LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

VM 2014 - De 32 deltagere set i natlampens skær (2. episode)

Skrevet af MortenOlsensSøster (28/08-2012 kl. 17:21)

RangeringScore (Rank)
Gabon13 (1)
Egypten13 (1)
Ghana18 (1)
Japan46 (1)
Tunesien13 (1)
Australien18 (2)
Elfenbenskysten13 (3)
Qatar13 (4)
Tunesien13 (1)
Japan46 (1)
Ghana18 (1)
Gabon13 (1)
Egypten13 (1)
Australien18 (2)
Elfenbenskysten13 (3)
Qatar13 (4)
Seneste indlægDato
VM 2014 - De 32 deltagere set i natlampens skær (2. episode)28-08
VM 2014 - De 32 deltagere set i krystalkuglens skær (1. episode)09-07
Det store forkromede VM overblik (Opdateret)07-03
Populære indlægStemmer
Jeg garanterer: Danmark får et hold direkte i CL i 201267
VM 2014 - De 32 deltagere set i krystalkuglens skær (1. episode)34
VM intermezzo 1: Danmarks vej til finalen27
Blogs
Indebrændt Blog
Ak en sommer. Selvom planen var en udgivelse af de sidste to lovede indlæg om VM-kvalifikationen, inden familien Danmark gik på summerdruk, blev det desværre ikke helt efter denne geniale plan. Det skyldtes blandt meget andet, ferie, barn, arbejde, specialeforløb og dødsdruk, i nævnte rækkefølge. Derimod har forfatteren tvunget sig selv til, at konstruere de forhåbentligt længe ventede indlæg inden kvalifikationen igen går igang om godt og vel en uge. Denne gang er der også en lille ændring i setup'et. I første indlæg skabte det en smule forvirring med den måde holdene var listet op. Der var de placeret i den rækkefølge som den nuværende stilling angav, eller i et enkelt tilfælde, helt vilkårligt og nedenfor kom så konklusionen med forfatterens bud. Derfor er det nu gjort lettere for dem der blot skimmer indlægget igennem, på samme måde som forfatterens lærer gjorde med stilene. (Hvorfor fik jeg altid 6, på den dårlige måde?) De er nemlig placeret efter forfatterens bud nu og dermed skulle alle misforståelser være ryddet af vejen.
Men slut med alt sludderen, nu skal vi til Afrika og Asien.

Afrika
Fraset Europa har alle kontinentale forbund sparket kvalifikationen igang og i Afrika, spillede de svageste lande mod hinanden i 1. runde. Det gav ikke de store overraskelser udover lille Lesotho, der er klemt inde i Sydafrika, slog Burundi .Der historisk har et ganske habilt hold med primært hjemlige spillere. Derudover bemærker man Togo, der havde problemer mod Guinea-Buissau og Tanzania med dansk landstræner, der slog republikken Chad ud. Nu er de seedede hold kommet ind i turneringen, der for alvor spidser til, med 10 grupper med hver 4 hold, hvor kun den bedste går videre til play-off. Det er et system der sidst blev brugt i 80'erne i afrika men som nu er indført igen.
De 10 hold spiller fem kampe og vinderen tager billetten. Dette format giver et ekstra krydderi, fremfor det traditionelle gruppespil i slutfasen og det bliver uden tvivl nogle fantastisk spændende kampe, især fordi afrikansk fodbold er kendt for, at være uhyre tæt. Bemærk blot Zambia, hvor Katongo er en af stjernerne, en spiller der ikke var fast mand i Brøndby, vandt de afrikanske mesterskaber i år.
Grupperne gennemgåes alfabetisk og med nuværende pointtal i (parantes)

Gruppe A
Centralafrikanske Republik (3)
Ethiopien (4)
Sydafrika (2)
Botswana (1)

Analyse:
Det kræver mandsmod og hjerte, når der skal gættes placeringer i de afrikanske grupper, for der er mere end 20 kandidater til de 10 play-off pladser, måske endda 30. Men undertegnede satser på en gedigen overraskelse i gruppe A. Sydafrika er ikke længere en magtfaktor i Afrika og det beviser de manglende deltagelser i slutrunder på det seneste. De var senest med til VM 2010 men det var pga. værtsskabet. Og ved de sidste to Afrikanske mesterskaber var de heller ikke med. Ethiopien var tæt på alle 3 point ude mod Sydafrika og Bafana Bafana fik kun med stort besvær uafgjort i udekampen mod svage Botswana. Dermed er vejen banet for enten Ethiopien eller Den Centralafrikanske Republik og umiddelbart fremstår sidstnævnte hold som det bedste bud. De har ikke de store meritter men holdet indeholder flere habile spillere fra udlandet OG de kan afgøre det hele selv, for i de sidste 3 kampe, gælder det Ethiopien og Sydafrika hjemme og Botswana ude. Det bliver sandsynligvis afgørende i kampen mod Ethioperne om 1. pladsen. Det skal desuden bemærkes, at centralafrikanerne ganske overraskende slog Egypten ud i kvalifikationen til de afrikanske mesterskaber.

