LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

bold.blog

Hvor er projektet, Zamparini?

Skrevet af vossj (10/08-2012 kl. 18:07)

Palermo-præsident Maurizio Zamparini bliver nødt til at give en træner chancen igenem en længere periode end blot et par måneder. (Foto: Reuters / Scanpix)
RangeringScore (Rank)
Italien317 (4)
Serie A312 (4)
Palermo143 (1)
Italien224 (3)
Seneste indlægDato
-5 point, 2x karantæne og Coppa-exit23-12
Fiorentina-Juve Stabia - Mulig Zohore-debut25-11
Fiorentina - ny storhedstid på vej24-11
Populære indlægStemmer
Årsopgørelsen i Serie A38
Fiorentina - ny storhedstid på vej36
Top 30 - bedste angribere i Serie A33
Blogs
La Viola
Unione Sportiva Cittá di Palermo er efterhånden blevet integreret ganske godt i Italiens bedste fodboldrække siden tilbagekomsten i 2004, og det kan fansene af den sicilianske storklub takke præsident Maurizio Zamparini for. Zamparini er kendt for meget kontroversielle kommentarer, og igen har den 71-årige boss måske talt over sig. "Champions League inden for fire år" er præsidentens mål, og så spørger jeg: Hvor er projektet, Zamparini?

Herhjemme er Palermo i de senere år blevet kendt for deres mange trænerskift, og bare trænere i Palermo kan fylde en hel blog. De mange trænerafgange og tilkomster har præsident Maurizio Zamparini stået for, og netop det at Palermo ikke har haft en fast træner i en lang periode i flere år, er dyrt på den lange bane.

Det lader til at temperamentet ofte løber over med Zamparini, og det synes jeg er en skam for projektet i Palermo har ellers har set spændende ud rent spillermæssigt i de senere år. Flere unge talenter blandet med profiler har givet sicilianerne flotte placeringer i Serie A, som en 5. plads i 2009/2010 og en 7. plads i 2010/2011. Det nytter dog ikke meget, når Zamparini samtidig med trænerfyringer også sælger sine bedste spillere. Stortalentet Javier Pastore tjente han fedt på sidste sommer, og den unge lovende italienske landsholdskeeper Salvatore Sirigu tog begge turen til Paris SG. Simon Kjær opnåede faktisk at blive en profil i sine to sæsoner i Palermo, men Zamparini slog også her til, da tyske Wolfsburg ønskede danskeren. Også sidste sommer solgte Palermo landsholdsspilleren Antonio Nocerino for blot fire mio. kroner til Milan, og højreback Mattia Cassani blev lejet ud til Fiorentina, og er denne sommer skiftet permanent. For to sæsoner siden havde Palermo de bedste backs i Italien, men i dag er også venstreback Federico Balzaretti solgt til Roma, så nu ser det tyndt ud rent profilmæssigt for Rosanero.

Palermo har stadig angriberen og anføreren Fabrizio Miccoli, angrebstalentet Abel Hernandez, der endnu ikke har slået helt igennem, samt den offensive midtbanespiller fra Slovenien Josip Ilicic. Så alt håb er dog ikke ude for Palermo, for der gemmer sig faktisk flere relativt unge navne som jo kan risikerer at slå igennem i Palermo i de kommende sæsoner. Her kan nævnes den albanske målmand Samir Ujkani, der tilbragte sidste sæson hos Novara, og angriberen Abel Hernandez, hvis potentiale forhåbentlig kommer til udtryk inden længe.

Hvis Palermo ikke henter yderligere profiler ind, så kræver gode resultater og især topresultater, at spillerne og især flere af de unge præsterer optimalt igennem en hel sæson. Det er selvfølgelig svært, men første mål for Palermo må være, at satse på en træner, og det mere end et par måneder af gangen. Det kræver kontinuitet,at skabe et tophold, og kontinuitet er lige hvad Palermo har brug for.

Det er fair nok, at et midterhold/subtophold som Palermo sælger nogle af sine bedste spillere, men når man samtidig mere end drømmer om at deltage i Champions League, så hænger det virkelig ikke sammen. Det er bestemt ikke noget at sige til, at Palermo ikke har ligget fast i toppen af italiensk fodbold de senere år, for med skiftende trænere og skiftende profiler i truppen har holdet ikke haft sammenhæng ret længe ad gangen.

Samtidig med at Palermo har solgt og solgt, og stadig ikke henter specielt gode forstærkninger ind igen, så opruster konkurrenter som Fiorentina, Genoa og Bologna. Fiorentina har ligesom Palermo ikke haft så gode resultater de sidste to sæsoner, men omvendt Fiorentina så satser Palermo ikke på at udfordre de andre Champions League-aspiranter som Juventus, Milan, Inter, Napoli, Roma og Udinese.

Samtidig med at konkurrencen om de øverste pladser i Serie A bliver hårdere og hårdere, så har Serie A fortsat kun to direkte CL-pladser og én kvalifikationsplads. I bedste fald for italiensk fodbold, så vinder de en direkte plads mere tilbage fra Tyskland, men det er stadig en top fire placering for Zamparini og co. der skal opnås.

Det virker meget urealistisk, at Palermo opnår en topplacering inden for så kort en tidsperiode. Men hvis Udinese kan opnå en Champions League-kvalifikationsplads to sæsoner i træk, så kan Palermo da prøve at gøre det samme. Jeg tror dog bestemt ikke det lykkes, men derimod er placeringer mellem nummer 10 og nummer 7 mere realistiske. Nu er der bare, at se om den nye træner Giuseppe Sannino fra Siena kan leve op til de tårnhøje forventninger fra Palermos kong Zamparini.

Palermos transfermarked pr. 10. august 2012:

Ind:

Franco Brienza - Siena

Samir Ujkani - Novara

Nicolas Viola - Reggina

Paulo Dybala - Instituto de Cordoba

Ud:

Davide Lanzafame - Catania

Mattia Cassani - Fiorentina

Mauricio Pinilla - Cagliari

Matteo Darmian - Torino (deleeje)

Davide Succi - Cesena

Joao Pedro - Santos

Federico Balzaretti - Roma

Edgar Alvarez - Dinamo Bucuresti

Matias Silvestre - Inter (lån)

Afriyie Acquah - Parma (lån)

Emiliano Viviano - Fiorentina (lån)

Francesco Della Rocca - Fiorentina (lån).3 Stemmer
2 Kommentarer
Anmeld
6
Af Mads_ , 11/12 17:20 [1 kommentar]
1
Af Secret_coach , 19/10 20:46 [2 kommentarer]
1
Af Vsch , 20/09 12:13 [0 kommentarer]
1
Af NyJoeyBarton , 12/09 23:18 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 04/09 08:46 [2 kommentarer]
3
Af Uchekan86 , 20/08 18:19 [0 kommentarer]
3
Af Mads_ , 02/07 00:50 [0 kommentarer]
1
Af JacobClausen , 09/06 11:05 [0 kommentarer]
5
Af TR1986 , 27/04 11:45 [1 kommentar]
1
Af Funkeeh , 20/04 19:18 [0 kommentarer]
3
Af 2009aLYH , 14/04 21:31 [0 kommentarer]
3
Af kimhdk , 24/03 13:14 [1 kommentar]
2
Af Funkeeh , 23/03 10:48 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 05/03 20:51 [0 kommentarer]
2
Af Funkeeh , 27/02 12:04 [0 kommentarer]


Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...
Henter blog-indlæg...