LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

Overblik: Kvalifikationsspillets små detaljer

| Danmark | 20 kommentarer
Overblik: Kvalifikationsspillets små detaljer
Foto: Getty Images
Superligaens kvalifikationsspil nærmer sig sin afslutning, og bold.dk giver her overblik over de små, men ikke uvæsentlige detaljer i playoff-slutspillet.

Superligaens kvalifikationsspil afsluttes i den kommende runde (32), og der er i pulje 2 fortsat højspænding mellem tre hold, hvem der skal i Europa League- og nedrykningsplayoff.

Derudover er der dog også andre mindre, men ikke helt uvæsentlige ting på i spil i begge puljer. Og derfor giver bold.dk her et overblik over, hvordan resten af sæsonen i kvalifikationsspillet afvikles.

Europa League-playoff:

Nummer et og to fra de to kvalifikationspuljer kvalificerer sig til Europa League-playoff. Randers, OB og AaB er allerede kvalificerede og får selskab af enten Silkeborg, AGF eller Viborg.

Vinderne af de to puljer spiller ude mod nummer to fra modsatte pulje i det første playoff-opgør og hjemme i returkampen.

Taberne af disse playoff-opgør har spillet færdig og slutter på 9- og 10. pladsen. Holdenes samlede pointantal efter den kommende runde (32) afgør, hvem der slutter henholdsvis som nummer ni og ti.*

Vinderne af playoff-opgørene mødes over to kampe. Holdet med flest point efter den kommende runde (32) spiller ude først og hjemme i returkampen*. Den samlede taber slutter som nummer 8.

Vinderen møder i én kamp på udebane nummer fire fra mesterskabsspillet. Vinderen af det opgør får Danmarks tredjebedste Europa League-plads og træder ind i første kvalrunde, der afvikles 29. juni og 6. juli.

Nedryknings-playoff:

Nummer tre og fire fra de to puljer i kvalifikationsspillet skal spille nedrykningsplayoff. Esbjerg og AC Horsens får selskab af to af følgende hold fra pulje 2 – Silkeborg, AGF og Viborg.

Nummer tre fra de to puljer spiller ude mod nummer fire fra modsatte pulje i første playoff-opgør og hjemme i returkampen. 

Vinderne af disse playoff-opgør møder hinanden over to opgør. Holdet med flest point efter den kommende runde (32) spiller ude først og hjemme i returkampen*. Vinderen slutter som nummer 11 i Superligaen. Taberen spiller to playoff-opgør mod nummer tre fra 1. division og har hjemmebane i den anden kamp.

Taberne af playoff-opgørene møder hinanden over to opgør. Holdet med flest point efter den kommende runde (32) spiller ude først og hjemme i returkampen*.Taberen slutter som nummer 14 og rykker ned i 1. division. Vinderen spiller to playoff-opgør med nummer to fra 1. division og har udebane i anden kamp.

Nulstilling af karantænepoint:

Efter 36. spillerunde – det vil sige umiddelbart før Superligaens nummer 12 og 13 spiller mod henholdsvis nummer tre og to fra 1. division nulstilles alle optjente karantænepoint.

Eventuelle optjente karantæner eller karantæner efter udvisninger skal stadig afsones i playoff-opgørene, men gule kort i første playoff-opgør er reelt 'gratis' og kan ikke medføre karantæne. Eventuelle udvisninger i første playoff-opgør medfører dog naturligvis karantæne.

Samme regel gør sig gældende for playoff-finalen om Europa League-pladsen, men da den spilles over et opgør, er reglen her reelt uden betydning.

*Tiebreaker ved pointlighed

Hvis to eller flere hold har samme pointantal efter 32. runde kigges der først på måldifference og herefter antal scorede mål. Ved fortsat lighed afgøres placering af resultatet af indbyrdes kamp i følgende rækkefølge:

a) antal point
b) måldifference
c) flest scorede mål
d) flest scorede mål på udebane

Såfremt to eller flere hold fortsat står lige spilles omkamp(e) på neutral bane hvis placeringerne har betydning for medaljer, deltagelse i UEFAs turneringer, oprykning eller nedrykning, mens andre placeringer træffes ved lodtrækning foranstaltet af administrator. (fra Propositioner for Herre-DM.)


Divisionsforeningens turneringschef Peter Ebbesen oplyser iøvrigt over for bold.dk, at turneringsformattet i Superligaen og detaljerne heri ikke ændres til sæsonen 2017/18.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond

20 kommentarer

niklas1980 11:41          
Jeg er fan af den nye struktur! Syntes at den giver flere hold mere at spille for helt til sidste runde.
XorpiZ 11:42          
Enig. Det er lidt uheldigt, selvfølgelig, at guld og sølv for længst er afgjort, men især pulje 2 i nedrykningsspillet er da vanvittigt spændende. Jeg glæder mig også til at se playoff-kampene omkring nedrykning. Der kommer satme til at være knald på.
SkiveIK 11:54          
Det er så plat at OB som blev nr. 11 i grundspillet pludselig har mulighed for at få en 7. plads og dernæst mulighed for at stjæle en europæisk plads fra 3. pladsen.

