Luk

Allerød skal til Brøndby Stadion: Måske once in a lifetime

En kæmpe oplevelse venter for Danmarksserie-holdet Allerød FK.

Normalt står mandskabet over for hold som Ishøj IF, Avarta og Greve, men torsdag 23. september skal Allerød FK-spillerne betræde Brøndby Stadion i tredje runde af Sydbank Pokalen, hvor de forsvarende danske mestre Brøndby IF venter.

Oprindeligt skulle kampen været spillet i Allerød Idrætspark, men kampen er blevet rykket til Brøndby Stadion, da klubben ikke kunne nå at gøre klar til opgøret, der også bliver transmitteret i tv.

Allerød FK-cheftræner Dennis Foss siger til bold.dk, at han ikke ser det som en ulempe for mandskabet, at Allerød FK skal til Brøndby Stadion. Han tror mere, at det bliver oplevelse for livet for Danmarksserie-spillerne.

- I truppen er der kun begejstring over det. De glæder sig rigtig meget til at komme ind på Brøndby Stadion og spille den her kamp. Det er måske 'once in a lifetime' for dem, så det ser de sindssygt meget frem til.

- Det er jo lidt ærgerligt for klubben, da den går glip af lidt entreindtægter. Klubben havde håbet på, at den kunne håndtere kampen, men der var simpelthen for kort tid, for mange ting og for få hænder til at gøre det, så derfor var der ikke noget at gøre.

- Jeg tænker, at der er nogle i klubben, der er lidt ærgerlige over det, men nu har vi valgt at sige, at det bliver en kæmpe oplevelse for hele klubben, og folk kommer forhåbentlig med ind og ser dem. For spillerne bliver det bare en sindssygt stor oplevelse, så de glæder sig helt vildt, siger Dennis Foss til bold.dk.

Tror du, at det bliver sværere for holdet på Brøndby Stadion, end det ville gøre i Allerød?

- Det, tror jeg, er det samme. De få procenter, som vi har, vil vi også have derinde. Vi skal ramme den superoptimale dag, og de skal have en offday. Vi skal bare lykkes med alt, hvis vi overhovedet skal have en chance, men det er sket før i historien, så vi prøver da og vil gøre alt for at gå ind at drille dem.

Artiklen fortsættes under billedet

Billede: Allerød FK

Flere Brøndby-fans end FCK-fans

Dennis Foss nævner også, at opgøret mod Brøndby bliver specielt for byen, da der er mange Brøndby-fans i området.

Cheftræneren siger, at der er en del Brøndby-fans i truppen, og nogle af spillere tager også til tider til Brøndby Stadion for at heppe på 3F Superliga-holdet.

- Vi har vundet fem kampe i pokalen, og det var med målet om at få en stor kamp, og det var mod et Superliga-hold, eller jeg kunne rigtig godt personligt have tænkt mig at spille mod Lyngby, fordi jeg har været derinde i 20-25-30 år, eller hvor meget det nu er. Der er flere Brøndby-fans, end der er FCK-fans oppe hos os.

- Jeg kan huske, at da jeg flyttede til Allerød i sin tid, der var der busser fra stationen til Brøndbys hjemmekampe, så det er sådan lidt 'Brøndby-land' deroppe, tænker jeg. Der er også en del af mine spillere, der tager ind og ser Brøndbys kampe, så det var drømmemodstanderen, slet ingen tvivl om det.

Artiklen fortsættes under billedet

Billede: Ritzau Scanpix

Dennis Foss vil forsøge at klæde Allerød-spillerne godt på til opgøret mod Brøndby Stadion, og her bliver det essentielt, at mandskabet holder stand i starten af pokalopgøret. Det betyder dog ikke, at klubben vil 'parkere bussen' i eget felt, tværtimod.

- Det er jo altgørende, at hvis vi skal have et resultat, så skal vi ikke bagud alt for tidligt. Det er klart. Det kan jo gå begge veje. Hvis de får et tidligt mål, kan det være, at Brøndby slapper af og slipper foden fra speederen.

- Det har man også set før, at det bliver lidt en sovepude. Vi må se, hvordan kampen udvikler sig, men som udgangspunkt er vores gameplan at forhindre dem så lang tid som muligt i at score. Det kan man jo gøre på forskellige måder, men vi er nødt til at tage fat i bolden. Ellers bliver det helt umuligt, hvis vi bare skal parere. Vi skal prøve at se, om vi kan ramme noget af vores spil og holde fast i bolden og se, om vi kan tage dem på nogle omstillinger eller dødbolde, som vil være vores mulighed for at score mod dem.

- Jeg håber ikke, at vi kommer til at stå i eget felt og tabe 0-2. Vi skal i det mindste prøve at give det et skud, men det kan godt være, at det viser sig, at det er umuligt, når man først står der. Det må vi se. Som udgangspunkt vil vi prøve at udfordre dem, men selvfølgelig med omtanke.

Artiklen fortsættes under billedet

Billede: Ritzau Scanpix

Spillerne vil give alt

Opgøret mod Brøndby bliver en oplevelse for livet for mange af spillerne. Det betyder, at spillerne vil give den ekstra gas, og cheftræneren kan også godt mærke, at der kommer flere til træningerne, så Foss skal stå med det svære valg om, hvem der skal forsvare klubbens farver på Brøndby Stadion.

- Jeg er sikker på, at de vil finde alt frem og være motiverede i en helt anden grad, end de er til daglig. Nu er der også folk, der kommer lidt oftere til træning, end vi ellers har set, fordi de gerne vil være en del af det og se, om de kan rykke nogle procenter på formen, så de kan komme med et ordentlig udtryk.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at de er supermotiverede og vil give alt, hvad de har og mere. Ikke at de ikke gør det til daglig, men jeg tror bare, at det er noget ekstra. Det så vi også mod Herlev, og det kan selvfølgelig ikke sammenlignes, da det er et 3. divisionshold, men der fik den lidt ekstra på motivationen. Sådan er det, at når man møder et højere rangeret hold, så giver man det ekstra, siger Dennis Foss til bold.dk.

Artiklen fortsættes under billedet

Billede: Ritzau Scanpix

I de to første runder slog Allerød FK først Københavnsserie-mandskabet NB Bornholm med 5-0, mens 3. divisionsholdet Herlev IF blev sendt hjem med et 0-3-nederlag. Allerød skulle igennem tre kvalifikationsrunder, inden holdet sikrede sig en plads i hovedturneringen.

Brøndby indtræder først i Sydbank Pokalen i denne runde.

Kampen mellem Allerød FK og Brøndby IF bliver fløjtet i gang torsdag 23. september klokken 19.45 på Brøndby Stadion.

Denne artikel er sponsoreret af