LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

myten Blackpool

Skrevet af MartinAndersens (28/02-2011 kl. 22:33)

Foto: Martin Andersen
RangeringScore (Rank)
Danmark516 (5)
England591 (8)
Championship177 (2)
Superligaen397 (4)
Premier League591 (8)
Doncaster136 (1)
Newcastle136 (1)
Blackpool255 (1)
Leicester136 (1)
Nottingham Forest136 (1)
West Bromwich136 (1)
Cardiff136 (1)
West Ham166 (2)
Bolton243 (2)
Sunderland136 (2)
Blackburn243 (2)
Wigan136 (2)
Arsenal363 (2)
Fulham166 (2)
Everton136 (2)
Wolverhampton136 (2)
Manchester City284 (3)
Stoke136 (3)
Chelsea591 (3)
FC København393 (3)
Manchester United561 (4)
Liverpool363 (4)
Tottenham177 (5)
Frank Lampard136 (1)
Gary Taylor-Fletcher136 (1)
Brett Ormerod136 (1)
Daniel Agger136 (1)
Johan Elmander136 (1)
Alex Baptiste136 (1)
Rio Ferdinand136 (1)
Charlie Adam136 (1)
Peter Løvenkrands136 (1)
Ryan Giggs136 (1)
Marlon Harewood136 (1)
Paul Scholes136 (2)
Fernando Torres136 (2)
Seneste indlægDato
og vinderen er...02-04
Jobannonce21-03
Cirkus Anelka (1.del)17-03
Populære indlægStemmer
myten Blackpool136
en udsigt fra bænken: Berbatov119
Cirkus Anelka (1.del)107
Blogs
bag om bolden
Den kinesiske militærstrateg Sun Tzu skrev ”krige vindes inden slagene går i gang” – men det er Mandarinerne fra Blackpool ligeglade med. Trofaste Premier League seer, som weekend efter weekend sidder klistret til skærmen, hvad enten det er på det lokale vandhul, hjemme hos de gamle eller under dynen i egen hybel efter en hjerneskadende bytur, ved, at hvis der er nogen som kan leverer overraskelsen, så er det The Seasiders.

”we did it…?”

For at kunne udforme ’en ode til Blackpool’ må vi begynde rejsen 300km syd for selve havnebyen og skrue tiden 300 dage tilbage. I det forjættede Wales ligger det hyggelige Liberty Stadium i Swansea, på sidste spilledag i The Championship, fløjter dommer Caldwell hjemmekampen mod Doncaster af. The Swans må, igen, igen nøjes med 0-0, hvilket betyder at et snublende Blackpool hold, ligeledes med en uafgjort i sidste kamp, kunne vælte 1 point over oprykningsplayoff-stregen.

Vi rykker billedet op til Englands vestkyst. På Bloomfield Road er kampen ligeledes slut, Charlie Adam og hans holdkammerater kigger undrende på hinanden. I hele sæsonen 2009/10 har holdet fra Liverpools- og Manchesters baghave bevæget sig stødt opad ligastigen, helt ubemærket og totalt under enhver sportskommentators oprykker-radar.

”we fucking did it…!”

Nu står lille Blackpool pludselig med chancen for, at rykke op i den bedste engelske række for første gang i 40 år, men først skal de igennem rivalerne fra Nottingham Forest, som hele sæsonen har været suveræne på hjemmebane. Robin Hood kunne dog ikke hjælpe folket fra Nottingham skoven i denne omgang og de storfightende Mandariner ender, samlet, med at besejre The Tricky Trees 6-4, over to blodige kampe.

I modsatte playoff kamp skulle Leicester nok have haft mere straffesparkstræning, idet de ender med at sende Cardiff videre til finalen, efter to vilde afbrændere. Finalen bliver spillet på en smuk sommerdag, hvilket i England betyder regn og generel selvmordvejr. I første halvleg følges de to Premier League aspiranter ad til netmaskerne, 0-1, 1-1, 1-2, 2-2 og i dommer Marriners overtid får Brett Ormerod nettet til at blafre for sidste gang i både halvlegen såvel som kampen, idet Blackpool herefter, standhaftigt, parkerer bussen foran målet og venter til stormen har lagt sig.

”burde vi få nogle seriøse spillertrøjer nu…?”

