LeoVegas.dk 888sport.dk Roskilde Festival 2017 fodboldrejser

bold.blog

Nogle tanker om André Villas-Boas’ fremtid

Skrevet af a_esbech (08/07-2012 kl. 11:22)

Foto: Tottenham Hotspur
RangeringScore (Rank)
England136 (28)
Tyskland11 (97)
Premier League136 (28)
Bundesliga11 (87)
Hoffenheim11 (3)
Tottenham100 (7)
Manchester City40 (21)
Emmanuel Adebayor31 (1)
Benoit Assou-Ekotto14 (1)
Kyle Walker22 (1)
Younes Kaboul11 (1)
Sandro11 (1)
Aaron Lennon11 (1)
Brad Friedel11 (1)
Gylfi Sigurdsson11 (1)
Rafael van der Vaart20 (2)
Scott Parker20 (2)
Gareth Bale14 (3)
Seneste indlægDato
Nogle tanker om foråret i OB23-02
Nogle tanker om den næste proces i OB13-07
Nogle tanker om Gareth Bale og hans udvikling17-07
Populære indlægStemmer
Nogle tanker om Fodbolddommere33
Nogle tanker om det manglende straffespark24
Nogle tanker om the Dons24
Blogs
Nogle tanker om...

I sidste del (som kan læses her) om André Villas-Boas overvejede jeg en del af de problemer som han skulle overkomme for at kunne blive en succes i Tottenham. I denne del vil jeg overveje hvordan André Villas-Boas’ Tottenham kan komme til at se ud.

Just run around a bit

Den tidligere træner i Tottenham, Harry Redknapp, fik skyld for meget, noget mere rigtigt end andet. Et af de mest vedvarende rygter, som også delvist blev bekræftet af Rafael Van der Vaart, var at han ikke havde de store taktiske oplæg til kampe. Han fik i nogle kredse skyld for at bede nogle af spilleren om at flakke om som de havde lyst til, uden at have den store indsigt i hvorfor det skulle være relevant. Dette skulle gerne ændres når man har en mand som André Villas-Boas ved roret, mens José Mourinho var træner i Chelsea blev Villas-Boas’ rapport på Newcastle lækket til pressen, denne rapport viser en god indsigt i fodbold, hvordan spillet bliver bygget op og taktiske overvejelser til hvordan man kan håndtere modstanderens taktiske oplæg. Dette bliver en stor udfordring for både André Villas-Boas og spillertruppen, der skal til at omstille sig til et taktisk oplæg.

En helt anden ting som spillertruppen skal omstille sig til er en helt ny måde at træne på. Harry Redknapp overså træningen 2-3 gange om ugen, hvor assistenterne Clive Allen og Kevin Bond stod for selve træningen. Den træning var efter rygterne ikke særlig hård og mindede mere om en leg med fodbold end egentlig fodboldtræning. André Villas-Boas har tidligere vist at han ønsker en væsentlig større indsats til træning for at få spillernes udholdenhed op, så man under kamp kan løbe mere end modstanderen. Der vil altså komme et stort regimeskift i forhold til træningsmængden, det vil kræve en del af spillerne i starten, men forhåbentlig kan de vænne sig til det, uden alt for meget brok.

Modric, Adebayor eller Verthongen?

Her i transfervinduet florerer der et utal af rygter og der er en del rygter som sender spillere både til og fra Spurs, derfor er det svært at vide præcis hvilken spillertrup André Villas-Boas vil have til rådighed når transfervinduet lukker. Jeg vil i det efterfølgende antage at Modric er taget til Real Madrid og at Gallas er taget til West Ham, som er de to nærmest startopstillingen, samtidig med at jeg antager at Tottenham skriver med Jan Verthongen og Emmanuel Adebayor, som er de mest hårdnakkede rygter, der går for tiden. Jeg har ikke taget Oscar med i min vurdering af startopstillingen ligesom jeg ikke har fjernet Rafael van der Vaart, da disse rygter ikke virker særligt konkrete, om end vedvarende. Til sidst skal det nævnes at jeg stoler på rygterne om at Ledley King er gået på pension.

Hvordan vil et André Villas-Boas’ Tottenham hold se ud, han har siden Porto-tiden, i hvert fald, spillet med et 4-3-3 system (for at sætte det i de moderne tal 4-1-2-2-1 system), tallene er for så vidt fuldstændigt ligegyldige. Der bliver ikke den store tvivl på målmandsposten, men det kan komme hvis Hugo Lloris vælger Spurs, men som det står nu er der kun en kandidat til topposten, Brad Friedel.

Long live the King!