Gruppe B
Tunesien (6)
Sierra Leone (4)
Ækvatorial Guinea (1)
Kap Verde (0)

Analyse:
Tunesien er et af de mest stabile hold i afrika med jævnlig deltagelse i VM slutrunder. Holdet tørster efter endnu en tur til VM og vejen er banet, i en af de svageste grupper. Den hjemlige liga er stærk, suppleret med legionærer rundt omkring, og primært i Frankrig. Måske får vi midtbanespilleren Saihi, at se i Champions League, han tørner ud for Montpellier. Det vestafrikanske bandit og smuglerland, Sierra Leone er bedste bud på en contender, men deres udlandsproffer spiller mestendels eksotiske steder som, den tyrkiske del af Cypern og Maldiverne. Diamantdrengene må derfor kapitulere overfor nordafrikanerne. Ækvatorial Guinea og Kap Verde, burde være bedre på papiret end Sierra Leone, men de er kommet enormt skidt fra start og får svært ved, at nå 1. pladsen.

Gruppe C
Elfenbenskysten (4)
Marokko (2)
Tanzania (3)
Gambia (1)

Analyse:
Elfenbenskysten har alle stjernerne og er sandsynligvis det stærkeste bud på et afrikansk hold der kan komme langt ved VM. Deres problem kan blive de afgørende play-off kampe hvor en uheldig lodtrækning og dag, kan ødelægge drømmen for elefanterne. De marokanske løver har mistet bid, billedligt talt, for den sidste berber løve blev nedlagt tilbage i starten af 1900 tallet, så langt skal vi dog ikke tilbage for, at finde marrokansk succes. Tilbage i 86 gik de videre fra gruppen og de spillede hæderligt i 94 og 98. Men deres målscorer Chamakh, får ikke megen tillid i Arsenal og holdet er oppe imod mægtige Elfenbenskysten, derfor bliver det heller ikke til VM bold denne gang. Tanzania har en dansk træner i Kim Poulsen, der afløste Jan B. men de skal kæmpe mod Gambia, der nærmest har en koloni i det svenske, om at undgå sidstepladsen.

Gruppe D
Ghana (3)
Sudan (4)
Zambia (3)
Lesotho (1)

Analyse:
I starten af 90'erne fik Zambia stort set udslettet deres landshold, da de var på vej til en landskamp i fly og styrtede ned ved Gabons kyst. Et nyt blev konstrueret, bla. med hjælp fra Danmark og Roald Poulsen. Og endelig fik de lidt succes, da de nærmest sensationelt vandt det afrikanske mesterskab i foråret i netop Gabon, der arrangerede turneringen sammen med Ækvatorial Guinea. Nu er det hverdag igen og de startede med et nederlag mod det uroplagede Sudan, men fik dog oprejsning mod favoritterne fra Ghana i næste kamp. Jeg ser dog stadig Ghana som favoritter, der har spillere som Boateng og Essien til at fuldende et i forvejen stærkt hold, der var en Suarez hånd fra, at nå semifinalen i 2010. Derfor må Zambia og superliga historiens mest ineffektive angriber, tage til takke med en sekundær placering. Sudan har et habilt hold, der kan udfordre Ghana til det sidste, imens stakkels Lesotho skal undgå alt for megen spanking i resten af kampene.

Gruppe E
Gabon (4)
Burkina Faso (1)
Congo (4)
Niger (1)

Analyse:
Egentlig var de sorte hingste fra Burkina Faso min favorit inden kampene gik igang, men dette er taget til revurdering, i en gruppe der som den eneste ikke har en eneste tidligere VM deltager. Gabon gjorde det mægtigt fint i de afrikanske mesterskaber og havde et hold med til OL i år. Derfor burde talentmassen være sikret og med Daniel Cousin til, at hamre kasser ind ligner de det bedste bud i en tæt gruppe. Congo er altid stabile men mangler det sidste og Niger er for svage udenfor ørkenlandet, til for alvor, at være en trussel for de andre. Gabon har i de næste to kampe, Congo ude og hjemme og kan for alvor sikre sig en billet til play-off med sejre der.

