LeoVegas.dk ready? betfair Kvindebold Sukkerbold Advertisement

Skive-chef om komet: Har muligheder som få

| NordicBet Liga | 2 kommentarer
Skive-chef om komet: Har muligheder som få
Foto: Jan Sand
Skive IK-cheftræner Kim Kristensen har været begejstret for 21-årige Alexander Baun, som før jul spillede i Jyllandsserien. Han mener, han har muligheder som få, men opfordrer til stor tålmodighed.

I vinter skrev Skive IK kontrakt med den 21-årige offensivspiller Alexander Baun, som kom til klubben fra en tilværelse som Jyllandsserie-spiller i Tjørring.

Han blev på det tidspunkt beskrevet som en spiller med store spidskompetencer, men det var ikke spidskompetencer, der i den første halvsæson kom synderlig meget til udtryk. Baun fik således blot seks indhop i 1. division.

Henover sommeren har han dog lagt på og er nu fast mand i Skive, hvor han har imponeret tilskuere og tv-seere med høj fart, smarte driblinger og et stort gåpåmod.

Hans cheftræner, Kim Kristensen, har da også været imponeret af sin fremadstormende offensivspiller.

- Det, Baun kan, er helt outstanding. Nogle af de ting, han laver, er ting, man ikke en gang ser i Superligaen. Så hurtigt går det. Han har så hurtige fødder, han er fysisk stærk og dribler fantastisk, siger Kim Kristensen til bold.dk.

Ifølge bold.dk's oplysninger har der da også allerede været Superliga-klubber på stadion for at se Alexander Baun an - det kender Kim Kristensen dog intet til.

Maner til besindighed
Skive-træneren er da også hurtig til at slå koldt vand i blodet. Alexander Baun har gjort det godt - men der er stadig lang vej igen.

- Da vi hentede Alexander i Jyllandsserien vidste vi godt, at springet var stort, men vi kunne se, at han havde et stort potentiale - og han har også vist, at han kan nogle ting, som ikke mange andre kan.

- Men en type som ham, som kan en masse ting med bolden, bliver hos os målt på, om han tager de rigtige beslutninger i forskellige situationer, og om beslutningerne er til gavn for holdet, siger Kim Kristensen.

Skive-træneren har påpeget, at Alexander Baun er rigtig stærk til at drible, men det er ikke nødvnedigvis et kvalitetsstempel.

- Man skal ikke drible hele tiden. Man skal ikke gøre det lige uden for feltet. Man skal vurdere, hvornår det flytter noget for holdet. Holdet får eksempelvis ikke noget ud af, at han dribler tre mand lige uden for vores eget felt. Så er det bedre at spille den videre og løbe i position.

- Det er nogle af de ting, vi har arbejdet på med ham. Han har slåsset meget med det, og det var derfor han ikke fik særlig meget spilletid i det første halve år. Men han er i denne sæson blevet bedre til at vælge de rigtige situationer.

- Når det så er sagt, har han stadig rigtig, rigtig meget at lære, siger Kim Kristensen, som har manglet at se genialiteterne på mere kontinuerlig basis.

- Han viser sine kvaliteter i glimt. Og det er helt naturligt for en spiller, som spillede i Jyllandsserien så sent som sidste år. Han har rykket sig rigtig, rigtig meget. Men han skal blive ved med at bygge på - og det gør han også, siger Kim Kristensen.

Rigtig glad for Baun
Skive-træneren gør rigtig meget ud af at slå fast, at han og det øvrige trænerteam har været meget tilfredse med Alexander Baun. For hvis han ikke havde gjort det godt nok, havde han ikke spillet så meget, som han gør, fortæller Kim Kristensen.

Men der er altså stadig rigtig mange ting at arbejde med, og Kim Kristensen vil gerne slå et slag for, at den unge offensivspiller forholder sig tålmodig - også selvom der måske skulle opstå interesse fra højere rangerede klubber.

- Han har taget meget store skridt, men der er stadig masser af plads til endnu mere modning. Men med de skridt, han har taget indtil nu, er jeg sikker på, at han nok skal tage endnu flere skridt, siger Kim Kristensen.

- Jeg tror, han kan drive det rigtig langt. Men jeg har også tidligere set spillere med kæmpetalenter, som ikke er blevet til noget. Så det er jo svært at sige.

Skive-træneren mener samtidig, at det er vigtigt, at Alexander Baun holder sig til et sted, hvor han får lov at spille. 

