LeoVegas.dk ready? betfair Kvindebold Sukkerbold Advertisement

Danmark dukket i medrivende EM-finale

| EM (k) | 26 kommentarer
Danmark dukket i medrivende EM-finale
Foto: Getty Images
Danmark kom tidligt foran, og kom også tilbage på 2-2, men de rød-hvide måtte til slut se sig slået 4-2 af Holland. Dermed må Danmark nøjes med EM-sølv.

6. august 2017 er en dato, der for altid vil stå mejslet ind i dansk fodboldhistorie. Det var dagen, hvor landsholdet skulle spille EM-finale mod Holland, begge nationers første finale ved en EM-slutrunde.

På et udsolgt stadion i Enschede åbnede kampen livligt, og det var til Dannmarks fordel. Der var kun spillet en god håndfuld minutter, da Katrine Veje gled igennem på venstrekanten og på midten fandt Pernille Harder.

Hun ekspederede bolden videre til Sanne Troelsgaard, der i feltet blev nedlagt. Straffespark, en mulighed Nadia Nadim ikke lod gå fra sig. Med ekstrem sikkerhed gav hun Danmark drømmestarten.

Hurtigt svarede Holland dog igen. Lynhurtige Shanice van de Sanden overløb Cecilie Sandvej og fandt med en perfekt tværbold Vivianne Miedema, der bragte balance i regnskabet.

Kampen var i første halvleg meget lige, men det var Holland, der tog føringen kort før den halve time var rundet. Lieke Martens tog chancen fra kanten af feltet, og hendes hårde spark var uden for Stina Lykkes rækkevidde.

Anfører Pernille Harder ville dog ikke se de hollandske offensiv-spillere stjæle rampelyset, så kort efter føringen udlignede hun. Harder skabte selv chancen, trak i feltet og scorede med et hårdt, fladt spark ved roden af nærmeste stolpe.

Der blev ikke scoret mere i en særdeles livlig første halvleg, men anden halvleg var kun fem minutter gammel, da Sharida Spitse bragte Holland tilbage i front. På et frispark sparkede hun fladt under en hoppende dansker, og det snød Stina Lykke i målet.

De 28.132 tilskuere kunne herefter se Holland sætte sig forholdsvis solidt på kampen. Danskerne havde svært ved at få etableret angrebsspil, mens hollænderne holdte godt på bolden.

Vivianne Miedema fik en kæmpechance for at bringe Holland på 4-2, da hun fik en fri flugter ved bageste stolpe, men Stina Lykke kom forrygende ud og fik afværget hollænderens hårde spark.

Katrine Veje fik i den anden ende en god mulighed for at bringe Danmark på 3-3, da Pernille Harder efter hårdt arbejde på kanten fandt hende i feltet, men Vejes afslutning strøg tæt forbi mål.

I jagten på en udligning, blev Stine Larsen smidt tilbage i angrebet, hvor hun også startede turneringen. Hun gav noget mere fysisk råstyrke i de mange dueller, men kom ikke frem til de åbne chancer.

Sanne Troelsgaard kom fem minutter før tid ekstremt tæt på udligningen, da hun på en returbold halvflugtede. Bolden havde kurs mod det ene målhjørne, men bøjede lige forbi stolpen.

Kort før tid blev det i stedet 4-2 Holland. På en kontra trak Vivianne Miedema flot ind i banen og udplacerede Stina Lykke.

Danmark må ned nederlaget på 4-2 se Holland løbe med guldet, mens den danske spillere kan hænge en særdeles velfortjent sølvmedalje om halsen.Af Jesper Helmin

26 kommentarer

LH6000 18:55          
Tja, de kæmpede det de kunne, men det var nærmest som forventet inden - ikke godt nok. Lidt for typisk dansk, i en del sportsgrene i disse år, at man har det rigtigt svært når det gælder. Endnu engang ender det med noget lige ved og næsten.
ilsemprelaziale 18:58          
Puha Stina Lykke, hun så skidt ud ved to scoringer. En bedre keeper og Danmark kunne have vundet den her turnering. Men det er jo en del af et større problem hvor keeperne i kvindefodbold generent er alt for ringe og derfor ser det underligt ud hvis man ikke ser deres kampe så tit.
RealBrøndbyIF 19:00          
Så er vi vel også færdige med at høre om det !
Chrill9617 19:07          
@RealBrøndbyIF

Jeg går ud fra, at du elsker fodbold, eftersom du har en bruger herinde, så hvordan kan du være træt af at høre om, at DK har et sportshold i en EM-finale i din formodede yndlingssport? Hvordan kan det være trættende?

