader vente på sig. Men de tager 2. pladsen efter Panama og foran Honduras og Cuba. Sidstnævnte, var til manges overraskelse topseedet, men har slet ikke formatet til, at komme videre og det kommunistiske og cigarproducerende land, må se VM i Brasilien fortabe sig i de caribiske tåger.

The final SIX
USA
Jamaica
Mexico
Costa Rica
Panama
Canada

Analyse:
I know, det er billige point, men kald mig Gårdmand Bjørn, hvis ikke USA og Mexico går videre. De to hold, er så meget bedre end de andre, at de skal underpræstere i næsten samtlige kampe for ikke, at komme til Brasilien. Nr. 3 og 4 bliver straks meget sværere. Men Costa Rica, ligner et hold der kan snuppe 3. pladsen og så bliver det mest sexede og frække bud fra mig idag, at Panama kommer ind som nummer 4. Det betyder de får en overkommelig kamp mod en vinder fra Oceanien, som vi finder senere på måneden. Til sidst vinker vi pænt farvel til Jamaica og Canada.


Sydamerika
Det er det kontinent hvor de procentvis fleste hold kvalificerer sig, næsten halvdelen, så derfor er den ekstra spændende og tæt. Før i tiden var kvalifikationen inddelt i 2 eller 3 grupper, men i de seneste kvalifikationer, er det blevet til en stor mammutgruppe. Denne gang er det dog uden Brasilien, som er værter og direkte kvalificeret. Vi gennemgår alle 9 hold, i den rækkefølge som de er placeret i stillingen. Deres point er i (parantes)

1. Chile (12p)
De ligger nr. 1 efter 2 ude og hjemmesejre, samt 2 klare udebanenederlag til Uruguay og Argentina. Men det er også de formodet 2 stærkeste hold i gruppen, så det er ikke så slemt endda. Holdets store stjerne er, Alexis Sanchez der spiller i Barcelona. Men Isla der ligesom Sanchez fik succes i Udinese og Vidal der spiller i Juventus, præger også holdet. Og hvis vi kigger ned af navnelisten, er det sikkert ikke en dårlig idé, at have Casanova på holdet hvis man vil score...
Det jeg har set med Chile i kvalifikationen er en god gang fodbold, og det kan sagtens fortsætte det næste år. Det vil i så fald give en sikker billet.
Dom: De går videre

2. Uruguay (11p)
Blandt andet ved hjælp af en lille hånd, gik Uruguay videre til semfinalen ved VM og de ligner efterhånden et meget spændende hold. Især rent offensivt. Men det er stadig et HOLD der kæmper godt for hinanden og er villige til, at ofre sig for hinanden. Suarez pynter sammen med Cavani i angrbet, men undervurder ikke midtbanen, der normalt arbejder stenhårdt. Uruguay vandt det sydamerikanske mesterskab sidste år, så det er bestemt et hold i form.
Dom: De går videre

3. Argentina (10p)
Når de dobbelte verdensmestre forstår at udnytte Messi, er de i inderkredsen af favoritter til VM. Og alt tyder på fremgang. Fraset nederlaget til Venezuela, har Argentina spillet gode kampe og har vundet ganske klart over Chile og Ecuador. Holdet er spækket med stjerner, som jeg ikke føler det er nødvendigt at nævne, for hvis det var, var du slet ikke inde på bold.dk. Derfor skal de nok gå videre til slurunden, selvom de tidligere har haft problemer og har været ude i playofff for, at nuppe en billet. Jeg ser i hvert fald frem til flere tryllerier i kvalifikationen.
Dom: De går videre

4. Ecuador (9p)
De har selvfølgelig Valencia der spiller i Manchester som den store stjerne, men derudover er det mest spillere der ikke er kendt i den brede offentlighed der præger deres landshold. De er stærkest hjemme i Quito, hvor der er en klar hjemmebanefordel pga. højden. Alle deres point er også kommet på hjemmebane og spørgsmålet er, om det er nok til en kvalifikation. Det er jeg stærkt tvivlende overfor, trods et stærkt kollektiv og hjemmebanefort. Ecuador var sidst i en slutrunde i Tyskland i 2006 hvor de gik videre til 1/8dels finalen som også blev endestationen.
Dom: De går ikke videre

