LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

Nogle tanker om Daniel Levy

Skrevet af a_esbech (13/08-2012 kl. 12:19)

Daniel Levy - God for klubben, dårlig for fansnes nerver (Foto: Michael Mayhew/Sportsphoto/Sportsphoto Ltd./Allstar)
RangeringScore (Rank)
England136 (28)
Premier League136 (28)
Tottenham100 (7)
Queens Park Rangers20 (7)
Stoke9 (12)
Everton9 (18)
Manchester City40 (21)
Manchester United36 (31)
Steven Pienaar9 (1)
Emmanuel Adebayor31 (1)
Ryan Nelsen9 (1)
Scott Parker20 (2)
Dimitar Berbatov9 (2)
Rafael van der Vaart20 (2)
Peter Crouch9 (3)
Luka Modric9 (5)
Seneste indlægDato
Nogle tanker om foråret i OB23-02
Nogle tanker om den næste proces i OB13-07
Nogle tanker om Gareth Bale og hans udvikling17-07
Populære indlægStemmer
Nogle tanker om Fodbolddommere33
Nogle tanker om det manglende straffespark24
Nogle tanker om the Dons24
Blogs
Nogle tanker om...
Der findes mange vittigheder og fordomme, som har jøder som fælles mål. Man skal være utroligt varsom når man begiver sig ud i at tale om netop denne religion, jeg vil derfor gøre opmærksom på at jeg ikke på nogen måde har noget imod denne eller andre religion, tværtimod. Mange fordomme kan, højest sandsynligt skyldes at i middelalderen, måtte kristne ifølge kirken ikke tjene penge på at låne ud, de måtte altså ikke tager renter, det måtte jøder derimod og mange begyndte at tjene store penge på at låne ud med renter. Det er nok her man skal finde grundstenen for den fordom der hedder at jøder er gode til penge (onde tunger vil sige mange og flere penge) og ligesom bankerne kan blive lagt for had når folk ikke kan opfylde deres forpligtelser er det ikke svært at se at enkelte långivere skulle få samme behandling. Det er naturligvis svært at sammenligne de over 500 år gamle kviklånsinstitutter med den jødiske befolkning i dag, men hvis der er en der lever op til det med at være god til penge så er det Tottenham Hotspurs bestyrelsesformand, Daniel Levy.

Modric no like chicken badge
Hele Modric sagaen viser med al sin tydelighed at Daniel Levy ikke er den gennemsnitlige fodboldformand. Svend Göran Eriksson har fortalt at han i sin tid i Lazio ville hente Christian Vieri til klubben fra Athletico Madrid til det spurgte formanden: “Hvor meget vil de have for ham?” “22 mio pund.” “OK, sign ham” (de har sikkert stadig handlet i lire dengang, men det er lige de tal jeg kan finde). Den samme situation viste sig da Inter Milan kom efter Vieri og tilbød 39,6 mio pund, der var ingen forhandling der var bare den vurdering, som de andre klubber er kommet med. Dette kan ikke siges at være tilfældet med Daniel Levy, ikke hvis man skal tro rygterne i hvert fald. Han ved hvor meget hans spillere er værd og kan han ikke opnå denne pris så bliver spilleren ikke solgt. Sidste sommer sagde Modric “I no like chicken badge, i want play for Chelsea”. Dette medførte en mediestorm uden lige, ikke mindst anført af Daily Mail, som gik Chelseas ærinder ved at lække den ene historie efter den anden om Modric’ utilfredshed og uvildighed overfor klubben. Daniel Levy lod sig ikke presse i pris af den grund. Han vidste godt at 1) Der var tale om en London rival, 2) at det ville være mere fordelagtigt ikke at have Modric i Premier League, 3) at Modric stadig havde en lang kontrakt, men ikke mindst 4) at der sad en Oliemilliardær i Chelseas baglokaler og havde råd til at punge ud, hvis de virkeligt ville have ham. Levy holdt fast i sin vurdering på £50 mio og Chelsea gav efterhånden op. Denne sommer er det Real Madrid der må sande at Levy ikke er til at løbe om hjørner med, heller ikke for verdens største klub, men lige i Modric sagen handler det om ikke at gå på kompromis og vise de større klubber at man kan trynes, for så kommer de efter Bale og forlanger at han skal sælges til halv pris og sådan kan det fortsætte.

At tænke og handle olympisk
Dette handler ikke om Levy’s strategiske træk i forbindelse med overtagelsen af det olympiske stadion, men det skal da nævnes. Jeg er overbevist om at Levy bød på stadion for at få flere penge til klubbens nye stadion projekt NDP. Han gav politikerne et valg der hed: “Vil I have byfornyelse et sted der har meget brug for det? Eller to?”. Han indsendte så et tilbud der ikke ville opfylde “the olympic legacy”, som var krævet for at overtage det olympiske stadion, så udvalget ikke havde andre muligheder end at give det til den eneste anden seriøse kandidat, West Ham. Der er nu kommet penge fra de lokale myndigheder og NDP er så småt ved at gå i gang. Det kom så delvist til at handle om det olympiske stadion, men meningen var at afsnittet også skulle handle om Olympique Lyons transferstrategi, som har nogle fællestræk med Daniel Levys. Hovedpunktet i Lyons strategi er at alle spillere er til salg og hvis det rigtige bud kommer når spilleren er mest værd så bør han sælges og en ung og billigere skal ind i stedet. Det med ung lader til at både Harry Redknapp og Daniel Levy glemte da man forsøgte at erstatte Berbatov og hentede Peter Crouch til klubben. Faktisk mangler Berbatovs afløser stadig. Det med billigere og bedre kan man vist ikke komme uden om, her tænker jeg naturligvis i at man henter spillere som Rafael van der Vaart ind £8,8 mio, en værdi han nok allerede har tjent ind. Dette var ikke en erstatning men en klar forbedring og gjorde det muligt at marginalisere spiller som Palacios og Pavlyuchenko. Samme historie kan gentage sig nu her hvor man forsøger at få Adebayor ind for £4 mio, som er en meget lille pris for en spiller der havde sidste eller næstsidste fod på i forbindelse med 30 mål i sidste sæson. Skal man have flere eksempler på billige spillere, som senere har vist sig at kunne betale for sig selv kan nævnes Scott Parker og Steven Pienaar, sidstnævnte har dog ikke bevist at han kunne tilføje værdi på banen og er derfor også, halvandet år efter at Tottenham købte ham, solgt tilbage til Everton med £2 mio i profit.

