LeoVegas.dk ready? betfair Kvindebold Sukkerbold Advertisement

DBU: Eneste mulighed er midlertidig aftale

| Danmark (k) | 4 kommentarer
DBU: Eneste mulighed er midlertidig aftale
Foto: Getty Images

Infoboks

Kun hvis landsholdet underskriver DBU's udspil om en midlertidlig aftale, kommer de til at spille VM-kvalifikationskampen mod Ungarn tirsdag.

Landsholdet kom tidligt søndag med et nyt udspil til en aftale med DBU, men det blev hurtigt afvist af forbundet at forhandle videre søndag. Heller ikke da herrelandsholdet meldte sig på banen med 500.000 kroner, blev der ændret på det standpunkt.

Allerede tirsdag skal Danmark spille VM-kvalifikationskamp mod Ungarn, og der er kun én mulighed for, at landsholdsspillerne kommer til at spille den kamp.

- Det eneste, vi ser som en mulighed, er, at spillerne underskriver vores tilbud om en midlertidig aftale, så de kan spille kampen på tirsdag og forhandlingerne kan fortsætte bagefter, siger kommunikationschef Jakob Høyer til TV2 Sport.

DBU er enig i, at parterne nærmer sig hinanden økonomisk, men de holder fast i, at de ikke vil stå som arbejdsgivere for landsholdsspillerne.Af Jesper Helmin

4 kommentarer

Lars2 21:40          
Så skriv dog under og tag til Ungarn! Det er så dumt, de I har gang i... Afbud til Ungarn = kvindelandsholdet lukker!
Muhkoo 03:35          
Tja hvis de ikke skal bekymrer sig om landsholdet så tjener de nok flere penge ved at få job uden for fodbold end nu, det ville være ærgerligt at miste dem og de mange unge medlemmer de trækker til fodbold (kvindelandsholdet er langt mere tilgængeligt end kvinde klubberne er i medier) Så kan staten via Team Danmark også trække i støtten til DBU når nu de ikke gør deres arbejde med at få især unge piger ud i foreningerne.

DBU skal tage sig sammen, starter med at udbetale deres turnerings bonus for sent (betyder rimeligt meget når man spiller i kvindeligaen og studere ved siden af) og så ikke tilbyder lige forhold ved landsholdene. Det handler ikke blot om penge, men det bliver det til når DBU og deres forenings støtter ikke vil tage ansvar fordi det for nemt bliver kompliceret.

Men i det store hele bør det ikke være et problem at gøre det kompliceret, de har haft massere af tid i DBU til at ligge detaljerne på plads så kvinderne er forsikret ordentligt når de er med landsholdet og at de har de rigtige forhold. De andre ting der bliver nævnt i forhold til arbejdsgiver status kunne have været dækket i aftalen Hvis dbu er arbejdsgiver kunne kvinderne i teorien trække dem i retten for ikke at betale dem det samme som mændene, det ville være et enormt spild af tid og penge men hvorfor skulle de gøre det? Ingen af dem har bedt om at blive betalt det samme som Eriksen og Delaney, de har sgu bare bedt om at blive betalt rimeligt og til tiden.
fodbold entusiasten 05:47          
DBU er blevet klog af skade: ved sidste herreforhandling endte herrerne med at tjene flere penge, samt opnå en masse postyr i medierne, hvor DBU så dumme ud. Dette selvom der op til forhandlingerne var varslet færre penge til landsholdet.

Hvordan kunne det gå så galt for DBU? spillerforening med Mads Øland i spidsen udnyttede nogle løstformulerede sætninger i kontrakten til at angribe DBU i sager, som normalt ikke er kuthyme at specialforbund tager sig af i dansk sport.

Jeg forstår godt DBUs position. For mig at se er det Mads Øland der har "snydt" DBU og det vil DBU naturligvis gerne lukke for.
Nikolajb 14:55          
Hvis dbu er arbejdsgiver kunne kvinderne i teorien trække dem i retten for ikke at betale dem det samme som mændene, det ville være et enormt spild af tid og penge men hvorfor skulle de gøre det? Ingen af dem har bedt om at blive betalt det samme som Eriksen og Delaney, de har sgu bare bedt om at blive betalt rimeligt og til tiden.
Lige præcis, og med gribben Mads Øland som spillernes repræsentant, så ved man bare at han vil udnytte den mulighed til det ene eller andet på et senere tidspunkt. Hvorfor skal DBU åbne sig op for det våben?

