LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

Div.forening: Videodommere kan blive for dyrt

| bold.nyt | 7 kommentarer
Div.forening: Videodommere kan blive for dyrt
Foto: Getty Images
Divisionsforeningen er som udgangspunkt interesseret i brugen af videodommere, men understreger, at det kan vise sig for dyrt til dansk fodbold. 

Divisionsforeningen er ligesom de danske dommere interesseret i at se nærmere på de tests af brugen af videodommere, som i denne sæson udføres i blandt andet Holland.

Direktør Claus Thomsen glæder sig til at se resultaterne og vil herefter se på, om det er noget, man skal gå videre med i dansk fodbold.

- Vi følger med i de forsøg, der er lige nu. Vi står i en god situation, da andre tester det i store rækker, og så kan vi vente lidt, til de erfaringer og testforsøg bliver delt med alle os andre, og så tager vi en diskussion om det ud fra det, siger Thomsen til bold.dk.

- Hollænderne har nogle gode forudsætninger for at gøre det, da Æresdivisionen har deres eget TV-selskab, Box Sports Europe, så produktionen foregår ét sted, og de har teknisk nogle rigtig gode muligheder for at gøre det. Det er også derfor, at dét er et af stederne, som tester det.

Kan vise sig at være for dyrt

Claus Thomsen understreger, at det som udgangspunkt er interessant for Divisionsforeningen at indføre videodommere, men at der er langt vej fra interesse til rent faktisk at indføre ordningen.
 
- Som udgangspunkt er det meget interessant, men det skal sammenholdes med, hvad prisen er på det, og hvordan det virker. Vi skal især se på, hvad der er af værdi for os i forhold til omkostningerne. 

- Snakker vi mållinjeteknologi, så koster det mellem to og fire millioner i etableringsomkostninger pr. klub plus 3.500 dollars pr. kamp i drift. Det er uforholdsmæssigt store beløb i dansk fodbold, og så meget giver det os heller ikke i forhold til de udgifter, det er forbundet med. 

- Det er det samme med videodommere, som bestemt heller ikke er billigt. 

- Men det er rigtig interessant, og vi kommer til at følge erfaringerne rigtig tæt. Derefter vil vi overveje, om vi skal træde til i anden bølge og måske være med i næste omgang af testforsøg. Vi vil kigge grundigt på testresultaterne, og tager vi det derfra. 

Vil have dialog med danske dommere

Thomsen forklarer, at man vil føre en god dialog med de danske dommere om deres tanker og forbehold omkring det, og Thomsen håber på at systemet også bliver testet i endnu større rækker end den hollandske pokalturnering og Italiens Serie B.

- Vi vil have dommerfaglige evalueringer af det, for vi vil vide, hvorfra de får billeder af det, og hvem der betjener det. Sådan noget skal der jo også være styr på, og det er en af mange ting, vi skal finde ud af, når vi ser nærmere på testresultaterne efter sæsonen.

- Vi vil også gerne se det testet i store ligaer og ikke kun i pokalfodbold. Jeg ved, at Tyskland gerne vil have lov til at teste det, men om de får tilladelse af IFAB, ved jeg ikke.

Fra denne sæson må man gerne benytte sig af mållinjeteknologi i VM-kvalifikationen, hvis begge hold er enige om at bruge det.

mikkel@bold.dk


Af Mikkel Nøhr

7 kommentarer

Hasse1983 11:35          
Interessant lige at få det økonomiske med. Tror måske vi der er mange som ikke har haft dette problem i tankerne når de har råbt efter hjælp til dommerne.
nixcha 13:46          
Nogle fans vil altid have alt med, der kunne give deres hold et ekstra point/mål. Hvis det så går deres hold imod, så er det pludselig mindre vigtigt.

Jeg er da glad for, at divisionsforeningen anlægger en fornuftig linje her: lad os se på erfaringer andre steder fra - og priser, ikke mindst - før vi smider millioner afsted på at være first movers.
Til sofa-fans, der bare vil have American football flags, 26 kameraer på alt inkl. go-pro på samtlige spillere, osv. - find dog en anden sport. Jeg er sikker på, at alle de der FIFA spil tiltag ville være glimrende i synkronsvømning eller lign., men hvis fodbold som spil basalt set fungerer, så bliver det alle dage bare glasur på kagen. Der vil stadig være fejl og masser af skøn, for sådan er spillet. Dommerne har altid været ligesom ungdommen: håbløse, forfærdeligt ringe og værre end nogensinde; og det vil de sandsynligt blive ved med at være også med video-dommere på.
Gremlinn79 15:17          
Jeg begriber slet ikke hvordan det kan koste 2-4 millioner pr. klub at få mållinje teknologi.

