LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

Livet er for kort til kvinde fodbold - eller er det?

Debat-indlæg skrevet af Mark Hellerup Olsen |
Mark Hellerup Olsen er cheftræner for VSK Aarhus, der spiller i Kvalifikationsligaen. Han har stået i spidsen for holdet siden sommeren 2016.
I mange år har jeg med stolthed sagt første del af ovenstående sætning mange gange. Men man skal have lov til at blive klogere - og det er jeg så blevet!

Jeg er cheftræner for VSK Aarhus pigehold i 1. division, et hold af 20 piger i alderen 18-30 år, som sidste sæson vandt 1. division og som i dette halvår skal kæmpe i kvalspillet til 3F Ligaen.

Lige siden jeg for første gang i sommeren 2016 trådte ind i kvindefodbolden har jeg undret mig over den manglende dækning fra både visuelle og skrevne medier. Jeg hilser bold.dk's dækning af kvinde fodbolden mere end velkommen, og glæder mig til at kunne følge kvindefodbolden mere tæt, og selv forsøge at give læsere et indblik i kvindefodbolden.

Hvad får man ud af at følge med?

Personer, der ikke følger kvindefodbold tæt vil sikkert tænke: 'kvindefodbold, det gider jeg ikke'. Lad mig starte med at understrege, at kvindefodbold spilles af to hold af 11 spillere, bolden er rund og reglerne er som man kender dem. Der er hverken 'sminkepause' eller 'rundkredsmøde' om enhver detalje.

Fodbold er fodbold og som tilskuer vil man hurtigt erkende, at kvindefodbold har præcis de samme konkurrenceelementer, og burde derfor have samme nyhedsværdi.

Jeg håber og tror at bold.dk's involvering vil gøre, at den almene fodboldtilskuer vil læse nyhederne med stor interesse og anerkende de mange kvinder, der dagligt dyrker verdens fedeste sport. Hvem ved, måske kan alle, ligesom undertegnede, også blive klogere?

Hvad er kvindefodbold?

Niveauet i kvindefodbold defineres af Brøndby og Fortuna Hjørring, som kan spille op med nogle af Europas bedste hold. Niveauet i 3F Ligaen er ganske højt og spillerne besidder generelt et høj teknisk niveau, et niveau, der vil imponere mange uforstående.

Forskellen mellem 3F og 1. division kan endnu ikke sammenlignes med forholdet mellem superligaen og 1. division i herrefodbold. Jeg er træner i 1. division og jeg har ikke mulighed for, selvom pigerne bruger enormt meget tid på det, at tilknytte spillere på kontrakt.

Derimod er kvindernes 'commitment' til VSK Aarhus udelukkende bundet op på en enorm kærlighed til spillet. Jeg pointerer, at når man ser en kvindefodboldkamp, skal man huske på, at spillerene ikke får så meget som en bøjet femøre for det. Kærligheden til den lille runde gør at spillerne møder op i sne, regn, blæst og kører fire timer i bus til udekamp.

For mig er det det, der tiltrækker mig ved at arbejde med piger. Det er fodbold når det er finest - nemlig når det er drevet af kærlighed til spillet. Når jeg tænker på, hvorfor jeg og mine spillere er involveret i kvindefodbold tænker jeg altid:

'I do it for the love of the game'.Af Mark Hellerup Olsen

2 kommentarer

Hansen77 18:58          
Lige præcis. Alt det som elite herrefodbolden har lagt på hylden, til gengæld for en utålelig kommercialisering.
kim1a 22:39          
Det er noget galt med linket til bloggen....

Jeg har selv været aktiv både på kontor og bane i en klub som arbejdede med kvindefodbold på højt niveau og det imponerede mig altid hvad kvinderne kunne teknisk. Der er højere hastighed og fysisk styrke i herrenes række, men til gengæld mere tydelige taktiske situationer i kvindernes kampe - også fordi de ikke på samme måde kan opveje taktiske brølere med antrit eller nærkampe.