Hoilett, Cahill eller Saha, Nelsen?
Er det hele bare fryd og gammen når det kommer til Levys “transferdealing”. Nej. Det ville være en stor fordel for en fodboldklub at kunne ramme rigtigt på 100% af alle transfers, selv 50% ville være en stor fordel. Levys store forhandler-gen er ikke gået de fleste fodboldformænds næse forbi, forhandlingerne kan derfor trække i langdrag. Dette var tydeligt at se da man i vinterens transfervindue ville forstærke forsvaret og de offensive kræfter. Levy tog nordpå for at tale med Blackburn om Junior Hoilett og Gary Cahill og endte med at tage derfra med Ryan Nelsen og Evertons Louis Saha, det er ikke just i samme klasse, som det man kom efter (til trods for at Ryan Nelsen er den eneste ubesejrede landsholdsanfører til et VM, nogensinde). Der er ikke tvivl om at Levy har brugt meget tid på at få forhandlet en god pris på Hoilett og Cahill hvilket også kan have taget tid fra andre projekter og man derfor ender med en halvhjertet løsning i at signe to gratis marginalspillere i transfervinduets sidste timer. Et andet skrækeksempel er at Daniel Levy lige pt. har været i gang med forhandlingerne om Leandro Damião i snart 2 år, og det lader til at det først nu er ved at gå op. Damião er blot steget og steget i værdi siden man første gang bød på ham og jeg er derfor overbevist om at Tottenhams bud pt. ligger over den første pris som Internacional opgav.

Financial Fair Play?
Daniel Levy er en utroligt dygtig forretningsmand han har, om nogen, været manden bag Tottenhams beundringsværdige vej til toppen af engelsk fodbold. Alle klubber kan være heldige at der kommer en Abramovich eller en Mansoor forbi og poster flere milliarder i klubben, så er det ikke svært at nå til tops. Disse klubber gør det rent faktisk sværere for “almindelige” klubber at komme op og blande sig i topstriden, men det til trods har Tottenham klaret det med nøgleord som økonomisk ansvarlighed og, dare I say it, rettidig omhu. Det er ikke nemt at være fan af en klub som Daniel Levy bestyrer, rygterne svirrer om at man vil skrive med den ene spiller efter den anden, men man får ikke disse spillere at se, hvis ikke økonomien hænger sammen, det kan være frustrerende at man ikke kan nå til enighed på transfervinduets sidste dag og derfor må tages til takke med de øverste navne på transferlisten. Dog bliver Tottenham Hotspur Plc. bestyret som alle fodboldklubber byrde bestyres, nemlig ved kun at bruge de penge man har og ikke ved at betale med andre folks penge, dette er financial fair play.
ENIC Group, som ejer Tottenham, skyder for første gang kapital ind i klubben i forbindelse med NDP, hvilket gerne skulle give Tottenham flere penge at være ansvarlige med, men de har givet så meget mere ved at indskyde et aktiv i form af Daniel Levy, en mand man kun kan beundre for sine forhandlingsevner, stædighed og vedvarenhed, tiltrods for de frustrationer hans forhandlinger kan udløse.

Nu har du kæmpet dig gennem et lidt intetsigende indlæg så her er en lille historie om hvordan Levy handler:
Levy popping to the corner shop

Levy - Pint of milk please
Shopkeeper - that will be 49p, your pretty lucky only two left.
Levy - I'll give you 30p
Shopkeeper - 49p
Levy - whats the date on it
Shopkeeper - 12th
Levy - 20p
Shopkeeper - what!, thats less.. 49p
Levy - Only has 2 days on it
Shopkeeper - Ok 40p
Levy - 20p and I'll give you another 5p for each day upto useby date
Shopkeeper - .. 40p or nothing
Levy - OK, 30p but I get a sell on for that other pint of milk of 10p
Shopkeeper - huh, but you don't own that pint
Levy - But thats the price you pay for me buying this pint
Shopkeeper - Ok, 30p and its yours
Levy - hhmm, its been sitting out of that fridge now for 5 minutes.. 20p
Shopkeeper - Really! Well I shall swap this pint with the remianing one in the fridge 30 fucking p
Levy - hhmm not sure I want that one. 15p
Shopkeeper - what!!! fuck off
Levy - 20p
Shopkeeper - fuck off
Levy - 25p and I'll chuck in Jenas
Shopkeeper - Deal, need a shelfstacker9 Stemmer
15 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...