- Jeg har for mange gange set unge spillere med store talenter pludselig stå det forkerte sted, fordi de ikke har taget de rigtige skridt

- Det er vigtigt, at alle parter har den tålmodighed, som han har brug for. Det er vigtigt, at skridtene bliver tager i det rigtige tempo, siger Kim Kristensen

Hovedet skruet rigtigt på
Skive-træneren er dog heller ikke så nervøs på Alexander Bauns vegne. Men han finder det helt naturligt for unge spillere, at interesse fra omverdenen kan have mentale konsekvenser.

- Alexander er meget fornuftig og afklaret i forhold til, hvordan det skal gøres. Men det er da klart, at man kan blive fristet, hvis der kommer følere fra større klubber. De småpenge, man kan tjene ekstra et andet sted, er dog sjældent givet godt ud.

- Men man kan ikke undgå at flyve lidt med på den der omtale, der kommer, når man kan sådan nogle spektakulære ting, som Alexander kan. Det er i sådanne situationer, at det er vanvittigt vigtigt at bevare benene på jorden. 

- Der har dog heller ikke været antræk til, at han er ved at miste jordforbindelsen - slet, slet ikke. Men der er bare mange ting, der kan påvirke sådan en spiller. Det vigtigste er at tage de rigtige skridt, for så har han nogle muligheder, som ikke så mange andre har, siger Kim Kristensen.

Alexander Baun har spillet seks ud af syv 1. divisionskampe fra start i denne sæson og har bidraget med to assists. Onsdag kan han bidrage med endnu mere, når Skive møder FC Fredericia.

nicolai@bold.dk


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

2 kommentarer

Midtjyde 15:06          
Spillede virkelig stærkt mod VFF - var klart deres bedste mand
One13 16:10          
Det er sjovt som der stadig findes spillere i de lavere rækker, som ikke har været del af noget talent arbejde
Onsdag den 20. september
Tirsdag den 19. september
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Ustyrlige Messi med fire mål i 6-1-sejr
Tirsdag 19. september kl 23:51
Klopp revser sit forsvar efter exit
Onsdag 20. september kl 07:39
Leicester gjorde det af med Liverpool
Tirsdag 19. september kl 22:39
Warnock: Sælger måske Zohore til januar
Tirsdag 19. september kl 17:05
Mukhtar: Ingen vil spille fodbold mod os
Onsdag 20. september kl 06:51

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Koeman frustreret over Mourinho-kommentar
Mandag 18. september kl 09:33
Ståle: Brøndby har alle tiders chance for guld
Torsdag 14. september kl 06:37
Danmark hopper 20 pladser frem på ranglisten
Torsdag 14. september kl 10:36
Thomas S. ærgrer sig over misset City-skifte
Tirsdag 19. september kl 15:15
Mourinho åbner op for omskoling af Lindelöf
Onsdag 13. september kl 21:01
Conte om Luiz-karantæne: Jeg stoler på AC
Mandag 18. september kl 13:58
Agent: Cardiff afviste rekordbud på Zohore
Torsdag 14. september kl 07:09
16-årig Genoa-komet: Zlatan er mit idol
Mandag 18. september kl 10:07
Rosenborg køber Lerkendal Stadion
Tirsdag 19. september kl 09:05
Bendtner målløs over landsholds-modtagelse
Torsdag 14. september kl 16:37
FCK - Bliv Kusk!
16:36
Lagerbäck: Ødegaard har et enormt potentiale
16:36
Verdens vildeste overskrift!
16:32
Riddersholm ryster posen i pokalen
16:32
Inter: Ingen frikøbsklausul i Perisic-kontrakt
16:31
Hvidovre topper - Hillerød er bundprop
16:31
Verdens vildeste overskrift!
16:30
Benzema forlænger med Real Madrid
16:29
FCK - Bliv Kusk!
16:28
Brighton henter Tim Krul permanent
16:24
Brighton henter Tim Krul permanent
16:24
Real Madrid dominerer FIFPro-liste
16:23
Lopetegui: Kompliceret Costa-situation
16:21
James i hopla i Bayern-triumf
16:16
Brighton henter Tim Krul permanent
16:15
Lagerbäck: Ødegaard har et enormt potentiale
16:12
Watford-østriger forlænger til 2021
16:10
Brighton henter Tim Krul permanent
16:06
Lagerbäck: Ødegaard har et enormt potentiale
16:05
Benzema forlænger med Real Madrid
16:04
Verdens vildeste overskrift!
16:03
Benzema forlænger med Real Madrid
16:01
Amerikansk politik
16:01
Verdens vildeste overskrift!
16:00
Amerikansk politik
15:53