LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

Ariel Jacobs start: For meget af det gode?

Skrevet af MartinDan (02/09-2012 kl. 20:31)

Smil stolt, du gør det godt! (Foto: Jesper Poulsen / bold.dk)
RangeringScore (Rank)
Danmark1429 (2)
Belgien38 (2)
Frankrig89 (7)
Superligaen1331 (2)
Jupiler Ligaen38 (2)
Le Championnat89 (6)
Club Brugge25 (1)
FC København1119 (1)
FC Midtjylland169 (2)
Lille25 (2)
Brøndby IF596 (2)
Randers FC102 (2)
SønderjyskE46 (4)
Seneste indlægDato
For meget BIF sympati?05-04
Bold.dk Nytårstalen 201202-01
Hvad er nok for Abramovich?21-11
Populære indlægStemmer
jeg er ved at brække mig over racisme debatten112
Manchester United-Chelsea: Hvem skulle have troet....58
Carlo fyring; When the inmates run the asylum...58
Blogs
sofaekspert på livstid...
In Ariel we trust. Det er blevet et mantra for mange FCK fans i denne sæson. Og hypen omkring Ariel har da nærmest også steget fra kamp til kamp, fra udtalelse til udtalelse i pressen, ja også omkring transferhåndtering – især N’Doye sagaen håndterede han til et kæmpe 12 tal - og udviklet sig fra almen hype til mytologi lignende tilstande.

Kærligheden og respekten til Ariel er stor. Og jo jeg er en af dem, der virkelig elsker Ariel. Jeg ser et stort potentiale i det samarbejde der hedder Ariel Jacobs-FCK, og synes han gør et godt arbejde.

Og når man skal se på Ariel Jacobs start, er det da også nemt at lade sig rive endnu mere med og se på alt det gode, der har været.

Resultatmæssigt, isoleret set, har det været mere end godkendt.

8 kampe. 5 sejre. 3 uafgjorte. 18 point og en 1 plads i ligaen.
I Europa mod stærke hold som Brügge og Lille. 2 sejre, en uafgjort og et nederlag, og en 4-4 målscore.
Nok noget man før sæsonen gerne havde solgt de fire kampe mod de to klubber for.

Det er jo resultater, der giver minder om 06/07 og 10/11 holdene. Havde vi kvalificeret os til Champions League, så havde det hvert fald mere end matchet 06/07 holdets præstation, når man sammenligner de to holds spillermateriale samt udvikling hold og klub er/var i, i de to pågældende perioder, ja måske endda overgået 06/07 holdet, hvis det var lykkedes? Men lad nu også være ærlige, det havde også været for meget af det gode, hvis man var gået i CL i år. Så havde det givet et usandt billede af truppens reelle potentiale og kvalitet og skabt urealistiske og uretfærdige forventninger. Men back to the point; resultaterne er absolut godkendte.

Spillemæssigt har det i perioder set tre gange bedre ud end det gjorde i hele sidste sæson til sammen. Væk er det modløse Roland hold, hvor alt afhæng af hvad N’doye gjorde eller om Sölvi scorede på hjørne. Væk er CVs boldbesiddende alibi hold, der ganske vist trillede bolden meget rundt, men skabte meget lidt. Tilstede er et hold, hvor der er flere forskellige strenge at spille på, man tør og kan spille i de små rum, der er masser af bevægelse for hinanden, og man kan både holde på bolden og trille den rundt samt gå direkte mod mål og opsøge chancer og held. Og det endda uden de oplagte typer vi mangler. En stabil topscorer, der også er fysisk stærk, en defensiv stærk midt og en midt kreatør, der også tager langskud og scorer på dem.

Det imponerende er, at det stort set er samme spillermateriale som sidste år. Kun N’Doye og Nicolai Jørgensen er den eneste reelle forskel. Jeg tæller ikke Vetokele med endnu, da han ikke har spillet nok, og af samme årsag nævnes Michael Jakobsen heller ikke. Men den trup vi mere eller mindre dømte ude sidste sæson, får nu masser af ros og hyldest.