Vinder man, som klub Champions League, tjener man samlet £36 millioner ( 315 millioner kr ) på bl.a. tv-indtægter, billetsalg og præmiepenge - Blackpool høster, netop I disse dage en samlet check på £90 millioner ( 790 millioner kr ) og den engelske Championship playoff-finale kaldes da også for "The Richest Game In Football"*. Pengene skal fordeles på alle leder og kanter af klubbens infrastruktur og træner Ian Holloway har udtalt, at man først og fremmest ville ansætte en mand til at vaske spillernes udstyr, så de fra nu af, var fri for at gøre det selv.

Efter 127 timers Newcastle-Pale-Ale-maraton ovenpå finalesejren, kan mandskabet stadig ikke helt fatte, at man om få uger skal spille mod giganterne fra London, guderne fra Liverpool og heltene fra Manchester, og iflg. engelske aviser, er stemningen på træningsbanen nærmest barnligt naiv – fåret skal snart ind i ulveburet. Den 14. august satte Gary Taylor-Fletcher, Charlie Adam, Alex Baptiste og resten af holdet sig til rette i rutsjebanevognen og rullede af sted.

Første overraskelse i perlekæden af kommende overraskelser blev iscenesat mod Wigan, der måtte lide et knusende nederlag på 0-4 i egen hule. Den tidligere West Ham yndling, Marlon Harewood stod for det meste af underholdningen og rettede med sine to mål atter engang spotlightet mod sig selv og Blackpool generelt, og første kapitel i en lang række af kommende øjenbrynsløftende præstationer er skrevet.

Eventyret syntes uovervindeligt efter drømmestarten blandt topeliten, men The Gunners ville det anderledes og halshuggede den orange drage hele 6-0. At man på tavlen gik fra et clean sheet, til direkte at blive sat på plads af en legende, rørte ikke ved den lalleglade selvtillid i den lille engelske havneby og man kom videre, med et målrigt remis mod Fulham, på en hjemmebane ugen efter. En hjemmebane som i anledningen af Premier League debuten, var blevet udvidet med 4.000 tribunepladser.

I tredje runde, stod man overfor et stærkt Newcastle hold der havde tromlet sig igennem nedrykningsperioden og som nu igen var tilbage i vante omgivelser. Sidst de to hold mødtes på st. James’ Park, blev The Pools sendt hjem med et 1-4 nederlag i tasken og med en landsholdshungrende Løvenkrands på bænken fra start, regnede alle fansene, indbyggerne i Newcastle og inderst inde regnede hele Blackpool holdet også med, at kampen ligeledes denne gang var afgjort på forhånd.

Endnu en perle blev sat på kæden, eller hvis man skal bruge et lidt mere mandligt synonym, så blev der hugget endnu et hak i bæltet, med en sikker 0-2 sejr. Rutsjebaneturen vil ingen ende tage og få dage senere tager den orange bus et smut til The Bridge. Hér lukker man 4 mål ind uden selv at score. Gejsten rammes nu en smule og man ender med at tage det psykiske slag med hjem hvor man ugen efter smider alle point til Blackburn.

You’ll Never Walk Alone

Glemmer man alt om perler, bælter og generelt tilsidesætter alt atypisk overraskelsessnak, så blev der plantet en kæmpe milepæl i Blackpools historiebøger – man slår standhaftigt og uden for meget slinger i valsen Liverpool 1-2 på Anfield. Ingen ord kan beskrive det følelsesmæssige kaos der måtte være opstået imellem de 45.000 trofaste fans i det 90. minut. Personligt, så sad jeg på en ildelugtende irsk pub på Gran Canaria, fastklemt mellem ca. 50 Liverpool tilhængere og fulgte kampen. Samtlige, ellers speedsnakkende englændere, var alle mundlamme. Jeg havde aldrig tidligere set Blackpool in action og ser man bort fra et halvsløjt Agger mandskab, så spillede Mandarinerne som om de ikke kendte til Liverpool FC og deres lange historie iblandt de bedste hold i verden.

Blackpool er fast besluttede på at blive i The Premiership og viser, i de efterfølgende kampe tænder mod typisk Premier League inventar, som Manchester City, Everton, Villa og The Spurs. Rookie holdende West Brom, Wolves og Stoke bliver overhalet og dyrebare point bliver sat på kontoen, men den næste store surprize sker på the Stadium of Light. Dudley Campbell gør sig endnu mere bemærket i scout øjne med yderligere to mål i sæsonen og Blackpool befinder sig nu igen i den finere ende af tabellen.

