LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2017 fodboldrejser Advertisement

Troelsgaard bag succesfuld dansk EM-åbning

| EM (k) | 16 kommentarer
Troelsgaard bag succesfuld dansk EM-åbning
Foto: Getty Images

Infoboks

Norge (k) - Danmark (k)
EM Gruppe A (k) (24/07)
Oddset 2,35 3,25 3,05
Et mål efter blot fem minutters spil af Sanne Troelsgaard blev afgørende, da Danmark åbnede EM med en sejr over Belgien.

EM blev søndag aften sparket i gang, da værtsnationen Holland slog Norge med 1-0. Danmark skulle lukke åbningsaftenen mod Belgien, der på forhånd er udråbt som gruppens svageste mandskab.

Danskerne fik en sand drømmestart, da man efter blot fem minutters spil fik frispark på kanten af feltet. Den belgiske keeper, Justien Odeurs, kunne kun slå Pernille Harders frispark på overliggeren, og på returen satte Sanne Troelsgaard sig fysisk igennem og headede Danmark i front.

Målet gav ro i det danske spil. Bolden blev spillet godt rundt, og belgierne fik ikke lov til meget. Danmark angreb lystigt, og Nadia Nadim var da også tæt på at bringe de rød-hvide på 2-0, men forsøget fra midt i feltet blev blokeret.

Belgierne kom som halvlegen skred frem bedre med, og fra anden halvlegs start satte Tessa Wullaert og holdkammeraterne sig ganske massivt på opgøret. Flere forsøg blev sendt afsted mod Stina Lykke Petersen, der var sikkerheden selv i det danske mål.

Danmark var kun sporadiske gæster i Belgiens felt, men Nadia Nadim fik en gylden mulighed for at gør Danmarks føring lidt mere sikker, da en bold tilfældigt havnede hos hende. Hun trykkede fladt af, men keeper Odeurs reddede.

Midt i anden halvleg fik Danmark endelig udnyttet den plads, der var til kontraløb. Maja Kildemoes erobrede, spillede Nadia Nadim og løb selv i feltet, men foran mål fik Kildemoes ikke ordentlig ram på bolden.

I den anden ende kombinerede Belgierne sig med et kvarters tid igen godt igennem, men da Tessa Wullaert skulle afslutte, kom Simone Boye stormende og satte en vigtig tackling ind.

De sidste minutter af kampen blev noget urolige, ikke mindst da Simone Boye headede på egen overligger, men Danmark holdt stand og kørte 1-0-sejren hjem. Danskerne går dermed i spids af gruppe A sammen med Holland, som man torsdag tørner sammen med i Rotterdam.

Af Jesper Helmin

16 kommentarer

MikkelF 22:42          
Sådan. Der bliver begået nogle mystiske fejl og beslutninger i kvindefodbold, men i det mindste vinder de i modsætning til herrerne :)
FMFMFM 22:47          
Enig.. spillet er ikke prangende og det virker til at fart er utrolig afgørende. Det et desuden dejligt at se en spiller som Pernille Harder - hun er rigtig dygtig på bolden og tænker lige lidt hurtigere end de andre. Men godt kæmpet af hele holdet.
Mr_bum 22:47          
Vigtigt at starte med en sejr, men forhåbentlig bliver præstationerne bedre i de kommende kampe. Harder viser i glimt sin klasse, Troelsgaard, Theresa Nielsen og Stine Larsen leverer gode fighterindsatser, og Stina Lykke viser igen, at hun er blandt de bedre målmænd. Nadim er som oftest enten rigtig god eller uskarp, og i dag var det ikke kønt. Men tre point er gode at få ind på kontoen.
forzaDErøde 22:48          
Det er så lavt teknisk og taktisk niveau at et godt serie 5 hold kunne være med.. Harder og vores keeper er eneste lyspunkter, Nadim var klart dagens skuffelse.. Ved ikke hvorfor jeg endte med at følge med, blev også skuffet da jeg så CL finalen i kvinde fodbold...
grundlovsdag 23:54          
Skuffende indsats og der skal godt nok ske noget mod Holland, hvis ikke de skal løbe ind i en snitter.
Stina Lykke er god på stregen, men rystende svag i sin indgriben i og uden for feltet. En del fine indgreb af Simone Boye, men hendes tekniske niveau er lavt. Samlet set smider holdet ALT for mange bolde væk.
Suaráz 00:17          
Kære bold.dk, gider I ikke lade vær at skrive om kvindefodbold? Det rager jo ikke de fleste en papand.
FMFMFM 01:01          
@Suaraz