TK spiller på et langt højere niveau end nogensinde i FCK trøjen og bidrager både med tacklinger og oprydninger defensivt, med fremadrettet afleveringer og er en mand, der kan holde på bolden og skabe ro i pressede situationer. Santin har genfundet målnæsen, og selvom man kan bitche over afbrænderen i Lille, så har Santin lyst op i N’Doyes fravær. Wiland har genfundet 10/11 niveauet. Nicolai Jørgensen er gået ubesværet ind på holdet og leveret fra dag 1, og ligner en mand der i fremtiden kan blive en kæmpespiller for FCK. Derudover spiller Bolaños, Lars Jacobsen, Bengtsson og Stadsgaard alle langt bedre end sidste sæson. Claudemir tager mere fra defensivt og når Vingaard har været på banen, har han også vist en interessant udvikling og søgt de svære løsninger i sit fremadrettede spil.
Unge spillere som Remmer og Cornelius har fået en god start og især Cornelius er faldet godt til på holdet. I og med at vi missede CL, synes jeg ikke man behøver at gå ud og købe en ny angriber. Nu synes jeg man skal satse på Cornelius som N’Doyes langtidsafløser. Han har bestemt sine tekniske mangler, men det overstråles af de kvaliteter han har, fysikken og træfsikkerheden, og der er ingen grund til at gå ud og købe sådan en type, når man har ham selv. Bare giv ham tiden og mulighederne.

Så ja, det er jo alt sammen godt og fint, overordnet set. Men inden vi lader os rive helt med af Ariel hypen, er det vigtigt at spørge: Har Ariel fået holdet forbedret og fået det til at spille over evne i perioder? Eller bare fået potentialet frem i holdet, som jeg sad og efterlyste sidste sæson? For hvor mange, såvel FCK fans som andre holds fans sidste år sagde, holdet er jo ikke bedre, så talte jeg for at der trods alt var kvalitet nok i truppen til meget mere end det vi fik, og det har vi så set i år.

Men hvor godt har det reelt været? Og ville kærligheden og respekten til Ariel så stor, fordi han virkelig er så dygtig som vi gør ham til? Eller var Roland og CV i fællesskab sidste år, bare så ringe, at Ariel nærmest fremstår som en Mourinho? Havde vi været ligeså glade, og ukritiske, hvis det her, havde været sæsonen efter Ståle Solbakkens exit? Jeg har lyst til at sige ja, men er ærlig talt ikke sikker. Jeg er sikker på Ariel ville have nydt en meget stor respekt for de her resultater, men er ikke sikker på at det ville være den her mega-frelser-hype vi er ude i, nu.

For man kan jo nemt, hvis vi bare ser på resultater og den optimisme der er omkring holdet, sige at det hele er godt, men det er bare ikke sandheden. Der har også i kampe været store perioder, hvor resultaterne er kommet hjem, selvom spillet bestemt ikke har været til det. Comebackkampene mod Midtjylland og Randers er to eksempler på kampe, hvor man nemt kunne have tabt. Også Sønderjyske og Brøndby uafgjorte kampene kunne have været bedre og nemt være blevet tabt.

Man kan vælge at se på det positive i vindermentaliteten, og sige at man hentede resultaterne hjem på konstant fight og vilje eller man kan vælge at sige der i perioder har været tidspunktet hvor spillet langt fra har været så godt som det kan/skal være, og når en dag kræfter og vilje ikke rækker, kan man få noget af en maveplasker i den slags kampe.

Fordi, hvis det ikke bliver bedre, og niveauet forbliver mere konstant, som når det går godt, så taber vi før eller siden den her type kampe. Og det er det konstante niveau vi skal forbedre. For mens det er langt mere positivt end sidste år, så har der trods alt, på kun 8 kampe, været en tand for mange kampe, hvor det har været lidt for spændende.