Gruppe F
Nigeria (4)
Kenya (1)
Namibia (3)
Malawi (2)

Analyse:
Nigeria er ikke helt det klasse hold de var i 90'erne, men stadigvæk bør de være for gode i denne gruppe. Ingen af de andre hold har den nødvendige klasse til for alvor, at bide skeer med de stækkede super ørne. Kenya har fået en rædderlig start med blot et enkelt point hjem og det endte i en trænerfyring for landet der mest er kendt for deres marathon og mellemdistanceløbere. Malawi og Namibia har holdene til, at drille Nigeria, men true dem for alvor kan de ikke. Stephen Keshis drenge vil uden de store vanskeligheder hive sig videre til play-off.

Gruppe G
Egypten (6)
Guinea (3)
Mozambique (1)
Zimbabwe (1)

Analyse:
Med en af afrikas stærkeste ligaer og flere udlandsproffer, er det et mysterium hvorfor Egypten ikke har været i en VM slutrunde siden 1990. Derimod har de vundet det afrikanske mesterskab flere gange. Denne gang skal det dog være for Bob Bradleys drenge. Amerikaneren der blev skiftet ud med Jürgen Klinsmann som leder af Team USA, er nu i det nordlige afrika og har ført holdet til to sejre i træk i kvalen og har dermed fået en perfekt start, selvom nederlaget i kvalifikationen til afrika cup, var en streg i regningen. Helt afskrive Guinea skal vi dog ikke. De har et spændende hold med stabile Kevin Constant og et talent i Abdoul Camara, men nederlaget hjemme mod Egypten kan koste dyrt. Mozambique og Zimbabwe får det svært, selvom sidstnævnte råder over en gammel kending, nemlig SønderjyskEs Antipas.

Gruppe H
Mali (3)
Algeriet (3)
Benin (4)
Rwanda (1)

Analyse:
Det kan blive voldsomt tæt imellem Algeriet og Mali. Algeriet deltog ved sidste VM og har flere stærke spillere udenfor landets grænser. Valencia's Feghouli skal hjælpe med, at trække læsset rent offensivt og så står de normalt rimelig solidt, som de fleste andre nordafrikanske hold. Mali's anfører Keita har taget pengene i Kina og fundet en retrætepost der, men derudover er de ganske godt besat, især i det offensive og semifinalen i Afrika Cup vidner om en hvis kvalititet. Benin skal vi ikke helt afskrive, de slog Mali hjemme, men de kan få det ganske vanskeligt på udebane og jeg tror ikke helt på dem.. endnu i hvert fald. Det borgerkrigshærgede Rwanda, der mest er kendt for deres Hutsier og Tutsier, kommer ikke videre fra denne gruppe.

Gruppe I
Cameroun (3)
Libyen (4)
DR Congo (3)
Togo (1)

Analyse:
Bemærk mine ord: Cameroun kan sagtens dumme sig i denne gruppe. På trods af et på papiret stærk hold, Er Cameroun uofficiel verdensmester i administrativ rod. Ledelsen i fodboldforbundet er bundkorrupt og der er en evig slåskamp med spillerne om bonus og andre aftaler. Denne gang er ingen undtagelse og en enkelt spiller har allerede truet med boycot. Libyen har som det eneste nordafrikanske hold aldrig været til VM, men holdet er ikke dårligt og fodboldsoldaterne kan sagtens drille Cameroun. Jeg tror dog de utæmmelige løvers hjemmekamp til sidst mod netop Libyen, afgør udfaldet til Camerouns fordel. Det tidligere Zaire, der nu hedder den Demokratiske Republik Congo, uden dog på nogen måde at være demokratisk, skal også ses som en farlig outsider. Til gengæld tror jeg ikke på Togo længere. Nederlag i DR Congo og uafgjort hjemme mod Libyen, har gjort betingelserne lidt for svære.

Gruppe J
Senegal (4)
Uganda (2)
Angola (2)
Liberia (1)

Analyse:
Med damen på holdet, skuffede Senegal gevaldigt ved de afrikanske mesterskaber. Men de er kommet udmærket fra start med 4 point. Holdet bør være det bedste hold i gruppen og måske er Uganda egentlig den største udfordrer. Angola er trods deltagelsen ved VM i 2006 ikke hvad de har været og Liberia er i fodboldmæssig sammenhæng bedst kendt for George Weah der er gået på pension for mange år siden. Med Senegals gode blanding af store stjerner og unge i svøb, vinder de gruppen og går videre, med Uganda på 2. pladsen.