Og endvidere 20.000 kr pr kamp i drift.....
LukeDanDuke 15:21          
Jeg begriber slet ikke hvordan det kan koste 2-4 millioner pr. klub at få mållinje teknologi.

Og endvidere 20.000 kr pr kamp i drift.....
Ja der må godt nok være nogen der tjener kassen på at have udviklet det her system. Var det iøvrigt ikke nogle danskere der gjorde dette? eller var det blot et alternativ som ikke er det der bliver brugt nu?
GF4life 15:22          
Mållinjeteknologi er det eneste interessante, og det er for dyrt.
blackduck 17:05          
Angående mållinjeteknologi skyldes prisen at man ikke fx mener følgende: Et par kameraer på hver sin side af hvert mål som 4. dommeren kan kigge på eller lignende (sådan som man fx. gjorde i håndbold). Dette koster selvfølgelig næsten ingenting, ville virke i 90% af tilfældende.

Men det FIFA har bestemt at man skal bruge er et system som uden menneskelig indblanding med det samme kan afgøre om der er mål. Det skal det kunne selv hvis et større antal spillerer har lagt sig oven på bolden, det er snevejr, der et kastet romerlys på banen og hvad ved jeg. Derfor skal der opsættes 15-20 kameraer i alle mulige vinkler. Flere af disse skal opsættes højt inde over målet og andre besværlige steder. Dette virker så i 99.9% af alle tilfælde men er tilgengæld sindssygt dyrt. En radiosender eller lignende i bolden er også åbenlyst meget problematisk.
maxbakketop 08:58          
Uden at tage for meget stilling, vil jeg da mene at økonomi aldrig må komme i vejen for bedre forhold for spillet.
Torsdag den 22. juni
Onsdag den 21. juni
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Juventus bekræfter: Dani Alves smutter
Onsdag 21. juni kl 19:01
FCK'er hamrede sidste søm i Italiens kiste
Onsdag 21. juni kl 19:49
Monaco henter 18-årig i Barcelona
Onsdag 21. juni kl 16:49
Avis: Viktor Fischer på blokken i Mainz
Torsdag 22. juni kl 07:41
Conboy forlader Utrecht - åben for Danmark
Onsdag 21. juni kl 18:30

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Medie: Everton vil give 150 mio. for Jørgensen
Søndag 18. juni kl 09:23
Holst: Brøndby var for risikabelt
Fredag 16. juni kl 08:24
Avis: AGF lurer på Jakob Ankersen
Fredag 16. juni kl 07:45
Zorniger jagter Leipzig-anfører
Fredag 16. juni kl 08:12
Absalonsen er færdig i SønderjyskE
Mandag 19. juni kl 14:13
Youssef Toutouh vil forlade FCK nu
Mandag 19. juni kl 19:30
Avis: Brøndby lurer på Marcondes
Tirsdag 20. juni kl 07:58
Brøndby-boss udelukker 'show off' transfers
Fredag 16. juni kl 12:27
Lønstrup: Vi får en ønskespiller
Fredag 16. juni kl 14:52
Bild: Brighton vil lægge 90 mio. for Delaney
Tirsdag 20. juni kl 22:56
Medie: FCM og Malmø forhandler om Dahlin
16:11
Medie: FCM og Malmø forhandler om Dahlin
16:10
Medie: FCM og Malmø forhandler om Dahlin
16:09
AC Milan - Addio alla ragazza, Dollarumma!
16:07
Medie: FCM og Malmø forhandler om Dahlin
16:07
Henrik Bødker stopper med fodbold på topplan
16:00
Man United-tråden
15:55
Tyskland sparkede Danmark ud af U21-EM
15:54
Mustafi håber at Sanchez bliver i Arsenal
15:54
U21 EM
15:53
Sky: De Boer tæt på Palace-job
15:51
SE-træner: Lige kamp om keeperpositionen
15:50
Bayern advarer Lewandowski-bejlere
15:49
Mignolet: Vi er sultne efter trofæer
15:49
Illum vil spille med i toppen i Vendsyssel
15:46
Medie: FCM og Malmø forhandler om Dahlin
15:46
NBA-tråden
15:46
Medie: FCM og Malmø forhandler om Dahlin
15:45
Vejle skal have tre forstærkninger
15:43
Medie: FCM og Malmø forhandler om Dahlin
15:41
Medie: FCM og Malmø forhandler om Dahlin
15:38
Petry trods skade: Kribler stadig helt vildt
15:37
Sky: De Boer tæt på Palace-job
15:36
Medie: FCM og Malmø forhandler om Dahlin
15:35
Man United-tråden
15:34