Det er ikke jordens undergang, at det er sådan her, her og nu. Det er naturligt at når en ny træner og et hold skal finde hinanden, at det svinger i kvalitet på den korte bane. Og sammenlignet med sidste år, er der langt mere form og retning på holdet, og en trup man lidt sidste år havde dømt ude og ønskede fire fem nye mand ind, så ligner det et hold, der kun mangler en-to typer af en vis kvalitet, for at finde sammen og levere noget, der om ikke andet er 06/07 holdet værdigt. Men det er vigtigt at huske på, her i alt euforien, at hvedebrødsdagene pludselig kan være forbi, at minde os selv om, at resultaterne måske har været lidt bedre end spillet reelt har berettiget til. Jeg skriver det ikke for at tage noget fra Ariels resultater. Blot minde folk om at det ikke er perfekt endnu. At der stadig er meget arbejde, der skal nås.

Ser vi på det, der kan forbedres, så skal såvel TK som Claudemir lære at skyde oftere på mål. I Premier League ser man langskud på langskud, men for et hold der er i toppen af sin liga, er det ufatteligt få langskud, vi ser fra FCK og i dansk fodbold generelt. Især Claudemir spiller stadig irriterende og vælger både inde i feltet og på kanten af feltet, den latterlige aflevering, der dræber et angreb, frem for at skyde på kassen og få et mål eller hjørne. Vingaard, stadig elsket som Det Fantastiske Menneske her på bloggen, bliver formentlig straffet for sin gestulering i Sønderjyske kampen ved sin udskiftning, men det er sådan en type vi kunne bruge. Mens han ikke har det løbepensum som Claudemir har, så tør og kan han skyde fra distancen, og er måske mere fremadrettet i sit offensive spil end Claudemir er. Ja bemærk jeg freder TK. Som tingene dog ændrer sig.

Derudover mangler vi stadig en bom solid defensiv midt og central kreatør. Den centrale kreatør kunne være Vingaard. TK kan blive den bom solide defensive midt, men jeg savner stadig en Linderoth eller Kvist type. TK spiller ganske vist rigtig godt her og nu, men man sidder stadig med følelsen af at det måske er på lånt tid før han falder i niveau igen. Jeg håber inderligt jeg tager fejl, men jeg kan godt frygte at den her TK vi ser nu er borte igen om en måned. Men uanset om TK holder niveau eller ej, det er til at leve med at vi ikke har sådan to typer på holdet, som situationen er nu, men på den lange bane, skal de her typer ind, inden modstanderne bliver for gode til at læse os, eller holdet falder i niveau og tempo. Fordi det er sådanne typer, der løfter holdet, når spillet bliver stereotypt, noget der sker for alle hold henover en lang sæson.

Bolaños spiller stadig for tit egoistisk i for mange situationer, hvor han vælger at tage et par træk for meget eller skyder på mål, hvor en aflevering kunne gøre tingene så meget bedre. Og så skal der slagtes en hellig ko her på bloggen:

Sölvi, denne blogs elskede Terminator, er desværre begyndt at svinge for meget i forhold til tidligere sæsoner. Normalt ville jeg kalde Sölvi selvskrevet på holdet, når han er skadesfri og han er bestemt en af leder typerne, men der har været lidt for mange fejl i år, i forhold til det vi ved og set ham levere. Enten må Sölvi tilbage på sit niveau eller også må Stadsgaard få chancen ved siden af Sigurdsson.

Nicolai Jørgensen må også gerne få lidt mere fat i benene. Han har mange gode ryk og god til at rykke sig fri af sin oppasser, men for tit i løbedueller kommer han til kort. Jeg mangler at når han har sat sin mand, så er han bare sat, 100%. Det ville give det sidste løft, især i de europæiske kampe.

Så vi kan konkludere, at det positive heldigvis overskygger det negative. Men der er ting der skal forbedres, hvis det skal blive så godt som vi gerne så det blive. For status quo, som tilstanden er her og nu, kan jeg ikke se holde på den lange bane. Og jeg snakker ikke om en overnight sensation ændring. Det bliver formentlig en udvikling som den vi så mellem 06/07 til 10/11 holdene, hvor man langsomt men sikkert ændret holdets måde at spille på over en årrække. Jeg tror vi vil se det her hold, ramme et højt konstant niveau om to-tre år, hvis man arbejder med de mangler der er og får købt de rigtige spillere ind.

Men hey. In Ariel We Trust. Han skal nok få rettet op på tingene.25 Stemmer
10 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...