Det er totalt fallit at man ved at man har lavet en lorte struktur, så bliver nødt til at lave en gulerod til toppen af nedryknings playoff bare for at give dem et eller andet at spille for, så deres placeringskampe ikke bliver helt fuldstændigt ligegyldige.

Det er virkelig en mega om´er at man i teorien kan slutte sidst i grundspillet og alligevel risikere at stjæle en playoff plads fra en topklub.
Steve Highway-61 11:57          
Den nye struktur bekræfter blot, at fodbold navnlig er en industri for sponsorer og medier.

Stress-niveauet for spillere og trænere bliver i hvert fald ikke mindre.
RobertTheRobber 12:04          
Stop nu med det fis om "en europæisk plads". Man kommer ind i 3. Kvalifikationsrunde, højst sandsynligt som useedet. Ret mig hvis jeg tager fejl, men så vidt jeg ved, er et dansk hold som useedet aldrig gået helt fra 3. Runde og til gruppespillet. De 2-6 europæiske kampe der så er tale om, bliver nok mod et færøsk hold man slår, hvorefter man ryger ud til et elendigt østeuropæisk hold. Hvis 3. pladsen i ligaen ikke kan slå 7. Pladsen i kampen om den europæiske plads, slår de nok heller ikke polske Slask eller rumænske Vladimir Torpedo.

Den nye ligastruktur har allerede smidt nogle intense og fede kampe af sig og der er tilsyneladende endnu flere i vente. Med kun én direkte nedrykker, kan flere superligaklubber tillade sig at satse lidt mere økonomisk.

Strukturen er meget, meget bedre end den gamle struktur.
Slim shady the King 12:15          
Den nye struktur er sku lig hva dansk fodbold trængte til, jeg er allerede mener stor fan må jeg sku sige:-)
ataxx 12:21          
Jeg er også generelt godt tilfreds med den nye struktur.

Én ting jeg dog gerne så ændret var, at de to hold der slutter på 4. pladsen i nedrykningspuljerne, de skal rykke direkte ud.
Nummer 3 fra de to puljer spiller så ude og hjemme mod hinanden, vinderen overlever, taberen spiller mod nummer 3 fra 1. div.

Det giver meget mere at spille for i de to nedrykningspuljer.
Der skal være konsekvens ved at blive sidst.
(og det kommer fra en AGF´er, der ved at hans hold potentielt kan slutte sidst i sin pulje)
Mandag den 29. maj
Søndag den 28. maj
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Phiri: Godt Brøndby-tilbud kom for sent
Søndag 28. maj kl 21:30
Brøndby vil hente tre nye spillere til midtbanen
Søndag 28. maj kl 19:34
Phiri, Holst og Austin forlader Brøndby
Søndag 28. maj kl 15:05
Horsens sendte Esbjerg i 1. Division
Søndag 28. maj kl 14:53
Strudal: Har nydt min tid i Brøndby
Søndag 28. maj kl 13:40

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

J. Ankersen vil væk: Katastrofal halvsæson
Mandag 22. maj kl 19:11
Griezmann: Muligt jeg skifter til United
Mandag 22. maj kl 22:42
Tromsø: En meget god aftale med FCK
Mandag 22. maj kl 10:59
Avis: Bayern enig med Schalke-profil
Onsdag 24. maj kl 09:52
Ajax-træner: Dødssyg finale
Torsdag 25. maj kl 00:49
Lyngby slås for sin Superliga-licens
Mandag 22. maj kl 16:09
Bonde: Respektløs behandling af DBU
Tirsdag 23. maj kl 09:24
Ståle: Skylder Høgli og Tromsø en tak
Mandag 22. maj kl 10:08
Officielt: Dalsgaard rykker til Brentford
Tirsdag 23. maj kl 12:00
Monaco henter belgisk stortalent
Mandag 22. maj kl 13:55
Phiri: Godt Brøndby-tilbud kom for sent
09:42
AGF-tråden: Kæmper for overlevelse...
09:41
Overvældet AGF-back: Glemte nervøsiteten
09:40
Overvældet AGF-back: Glemte nervøsiteten
09:40
Van Leeuwen: Jeg fortryder ikke noget
09:39
Overvældet AGF-back: Glemte nervøsiteten
09:38
Crotone-chef klar til lang cykeltur efter redning
09:36
"Superliga-255-tipstråd-2016/2017"
09:36
Horsens-profil: Vendsyssel har intet at tabe
09:35
AGF-motor: Vi går efter top seks i næste sæson
09:34
Zorniger: Det har været en perfekt sæson
09:33
Cornelius: Kommer til at savne FCK
09:33
Overvældet AGF-back: Glemte nervøsiteten
09:31
Atletico: Griezmann bliver hos os
09:29
Cornelius: Kommer til at savne FCK
09:29
"Premier League Tips 2016/2017"
09:29
Man United-tråden
09:28
AGF-motor: Vi går efter top seks i næste sæson
09:26
Jublende David Nielsen: En perfekt sæson
09:26
Horsens-profil: Vendsyssel har intet at tabe
09:26
Varane vil have Mbappe til Real Madrid
09:26
Cornelius: Kommer til at savne FCK
09:25
FCM-lejr kan ikke forklare bronzekollaps
09:24
FCK - Kong Høgli!
09:24
F.C. Internazionale - Grinta
09:22