Det var sgu sjovere end at følge herrelandsholdet!
Dog utrolig endimensionelt i 2.halvleg. Holland var lige et niveau eller to bedre.
grundlovsdag 19:18          
2. halveg var sgu noget af et antiklimaks. Finalen var dog langt bedre end den generelle kamp ved slutrunden, og så fik den hevet scoringsgennemsnittet i vejret. Stadig - en fesen fornemmelse her efter finalen. Jeg troede, at hvis Haarder scorede, så ville hun endelig spille den klassekamp vi har savnet fra hende, og så ville DK vinde - fuckens...
Skvat 19:23          
Synd... Vi havde chancerne til det. Men stort anyways - ikke ofte Danmark haver i så stor en finale uanset sportsgren...
mirakelmix 19:27          
Ærgerligt, Men en fantastisk 1. halveg. Syntes altså ikke man kan bebrejde Lykke for 2-1 målet. Den sidder yderligt og så høj er hun jo heller ikke.
Dejligt med medaljer til det danske landshold! Er det ikke første gang siden 92´ at vi har vundet noget?
Brøndby åbnede med sikker sejr
Brøndby havde trods markant profilafgang ingen problemer i sæsonpremieren mod VSK Aarhus, der blev slået med 3-0.
Thestrup dukkede gamle holdkammerater
Amalie Thestrup debuterede og blev matchfinder for BSF, der hjemme slog Vejle Boldklub med 1-0.
BSF-træner: Vigtigt med god start
BSF åbner i dag 3F Ligaen med en hjemmekamp mod Vejle, og cheftræner Thomas Maale understreger vigtigheden af at få en god start på sæsonen.
VSK-anfører før premiere: Kan blive rodet
VSK Aarhus åbner i dag 3F Ligaen med hjemmekampen mod mestrene Brøndby, og anfører Stine Ballisager forventer en lidt rodet premierekamp.
Thestrup før Vejle-gensyn: Skal være boldbesiddende
BSF's Amalie Thestrup ser frem til mødet med sine tidligere holdkammerater, og vurderer, at boldbesiddelsen og tempo bliver nøglen mod Vejle.
Brøndby vil have flere tilskuere
Brøndbys kommercielle leder håber, at tilskuertallet vil øges i den nye sæson som følge af landsholdets succesrige slutrunde i Holland.
Stine Ballisager efter EM: Har fået en masse med hjem
For forsvarsspiller Stine Ballisager Pedersen var det første gang, hun var med til en EM-slutrunde, og hun føler, hun har fået en masse med hjem i rygsækken.
Brøndby hiver tre talenter op i Ligatruppen
Brøndby har rykket de unge spillere Lærke Tingleff Søndergård, Anna Mogensen og Cecilie Lindqvist op på førsteholdet.
Nils N: Nominering hele holdets fortjeneste
Landstræner Nils Nielsen er nomineret som årets bedste kvindetræner af FIFA. Den danske landstræner mener, at hele holdet har andel i nomineringen.
Linköpings Nicoline S: Der er blevet taget godt imod mig
Linköpings nye offensivspiller Nicoline Sørensen er glad for at være rykket til Sverige, hvor hun er blevet taget godt imod af den svenske mesterklub.
Amalie Thestrup vil bidrage med erfaring i BSF
Amalie Thestrup er glad for opstarten i BSF, og den 22-årige offensivspiller er klar til at viderebringe sin erfaring.
Skjold Birkerød henter tre unge talentfulde spillere
1. divisionsklubben Skjold Birkerød har fået tilgang af Emma Ellegauge, Clara Marie Jespersen og Camilla Kappelhøj, der alle tre er hentet i AC Gilleleje.
Brøndby henter ung BSF'er
Brøndby har sikret sig den blot 17-årige BSF-spiller Kamilla Karlsen, der indtræder i klubbens 3F Liga-trup.
FIFA nominerer: Harder kan blive verdens bedste
Pernille Harder kan også blive verdens bedste fodboldspiller. Hun er blandt de ti nominerede til FIFA Women's Player 2017
Nils Nielsen kan blive årets træner
Landstræner Nils Nielsen er blandt de navne, der er med i puljen om at vinde prisen som FIFA Women's Coach 2017.
Greve cruisede videre i pokalen med storsejr
Greve Fodbold spillede sig onsdag aften videre i pokalen, da de vandt med hele 13-0 over FC Bella 1973 fra Sjællandsserien.
Sofie Bloch om Toppserien-debut: Rigtig fed kulisse
Sofie Bloch ærgrer sig over, at Sandviken ikke formåede at trække sig sejrrigt ud af weekendens premierekamp mod Medkila, men glæder sig over debuten, scoringen og den fede kulisse.
Landstræner: Harder fortjener at vinde
Landstræner Nils Nielsen mener at det vil være fortjent, hvis Pernille Harder kåres til UEFA Player of the Year.
Alvorlig skade til BSF-keeper
BSF's Christa Jensen har revet akillessenen over, og er dermed ude i seks-ni måneder. Klubben har hentet Josephine Thayssen og Amanda Brunholt som erstatninger.
Harder mest scorende af de nominerede
Pernille Harder er den af de nominerede til UEFA Women Player of the Year, der har scoret klart mest i den forgangne sæson.
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Rasende Pourie: Det dummeste jeg har set
Lørdag 19. august kl 09:44
Medie: AaB tæt på slovakisk angriber
Lørdag 19. august kl 09:17
Viborg snupper Alexander Fischer
Lørdag 19. august kl 10:07
Conte: Vi skal gøre som Tottenham
Lørdag 19. august kl 11:58
FCK slog SønderjyskE i vild kamp
Lørdag 19. august kl 19:57

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

FCK's albue-protest afvist af UEFA
Torsdag 17. august kl 15:08
Liverpool-kaptajn opgiver at påvirke Coutinho
Tirsdag 15. august kl 09:28
Sisto satte Roma til vægs med to kasser
Søndag 13. august kl 21:27
Diego Costa til Chelsea: Jeg er ikke kriminel
Mandag 14. august kl 08:46
Barcelona bekræfter Paulinho-køb
Mandag 14. august kl 13:13
Rasmus Thelander skifter til FC Zürich
Tirsdag 15. august kl 11:01
Brøndby anlægger ny træningsbane
Tirsdag 15. august kl 10:33
Van der Vaart: Taler med FCM om kontrakten
Torsdag 17. august kl 07:38
Ronaldo så rødt i Reals Clasico-sejr
Søndag 13. august kl 23:54
Galatasaray køber West Ham-skuffelse
Tirsdag 15. august kl 08:45

Kvindebold debat