Luk

Randers-profil drømmer om pokalfinale i Aarhus

Foto: Henning Bagger/Ritzau

Vito Hammershøy-Mistrati drømmer om igen at score mod AGF, så Randers FC kan spille finale i Sydbank Pokalen på Ceres Park i Aarhus

Der er dømt østjysk rivalbrag, når det torsdag går løs med semifinalerne i Sydbank Pokalen. AGF tager imod Randers FC i det første af to opgør, og selvom Randers FC har status af lillebror på papiret, så har de et ualmindeligt godt kram på storebror fra Fredensvang.

Thomas Thomasbergs tropper har således ikke tabt til AGF de seneste 14 gange, hvor de to klubber er tørnet sammen. Seneste nederlag var tilbage i 2015 i Superligaen, hvor AGF sikrede sig  en 3-2-sejr i Aarhus på mål af Kim Aabech og Stephan Petersen.

Derfor er det da også et Randers FC-mandskab fuld af selvtillid, der går ind til opgørene, selvom de seneste tre opgør er endt uafgjort, fortæller holdets midtbaneprofil Vito Hammershøy-Mistrati.

- Det her overtag gør jo, at vi virkelig tror på, at vi kan slå AGF ud og komme i finalen, og vi bruger det også aktivt. Når man har så flot en statistik, så bliver det selvfølgelig nævnt inden kampen i oplægget, at vi skal spille for at holde den, for det er virkelig fedt at have det overtag.

- Når kampen så spilles, forsvinder det selvfølgelig. Så glemmer man alt statistik. Der handler det bare om sejren, siger han til bold.dk og fortsætter:

Artiklen fortsættes under billedet

- Vi er jo en slags underdog til de her opgør, og jeg ved egentlig ikke, hvorfor vi har det her overtag, men jeg tror, at vi i Randers går mere op i at slå AGF, end de gør. De går nok mere op i at slå Brøndby og FCK, og de vil generelt gerne sammenligne sig med dem. 

- Men for os er det en af de vigtigste kampe i sæsonen, og vi vil bare vinde for enhver pris. Det har man set de seneste mange gange. De seneste tre kampe har vi godt nok ikke slået dem. Der er det endt uafgjort. Så det er ikke, fordi vi kører dem over hver gang.

Statistikken i pokalturneringen er da også i Randers FC's favør. To gange har de to klubber mødt hinanden, begge gange i fjerde runde af turneringen, og Randers FC har begge gange trukket sig sejrrigt ud af opgørene i henholdsvis 2005 og 2006.

Den store gulerod i form af en pokalfinale, der i år skal spilles på netop Ceres Park, kan godt øge intensiteten yderligere i de i forvejen hæsblæsende opgør, vurderer Mistrati.

- Nu er det jo pokalturneringen, så det kunne godt blive en hårdere spillet kamp. Når det er sagt, så er der altid intensitet i kampene mod AGF, så jeg tror ikke, at man som seer oplever det meget anderledes. Det bliver nok primært på banen, fortæller han.

Artiklen fortsættes under billedet

Han var generelt ikke tilfreds med de to klubbers seneste opgør i marts i Aarhus, hvor det blev 1-1.

- Det var vel lidt en halvleg til hver side. Generelt var jeg ikke så tilfreds med vores kamp, så jeg håber, at vi kommer til at se anderledes ud i kampene i pokalturneringen.

- Vi var for passive hele vejen igennem, fik ikke produceret nok chancer, og jeg var ikke tilfreds med spillet på banen. Men jeg kunne så forstå, at det var meget lige set udefra. Inde på banen synes jeg, at AGF havde et overtag. Det er fair, at de har bolden mest, men vi skal blive meget bedre til at producere flere chancer, siger Mistrati, der dog kunne glæde sig over at få lov til at udligne til 1-1 i de døende minutter af kampen:

- Det var mega fedt. Det var en stor oplevelse, og når jeg er færdig med at spille fodbold, vil jeg blandt andet tænke tilbage på et mål som det i et derby. Jeg har ikke oplevet at score i et derby før. Det var stort for mig.

- Det var bare ærgerligt, at fansene ikke var der, så jeg kunne juble med dem, men det kommer forhåbentligt snart.

En pokalfinale er en stor motivation i sig selv for de fleste fodboldspillere, men for AGF kan de for første gang få lov til at spille finalen på eget græs, men Randers FC altså kan få vinde et sjældent trofæ i rivalernes hule.

Artiklen fortsættes under billedet

En helt ekstraordinær motivation, forklarer Vito Hammershøy-Mistrati.

- Det er en kæmpe motivation. Den her chance for at spille sig i pokalfinalen i Aarhus skal vi gribe. Det kunne være så sjovt at stå i den her finale på Aarhus Stadion.

- Men det er selvfølgelig ikke kun, fordi det er i Aarhus. Bare det at komme i finalen kunne være kæmpestort. Vi er også kommet i top seks i Superligaen nu, så det kunne blive en helt vild sæson. En pokalfinale og en placering i top seks. Det ville være lige til historiebøgerne i Randers.

Hvad er det, der er lykkes så godt for jer i denne sæson?

- Jeg tror egentlig bare, at vi har en tydelig plan, og så har vi et pissegodt hold med gode spillere hele vejen rundt. Der er bare kvalitet over hele linjen. Så får man de point, der skal til. 

- Alle er klar over, hvad de enkeltvis skal. Alle spiller for holdet. Det kan man mærke i omklædningsrummet. Folk vil hinanden. Der er ikke store egoistiser. Folk vil have sejre og gøre det sammen. Så omklædningsrummet spiller en stor rolle.

- Og så er Thomasbergs betydning kæmpestor. Han har virkelig rykket os. Han er god til at motivere os, og han er klar og tydelig. Han gør det bare godt for os i Randers, siger Randers-kreatøren.

Artiklen fortsættes under billedet

AGF og Randers FC tørner sammen klokken 19:00 på torsdag, og opgøret kan ses på 3+. 

I det tidlige opgør klokken 16:30 mødes FC Midtjylland og SønderjyskE. Et opgør der vises på DR1.

Der er returkampe ugen efter.

Denne artikel er sponsoreret af