Derudover er herrenes skuespil ikke rigtig nået kvindernes spil, hvilket er en fornøjelse.
DBU hyrer Lene Terp som talentchef
DBU har, for at sikre fokus på talentudviklingen for piger, ansat den nuværende U17-landstræner Lene Terp som talentchef.
Udvikling prioriteres højt hos Agnete Nielsen
Agnete Nielsen er glad for sit skifte fra BSF til topholdet Fortuna Hjørring, hvor hun vil forsøge at udvikle sig yderligere som spiller.
Linköpings og Arnth henter ny sejr
Suveræne Linköpings er godt kørende for tiden med fire sejre i træk. Søndag blev det til en 2-0-sejr ude mod Vittsjo.
To stærke spillere til BSF
3F Ligaklubben BSF har sikret sig Amalie Thestrup fra Vejle Boldklub og Chirine Lamti i Greve. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.
Sundby henter keeper i Brøndby
1. divisionsklubben Sundby har sikret sig keeperen Amanda Brunholt, som kommer til klubben fra Brøndby på en etårig aftale.
Fortuna Hjørring gafler ung profil i BSF
Fortuna Hjørring har skrevet en etårig kontrakt med den 18-årige midtbanespiller Agnete Nielsen, der kommer til fra BSF.
KoldingQ-anfører ser tilbage på sæsonafslutningen
Det lykkedes ikke KoldingQ for tredje år i træk at hænge et sæt medaljer om halsen, men holdets anfører Lotte Troelsgaard hæfter sig ved opløftende ting.
Fortuna siger farvel til finsk duo
Fortuna Hjørring forlænger ikke med den finske landsholdsduo Tulja Hyyrynen og Nora Herum, ligesom også norske Guro Pettersen forlader klubben.
Ung Skovbakken-topscorer hylder holdindsats
Skovbakkens Signe Andersen fik endnu engang netmaskerne til at blafre i lørdagens 3-1-sejr over Vejle. Offensivspilleren glæder sig over bronzemedaljerne og hylder holdindsatsen.
Tre forlader BSF - nye spillere søges
BSF siger farvel til tre spillere i form af Laura Pedersen, Josefine Krum og Agnete Nielsen, og klubben søger derfor efter nye spillere i sommerpausen, som har lyst til at spille for BSF i 3F Ligaen.
SønderjyskE-træner: Havde forventet top tre
Den nu tidligere SønderjyskE-træner Kim Foder fortæller, at han havde forventet en placering i top tre, men erkender, at der har været hårde modstandere.
Sara Thrige glæder sig til Fortuna-udfordring
21-årige Sara Thrige glæder sig til at tage skridtet fra KoldingQ til Fortuna Hjørring, hvor hun har sat sin signatur på en etårig aftale.
Fortuna snupper ung KoldingQ-duo
Fortuna Hjørring har sikret sig 21-årige Sara Thrige og 20-årige Ida Guldager fra KoldingQ.
KoldingQ siger farvel til tre
KoldingQ siger denne sommer farvel til Signe Schioldan, Sara Thrige Andersen og Ida Guldager. Allerede nu er klubben på udkig efter erstatninger, fortæller sportschef J.P. Nielsen.
Varde henter ungt talent i SønderjyskE
3F Liga-oprykkerne Varde har sikret sig offensivspilleren Sophia Husted, som hentes i SønderjyskE.
Simone Boye: Rosengård og jeg et rigtig godt match
Simone Boye glæder sig over skiftet fra Brøndby til FC Rosengård i den svenske Damallsvenskan, som hun mener er et rigtig godt match.
Brøndby-anfører skifter til FC Rosengård
Brøndbys rutinerede anfører Simone Boye skal den kommende sæson tørne ud for FC Rosengård i Sverige. Landsholdsprofilen har skrevet under på en toårig kontrakt.
Troelsgaard før EM: Vi er topmotiverede
Den 16. juli tager det danske landshold hul på sommerens EM, og det er en flok topmotiverede spillere, der vil møde ind til slutrunden, fastslår landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard.
Ung Brøndby-profil udtaget til EM efter hektisk halvår
Landstræner Nils Nielsen har sat navne på de 23 spillere, der skal repræsentere Danmark ved næste måneds EM. Blandt de udtagne er Nicoline Sørensen, der af mange betegnes som et af Danmarks største talenter.
11 udlandsprofessionelle i dansk EM-trup
11 af 23 spillere i den EM-trup, som Nils Nielsen netop har udtaget, spiller til daglig i udlandet. Nadia Nadim og Pernille Harder er blandt navnene.
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Brøndby henter Kasper Fisker
Mandag 26. juni kl 09:35
Brøndby lejer Besar Halimi
Mandag 26. juni kl 12:04
Ståle: Okore skal væk - Kusk og Toutouh bliver
Mandag 26. juni kl 15:31
Fisker: Zorniger betød meget for mit valg
Mandag 26. juni kl 13:29
Medie: Morata er tæt på United-skifte
Mandag 26. juni kl 18:29

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Brøndby henter Kasper Fisker
Mandag 26. juni kl 09:35
Bild: Brighton vil lægge 90 mio. for Delaney
Tirsdag 20. juni kl 22:56
Agent: Umuligt for Laudrup at træne i Qatar nu
Tirsdag 20. juni kl 22:46
Officielt: AGF henter Jakob Ankersen
Onsdag 21. juni kl 14:18
BBC: Liverpool køber Mohamed Salah
Tirsdag 20. juni kl 16:38
Juventus bekræfter: Dani Alves smutter
Onsdag 21. juni kl 19:01
Officielt: Liverpool kaprer Salah
Torsdag 22. juni kl 21:58
Brøndby lejer Besar Halimi
Mandag 26. juni kl 12:04
FCK har tidligere overvejet Bendtner
Søndag 25. juni kl 17:51
Vejle køber Vendsyssel-profil
Tirsdag 20. juni kl 09:33

Kvindebold debat