5. Venezuela (8p)
Tidligere var de slagtekvæg i den sydamerikanske kvalifikation og de har som det eneste hold aldrig været med til en slutrunde. Men landet som tidligere kun har haft fodbold som en perifær sportsgren efter Basketball og boksning, er begyndt, at røre på sig. De sidste kvalifikationer har givet smag på mere og denne gang er en kvalifikation bestemt ikke udenfor rækkevidde. De har vundet over Argentina og fået uafgjort på udebane mod stærke nationer som Uruguay og Columbia. Holdet har ikke en stjerne i Valencia eller Sanchez klassen, men de har habile spillere i bla. bundesligaen. De kom i øvrigt i semifinalen ved det sidste Copa america, hvilket vidner om stor styrke.
Dom: De bliver nr. 5 og skal i playoff mod nr. 5 fra Asien.

6. Colombia (7p)
Måske farver min kærlighed til dette hold min analyse.. og hvad så?
I 1994 var de udset som outsidere ved VM i USA, men det blev et hurtigt exit og en tragisk skæbne overgik Andres Escobar der blev skudt hjemme i Colombia, sandsynligvis pga. et uheldigt selvmål. 4 år senere var de med igen, men manden med løvemanken, Carlos Valderama kunne ikke hive holdet videre og siden har de været savnet.
Det smukke spil (joga bonito) har således ikke været repræsenteret ved en VM slutrunde siden 1998, men denne gang er mulighederne gode. Resultaterne indtil videre har været godkendt, med sejre i Bolivia og Peru og med en Falcao i målhumør kan de godt komme i top 4. Derudover har de modsat flere andre hold, kun spillet 5 kampe.
Dom: De går videre

7. Bolivia (4p)
Fodbold er sgu mærkeligt. Bolivia var allerede afskrevet i min VM bog og så slår de skisme, solide Paraguay, der efterhånden er fast inventar ved VM. Bolivia har historisk været stærkest på hjemmebanen og det skyldes næsten alene hjemmebanen i La Paz, der ligger næsten 4km over vandet. Tidligere har der nærmest været Meat Loaf tilstånde når modstanderne piskede ud til sidelinjen og sugede alt kraft ud af iltapparaterne, men de er efterhånden vænnet til det, og derfor er fordelen ikke så udtalt som tidligere.
Mange onde tunger påstod, at Bolivias seneste VM deltagelse i 1994 kun skyldes deres hjemmebane. Sandheden er nok også, at de er det svageste hold i den sydamerikanske confederation. Og Næsten alle spillerne er modsat de fleste andre sydamerikanske hold, i klubber i hjemlandet.
Dom: De går ikke videre

8. Paraguay (4p)
Pyha...! Indtil videre har kvalifikation for de VM vante Paraguayere været en eklatant katastrofe. Det startede med et rædderligt nederlag i Peru (Perus eneste point indtil videre) og sidst det famøse nederlag til Bolivia. Det blev i øvrigt landstræner Francisco Arces sidste kamp i spidsen for holdet og der skal findes en ny træner inden næste kamp mod stærke Argentina. Holdet er egentlig til mere end en 8. plads, især forsvaret, men med den uro der er i rækkerne og en forholdsvis kort forberedelsestid for en kommende træner, inden de vigtige kvalkampe i efteråret, tipper jeg dem ikke i top 5. På trods af, at de også er vicemestre i Sydamerika.
Dom: De går ikke videre

9. Peru (3p)
Det startede ræddi fint, med en sejr over Paraguay, men siden er det kun blevet en bar røv, at trutte i for inkaerne. Lutter nederlag, og derfor ser en kvalifikation meget svær ud for et hold, der ret beset heller ikke har kvaliteterne. Jovist de har Guerrero og Farfan, men resten halter efter. Måske skulle de kopiere Ecuador og Bolivia og placere hjemmebanen ad helvedes til oppe på et bjerg... Det er i min optik deres eneste chance.
Dom: De går OVERHOVEDET ikke videre34 Stemmer
4 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...