Play-off
Der er ikke kommet endelige bekræftelser på seedning i 3. runde, men i 2. runde var verdensranglisten i brug og den vil blive brugt til mine seedninger. Det vindende hold, vil blive markeret med fed.

Elfenbenskysten - Centralafrikanske Republik
Ghana - Senegal
Mali - Gabon
Tunesien - Cameroun
Egypten - Nigeria

Analyse:
Elfenbenskysten går sikkert videre mens Ghana får det lidt sværere mod Senegal, der trods masser af talent har svært ved, at præstere når det virkelig gælder. Jeg har stor fidus til Gabon og de slår Mali. De to nordafrikanske hold er taktisk overlegne mod vestafrikanerne og medmindre Nigeria og især Cameroun får ro i rækkerne, kommer de ikke til VM.

Asien
Her er vi langt fremme og kun 10 hold er tilbage fordelt i 2 grupper med 5 i hver. Vinderne og nummer 2 går direkte til VM, alt imens de to 3'ere skal spille play-off for, at få en kamp i den interkontinentale play-off. I Asien er det lidt nemmere, at spå end mange andre steder fordi styrkeforholdet ikke er så tæt som i eksempelvis Afrika. Selvom kun 10 hold er tilbage, kan vi stadig afskrive hold som Jordan og Libanon, der ikke har klassen når det for alvor spidser til. Af hold vi har vinket farvel til, er de mest prominente, Saudi Arabien der har flere VM deltagelser under bæltet og Bahrain, der har været lige ved og næsten de sidste par gange. Selvfølgelig skal kæmpestore Kina og den knap så demokratiske republik fra Nordkorea også med i den ligning.
Lad os se hvordan det fordeler sig i østens rige.

Gruppe A
Sydkorea (6)
Qatar (4)
Iran (4)
Uzbekistan (1)
Libanon (1)

Analyse:
Sydkorea er sammen med Japan, magtfaktor i Asien. Deres liga er stærk og deres spillere teknisk gode og fysisk i fremragende form, hvilket gør dem istand til, at tromle deres lidt svagere modstandere ned. Derudover har de gode spillere i Europa og Michael Laudrup har lige landet profilen Ki i Swansea (En af de få der ikke hedder Kim) Qatar har et VM i 2022 og de vil hjertens gerne prøve et sådan inden de selv afholder. Det kan sagtens komme denne gang, med et hold baseret på den hjemlige liga, men med nationaliserede brasilianere og andet godtfolk. Qatar er nemlig kendt for, at importere sportsfolk i stor stil, for derefter, at give dem arabiske navne. Forestil dig de køber Lucas Andersen og kalder ham: Al-Kwali-el-Mahmut, mærkeligt ikke?
Iran er ikke Uefne og vil uden tvivl snakke med om 2. pladsen. Holdet består af spillere fra den hjemlige liga og enkelte udefra, en liga der hører til blandt de stærkeste i mellemøsten. Uzbekistan vil også lege med og de kan måske komme i top 3, men det kræver held og at Sydkorea fortsætter sejrsstimen mod de andre hold. Libanon skal bare være glade for deltagelsen og suge erfaring til sig.

Gruppe B
Japan (7)
Australien (2)
Oman (2)
Irak (2)
Jordan (1)

Analyse:
Libanon skal fungere som svamp og suge al erfaring til sig i gruppe A. Det samme skal Jordan i gruppe B, hvor de blandet andet lærte hvordan man ikke spiller mod Japan, efter de fik en gevaldig ørefigen. Alt andet end sidste plads for Jordan vil være overraskende.
Nippon, eller Japan vinder gruppen af samme grunde som Sydkorea. Stærk liga, udenlandske stjerner og tempo. Australiens start er godkendt, de fik en enkelt pind hjemme mod Japan og uafgjort mod ørkenstaten Oman, men nu skal der også sejre på bogen. Det samme kan siges om Oman, der trods en klassemålmand i ElHabsi der hapser en masse bolde i England, ikke har de samme kvaliteter fremad banen. Alt afhænger af om de får bolden i rusen de næste kampe.
Iraks hold er talentfuldt, men starten har ladet meget tilbage at ønske, og spørgsmålet er om de ikke kan præstere når det virkelig gælder?

Play-off
Iran-Oman

Analyse:
Uranriget Iran, har uden tvivl det mest komplette hold, men i disse afgørende kampe, kan en solid defensiv være nøglen for Oman. Alligevel ligner Iran det bedste bud, mestendels pga. erfaring.

Vi er snart tilbage med sidste afsnit13 Stemmer
3 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...