Den 12. januar 2011, Bloomfield Stadium. Der er revanche i luften, og blandet med duften af fish’n’chips fra stadionboderne danner det en tæt tåge af frygt og klam nationalret. Liverpool, med kaptajn Gerrard i spidsen, ved, at der er tårnhøje forventninger fra deres fans og kravet er en sejr. Kampen starter som forventet og den rød/hvide tribune kunne efter blot 3 minutter løfte armene i vejret, efter en fornem Torres scoring. 4.000 medrejsende håb slukkes dog da hhv. Taylor-Fletcher og Campbell passerer Pepe Reina. I mine øjne satte Blackpool, i dén kamp et definitivt punktum i debatten omkring deres fortsatte plads i den bedste engelske række.

Close.. but no cigar..

For knap en måned siden satte, Rooney, Scholes, Giggs og de andre djævle sig ind i United-bussen, med kurs mod det engelske Vesterhav. Der var ikke nok pladser i bussen, hvilket betød at de måtte putte Sir Alex Ferguson ned i baggageboksen – bare rolig, dét er ikke sandt. Efter 45 minutters intens brydning på banen, fører The Seasiders 2-0 og kan øjne endnu en succes i en, indtil videre, jævnt god sæson. Hvad mange Manchester United kendere dog på intet tidspunkt var i tvivl om, var at det som altid er led i Fergusons skumle plan – ”vi skal komme bagud drenge! ligegyldigt med hvor mange, og så tager vi sejren med ét enkelt mål i de sidste sekunder som altid. Skulle det ske, at det står uafgjort efter dommerens overtid er gået, så bare rolig! En engelsk dommer kunne ikke finde på at fløjte af før vi har scoret sejrsmålet.” Ser man bort fra hvem modstanderen var, så må nederlaget svare til, at ryge ud på ’boblen’ i en stor pokerturnering.

Ian Holloway, the Man, the Legend..

For nylig modtog Blackpool FC en bøde på £25.000, af det engelske fodboldforbund, fordi Ian Holloway angiveligt havde stillet med et svagere mandskab i kampen mod Aston Villa – en kamp, som de i øvrigt igen, igen, var uheldige at tabe. Efter domsafsigelsen truede manager Holloway med at sige op, men en mand som siden 2009 har guidet klubben langt op igennem rækkerne og som har skænket verden flere vidunderpræstationer, skal nok ikke forvente at blive sluppet så let. Men skal man sætte rygtebørsen i gang, så tror jeg personligt, at Ian Holloway bliver tilbudt en managerpost, i en af de lidt større engelske klubber, inden så længe – hans resultater taler for sig selv.

Det seneste orange mirakel forekom på eget græs, imod et hold, som i år har forplantet sig solidt på 4.pladsen i ligaen. Et hold, som fornylig stjal sejren i Milano, i Champions League. Et hold, som har flere storklubseftertragtede spillere på reservebænken, end Blackpool har i start 11’eren. 3-1 lød resultatet til sidst og Tottenham Hotspurs blev bare endnu en skalp for de ironiske Tangerines.

FC København kunne ikke, men Blackpool kan( måske ). Om en uge kommer Terry, Lampard og resten af de engelske mestre på besøg i havnebyen og om kampen byder på endnu en overraskelse – det vil tiden vise.

The Blackpool Gazette Newspaper

Alle husker vi FA Cup finalen 1953, hvor Blackpool besejrede et kedeligt Bolton mandskab uden Johan Elmander i start 11’eren – underligt nok. Dén kamp er klubbens hidtil største succes. Jeg tror, håber, ønsker den mikroskopiske klub al mulig held og lykke i fremtiden og glæder mig, som en lille og spændt dreng op til juleaften, til at se hvilke overraskelser de disker op med fremover.

Et sundt angreb, kombineret med en stærk midtbane er ingredienserne i den cocktail, som har sikret 42 mål i fremmed netmasker igennem sæsonen. Altså har de scoret flere mål end f.eks. Tottenham, men et svagt forsvar overfor nogle af verdens bedste angribere i ligaens mange kampe, har medført at Richard Kingson er blevet passeret 55 gange i buret. Men én ting er sikkert, der er garanti for spænding hver gang the Tangerines går på banen.

Glem alt om The Blues, Gunners, Hammers, Wolves, Rovers, Devils og Spurs - næste gang du befinder dig på øen mod vest, så læg vejen forbi den hyggelige havneby Blackpool, tag gåturen fra den autentiske bymidte, ud til Bloomfield Road og nyd, med en iskold fadøl i hånden, en af de mange kommende David-mod-Goliat kampe, som der uden tvivl vil udfolde sig på det lille stadion i fremtidens Premier League.

*http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/blackpool/7753957/Blackpool-have-a-rich-past-but-now-the-Premier-League-club-will-have-a-richer-future.html
136 Stemmer
11 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...