og din kommentar er vigtigere... riiight... du kommenterer cykling på en fodboldside!!! HUSH BOY
Troelsgaard: Jeg tager en del af skylden
Sanne Troelsgaard var knust efter nederlaget til Holland. Offensivspilleren brændte en stribe store chancer og tager sin del af ansvaret for, at Danmark tabte.
Nils N: Stolt - men kan ikke bruge det til noget
Nils Nielsen er stolt af Danmarks indsats i anden halvleg mod Holland, men han kan ikke bruge det til noget, når det ikke gav point.
Nadim: Skulle have scoret mindst én
Nadia Nadim ærgrer sig over, at Danmark ikke kendte sin besøgelsestid mod Holland, for chancerne var der til scoringer.
Smalt dansk nederlag mod Holland
Danmark spillede en god anden halvleg mod Holland, men det var ikke nok til point. Hollænderne vandt 1-0 på en straffesparksscoring efter 20 minutters spil.
Nadim og Harder på toppen mod Holland
Nadia Nadim og Pernille Harder starter på toppen mod Holland. Nanna Christiansen, Mie Leth Jans og Cecilie Sandvej er nye i startopstillingen.
USA-danskere trives på fyldt stadion
Line S. Jensen og Nadia Nadim er vant til at spille for mange tilskuere i USA, så de glæder sig til at spille på et fyldt stadion mod Holland.
Theresa N. vil lukke Martens ned
Theresa Nielsen har luret hvordan hun kan lukke Lieke Martens ned, om end hun erkender, at den hollandske profil har store kvaliteter.
Formstærk Lykke håber at blive arbejdsløs
Stina Lykke håber at blive arbejdsløs i aftenens kamp mod Holland, men hun er klar, hvis der er brug for hende.
Odense Q ansætter kommerciel leder
3F Liga-klubben Odense Q har forstærket sig bag kulisserne med ansættelsen af Henning Rouchmann som kommerciel leder i klubben.
Brøndby-ejer vil styrke kvindefodbolden
Jan Bech Andersen vil gerne være med til at gøre kvindefodbolden og ligaen stærkere. Han vil tage en dialog med Brøndbys kvinders ledelse om mulighederne.
Boye og Larsen tvivlsomme mod Holland
Nils Nielsen er fortrøstningsfuld med hensyn til Simone Boye og Stine Larsen, men han vil ikke melde dem klar endnu.
Hurtige Thøgersen håber på mere spilletid
Frederikke Thøgersen håber på, at hendes gode fart kan hjælpe hende til mere spilletid ved EM, efter at hun i første kamp kom ind i anden halvleg.
Nadim roser stærk angrebsmakker
For Nadia Nadim betyder det mindre, hvem hun spiller sammen med i angrebet, men hun roser makkeren fra første kamp, Stine Larsen.
FCK overvejer kvindefodbold
FC Københavns direktør, Anders Hørsholt, fortæller, at man overvejer at gå ind i kvindefodbold.
Line S: Har bygget meget på i USA
Line S. Jensen føler, at hun har bygget meget på spillemæssigt under sit ophold i USA, og det har nu kastet en stamplads på landsholdet af sig.
Landstræner ærgrer sig over Arnth-skade
Nils Nielsen ærger sig gevaldigt over Janni Arnths skade. Han overvejer dog ikke at indkalde en erstatning for viceanføreren.
Stort dansk EM-slag: Arnth ude med skade
Janni Arnth, Danmarks viceanfører, er blevet ramt af et træthedsbrud i den ene fod, og misser dermed resten af EM.
Clean sheet giver Arnth tryghed
Janni Arnth er glad for, at Danmark holdt nullet mod Belgien. Det giver tryghed og beviser forsvarets styrke, mener hun.
Brøndby henter tredje spiller i Sverige
Brøndby har denne sommer hentet Hanna Persson og Saga Ollerstam i Sverige, og nu følger en tredje spiller trop i den 19-årige forsvarsprofil Emma Pennsäter.
Danske profiler melder sig klar til kamp
Mange af de danske profiler blev skånet ved mandagens træning, men alle meldes klar til torsdagens kamp mod Holland.
Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Officielt: Brøndby henter Anthony Jung
Torsdag 20. juli kl 11:23
PSG vil have en af verdens fem bedste spillere
Torsdag 20. juli kl 09:42
Keeperdrop sendte BIF's 10 mand videre
Torsdag 20. juli kl 19:54
Marco Verratti ansætter Mino Raiola
Torsdag 20. juli kl 08:39
UEFA's Super Cup rykker FCK's Vardar-kampe
Torsdag 20. juli kl 14:01

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Brøndby henter Lasse Vigen i Fulham
Tirsdag 18. juli kl 15:00
Medie: Marcondes snakker med Brøndby
Lørdag 15. juli kl 10:26
Alexis: Jeg vil spille Champions League
Søndag 16. juli kl 00:42
31-årige Michu indstiller karrieren
Mandag 17. juli kl 12:36
Brøndby møder Split eller Sofia
Fredag 14. juli kl 13:16
Avis: City tæt på at hente Pepe Reina
Mandag 17. juli kl 22:37
Chelsea bekræfter Morata-køb
Onsdag 19. juli kl 19:36
Bosz roser tomålsskytten Emre Mor
Mandag 17. juli kl 13:41
Esbjerg lune på Rodolph Austin
Fredag 14. juli kl 17:03
Officielt: Brøndby henter Anthony Jung
Torsdag 20. juli kl 11:23

Kvindebold debat