Hele bagkæden er der vist heller ikke så meget tvivl om, hvor Spurs er lidt tyndt besat på backerne, i forhold til dybden, det er vel reelt kun Kyle Walker på højre back og Benoit Assou-Ekotto på venstre der har Premier League niveau og når bænken til de to pladser er hhv. Kyle Naughton og Danny Rose. I midterefosvaret er der derimod tale om fire meget stærke spillere i truppen, Steven Caulker, Michael Dawson, Younes Kaboul og Jan Verthongen, med tanke på Kabouls sidste sæson vil det være svært at se bort fra ham i startopstillingen. Jeg vil nok afskrive Caulker, på trods af hans gode sæson i Swansea så er han stadig ung og har en del at lære. Det er dog muligt at Caulker inden for den nærmeste fremtid bliver en del af Villas-Boas foretrukne, da han allerede har kendskabet til det presspil, Villas-Boas gerne vil praktisere, fra Brendan Rodgers’ Swansea. Det efterlader os med 2 kandidater, den konstituerede anfører Dawson og den nye spiller Verthongen. Jeg tror ikke at Dawson vil være en spiller der hurtigt vil kunne tilpasse sig til Villas-Boas’ presspil, så jeg vælger den, for mig, lidt mere ukendte Jan Verthongen, som man må formode er indkøbt på baggrund af netop disse kvaliteter. Dette er selvfølgelig forudsat at Ledley King går på pension, men han ville nok snige sig foran Dawson, da han faktisk er en dygtig forsvarsspiller, sine dårlige knæ til trods.

Er Gylfi den nye Modric?

André Villas-Boas har tidligere vist at han ønsker at stille op med 3 midtbane spillere, som spiller meget snævert på banen og som har mulighed for at rotere rundt på pladserne. Det virker mest som om han ønsker en position, som er mest defensiv, og to offensive, hvor den ene er mere fremskudt end den anden. Det er nok her at Villas-Boas får flest grå hår over overvejelserne. Luksusproblemet med at få Scott Parker, Tom Huddlestone, Sandro, Gylfi Siggurdson og Rafael van der Vaart ned på 3 startere er svær. Tom Huddlestone var en dygtig spiller (og er det sikkert stadig), inden han blev ramt af en skade der holdt ham ude i næsten hele sidste sæson. Til den defensive plads vil jeg derfor kun overeveje Sandro og Parker, jeg vil dog vælge Parker, som er en uvurderlig spiller, når det kommer til bolderobringer og at bryde modstanderens spil midt på banen. Til de to offensive midtbane pladser er der så de tre muligheder Sandro, Gylfi eller van der Vaart. Jeg ville vælge at sætte van der Vaart som den mest offensive af de to og så med backup fra Sandro, som fik vist sit rigtigt store talent i slutningen af sidste sæson. Dermed trækker Gylfi nitten, men det er ikke utænkeligt at man rykker Sandro ned på den defensive midt og dermed gør Parker overflødig.

Taxi for Maicon

Der er vist ikke den stor tvivl om hvem der skal starte på de mere offensive pladser. På højre Wing er Aaron Lennons konkurrenter Rafael van der Vaart, som jeg lige har givet plads på midtbanen og ”den nye David Beckham” – David Bentley. Der er derfor ikke stor konkurrence for Lennon at tage sig af. Det samme gælder for Gareth Bale, som af flere bliver nævnt som en af verdens bedste venstre wings, hans konkurrenter er Danny Rose og muligvis Steven Pienaar, som dog foretrækker en mere central rolle. Derfor er Bale også det naturlige valg på venstre wing. Det kan også kun være en fornøjelse for Gareth Bale at Maicon er blevet rygtet til Chelsea, så han endnu engang har mulighed for at dominere ham, som han gjorde i Champions League for halvandet år siden. På angriberposten vil det igen være Adebayor, som vil trække det længste strå, hvor hans eneste konkurrent reelt set er Jermain Defoe, da Louis Saha i sommerpausen har tømt sit skab og leder efter en ny klub. Adebayor er dog den spiller, der er størst tvivl om, så det kan være at Jermain Defoe og tildels også Giovanni dos Santos og ungdomsspilleren Harry Kane, som kan være i betragtning som frontangriber. Det er derfor tvingende nødvendigt at Tottenham går ud og investerer i en ny angriber.

Dette var min vurdering af André Villas-Boas’ Tottenham og alle holdninger, både til spillere, trænere og rygter er selvfølgelig subjektive. Jeg vil slutte af med at konkludere at Tottenham går en meget interessant sæson i møde og at André Villas-Boas nu skal ud og bevise at han har det store talent, som han viste i Porto og som fik ham ansat i Chelsea. Nedenunder er den opstilling som jeg forventer stiller op mod Newcastle d. 18 aug., i hvert fald som tingene står nu.
11 Stemmer
4 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...