Derudover, så vil en status som arbejdsgiver åbne for at DBU skal betale erstatning hvis en af kvinderne bliver gravid, og ikke bliver udtaget igen efter hun har født. Hun har krav på at vende tilbage til den samme stilling som inden graviditeten. Det er helt hjernedødt hvis DBU skal ind og have det arbejdsgiveransvar overfor spillerne. Kvinderne kan ikke leve af at spille på landsholdet, ergo må de have et andet arbejde, enten civilt eller som spiller i en klub, og det er HER at det ansvar må ligge.
Greve henter fire nye
Greve har sikret sig fire nye spillere, heriblandt Elizabeth Madjaric, der senest har spillet i USA.
546.000 så sejren over Ungarn
Landsholdet trækker fortsat gode seertal. 546.000 så med, da Ungarn tirsdag aften blev rundbarberet med 6-1.
DBU-boss: Et stykke vej fra endelig aftale
Claus Bretton Meyer er glad for delaftalen med landsholdet, men mener stadig, man er et stykke vej fra den endelige aftale.
Landstræner: Pigerne så klar ud
Søren Randa-Boldt mener at danskerne så lidt rustne ud i første halvleg mod Ungarn, men han så samtidig et hold, der virkelig ville vinde.
Nadim: Sendte et klassesignal
Nadia Nadim er stolt af, at landsholdet med 6-1 over Ungarn igen viste, at de er værd at satse stort på.
Troelsgaard: Vi kommer i mål på søndag
Sanne Troelsgaard er 100 procent sikker på, at DBU og spillerne søndag indgår en ny, langsigtet aftale.
Troelsgaard brillerede i dansk storsejr
Sanne Troelsgaard scorede hattrick, da landsholdet åbnede VM-kvalifikationen med stensikre 6-1 ude mod Ungarn.
Harder og Nadim fører an mod Ungarn
Pernille Harder og Nadia Nadim starter forrest, når Danmark indleder VM-kvalifikationen ude mod Ungarn.
Landsholdsanfører spår gode chancer
Landsholdsanfører Pernille Harder har en god fornemmelse forud for aftenens kamp mod Ungarn.
Vildbjerg tilbage på førstepladsen i 1. division
1. divisionsholdet Vildbjerg er atter topholdet i pulje 2 efter en 3-1-sejr ude over ASA Aarhus.
Troelsgaard tror på dansk sejr mod Ungarn
Landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard kender ikke meget til aftenens ungarske modstander, men er alligevel ikke i tvivl om, at Danmark åbner VM-kvalifikationen med en sejr.
Landstræner: Spillerne er meget motiverede
Danmark har ikke haft en optimal forberedelse til aftenens VM-kvalifikationskamp mod Ungarn grundet konflikten, men landstræner Søren Randa-Boldt spår en god dansk indsats.
SønderjyskE efter nederlag: Spillerne lagde sig ikke ned
Trods nederlaget til Fortuna Hjørring hæfter SønderjyskE-træner Kim Hansgaard sig ved flere gode ting i anden halvleg, som kan bruges til noget.
1. division pulje 2: Næsby rykker på førstepladsen
Sjette runde i pulje 2 i landets næstbedste række er i denne weekend blevet afviklet, og bold.dk bringer her et overblik over kampene.
Glad Harder om delaftale: Nu kan vi koncentrere os om kampen
Pernille Harder er glad for, at der er blevet indgået en delaftale, men erkender, at optakten til tirsdagens VM-kvalifikationskamp mod Ungarn ikke har været optimalt.
Delaftale indgået: Landsholdet spiller
DBU og Spillerforeningen har indgået en delaftale, så landsholdet drager nu til Ungarn for at spille VM-kvalifikationskamp.
Landstræner: Danmark stiller hold mod Ungarn
Ungarns landstræner bekræfter over for TV2 Sport, at Danmark stiller op til VM-kvalifikationskampen mod Ungarn.
KoldingQ II-træner efter første sejr: Mange ting lykkedes
Rikke Husted og KoldingQ II snuppede lørdag sæsonens første sejr, da Sundby blev besejret 2-0. Der var mange ting, der lykkedes, fortæller KoldingQ II-træneren.
1. division pulje 1: KoldingQ II hentede den første sejr
Femte runde i pulje 1 i landets næstbedste række er i denne weekend blevet afviklet, og bold.dk bringer her et overblik over kampene.
DBU: Eneste mulighed er midlertidig aftale
Kun hvis landsholdet underskriver DBU's udspil om en midlertidlig aftale, kommer de til at spille VM-kvalifikationskampen mod Ungarn tirsdag.
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Ustyrlige Messi med fire mål i 6-1-sejr
Tirsdag 19. september kl 23:51
Klopp revser sit forsvar efter exit
Onsdag 20. september kl 07:39
Leicester gjorde det af med Liverpool
Tirsdag 19. september kl 22:39
Warnock: Sælger måske Zohore til januar
Tirsdag 19. september kl 17:05
Mukhtar: Ingen vil spille fodbold mod os
Onsdag 20. september kl 06:51

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Koeman frustreret over Mourinho-kommentar
Mandag 18. september kl 09:33
Ståle: Brøndby har alle tiders chance for guld
Torsdag 14. september kl 06:37
Danmark hopper 20 pladser frem på ranglisten
Torsdag 14. september kl 10:36
Thomas S. ærgrer sig over misset City-skifte
Tirsdag 19. september kl 15:15
Mourinho åbner op for omskoling af Lindelöf
Onsdag 13. september kl 21:01
Conte om Luiz-karantæne: Jeg stoler på AC
Mandag 18. september kl 13:58
Agent: Cardiff afviste rekordbud på Zohore
Torsdag 14. september kl 07:09
16-årig Genoa-komet: Zlatan er mit idol
Mandag 18. september kl 10:07
Rosenborg køber Lerkendal Stadion
Tirsdag 19. september kl 09:05
Bendtner målløs over landsholds-modtagelse
Torsdag 14. september kl 16:37

Kvindebold debat