Luk

SL er tilbage: Randers har knusende AGF-overtag

3F Superligaen er endelig tilbage igen efter en lang vinterpause, og det bliver med et brag! Søndag gælder det blandt andet slaget om Østjylland, der vises på DPLAY, når Randers FC og AGF tørner sammen.

AGF er den historiske storebror i det østjyske, og deres flotte efterår gør dem også til bookmakernes favorit til kampen i Aarhus, men Randers har i dén grad overtaget, hvis man kigger på statistikken. 

De seneste fem år har holdene mødt hinanden 12 gange, og her har AGF blot vundet én gang mod hele otte sejre til Randers. Tre er endt uafgjort.

Ifølge Discoverys fodboldekspert Flemming Povlsen, der selv har båret AGF-trøjen i 80'erne og været angrebstræner i klubben samt været assistenttræner i Randers, så skyldes sidstnævntes stærke stime en blanding af taktisk snilde og en kultur hos Randers FC, hvor kampene mod AGF skal vindes.

- Det bliver en stor mentalitetsprøve, siger Flemming Povlsen om søndagens kamp og fortsætter:

- Uanset hvor spillere kommer fra, er man i Randers gode til at videregive fortællingen om den evige kamp mellem AGF og Randers. Der er man i kulturen hos AGF måske mere fokuseret på at slå et hold som Brøndby.

Artiklen fortsættes under billedet

Randers-træner Thomas Thomasberg lægger da heller ikke skjul på, at søndagens lokalbrag mellem nummer tre og nummer fem i Superligaen er et af årets største opgør.

- Man skal altid lige finde sig lidt til rette igen, når det er årets første kamp. Det bliver en klassisk premierekamp, et lokalopgør og en topkamp, og det bliver et fysisk opgør, som det ofte er, når vi møder hinanden.

- Det har ofte virket til, at vi har villet det endnu mere end AGF, men det gør sig nok ikke gældende mere. Det her opgør betyder efterhånden lige så meget for AGF, som det betyder for os på grund af denne statistik, som efterhånden er fem år gammel. De her drillerier og irritationen over, at det ikke vil lykkes for dem at slå os, er ved at hobe sig op. Det er et opgør, hvor der er noget historie og relationer, som gør hypen ekstra stor, siger han og fortsætter: 

- Det er vigtigt, fordi det er et lokalopgør, og der er en rivalisering både blandt fans og i klubberne. AGF har både folk på ledelsesgangene og i spillertruppen, som har en fortid i Randers, og det er med til at gøre opgørene endnu mere interessante.

- Alle der har forladt Randers til fordel for AGF har udtalt, at det er for at komme til et større projekt, og så er det jo lidt surt for dem, at de ikke er så dygtige, når vi har mødt hinanden indbyrdes.

Derfor vil der også utvivlsomt blive gået til stålet, og her er det vigtigt, at Randers kommer med selvtilliden fra de tidligere opgør, fortæller Thomasberg.

- Vi skal bruge det til at vide, at AGF kommer med alt, hvad de har. De har været lidt stille før de seneste opgør, hvor vi har kunnet være lidt mere kække, og den selvtillid skal vi tage med på banen på søndag. Det er rarest at svare på spørgsmål om, at en stime kan fortsætte snarere end at skulle bryde en stime, og vi skal bruge sulten til at bibeholde den stime som motivation, når vi går ind til kampen, siger han.

Artiklen fortsættes under billedet

Skal AGF have vendt den negative stime, må de formentlig sætte deres lid til Patrick Mortensen og Mustapha Bundu. Begge var i fremragende form i efteråret og har scoret otte mål indtil videre i sæsonen.

Randers har derimod solgt sit skarpeste angrebsvåben Saba Lobjanidze i januar. Alligevel er Thomas Thomasberg dog optimistisk.

- Det betyder selvfølgelig, at vi har mistet nogle mål, men når man siger farvel til en spiller, giver det plads til nogle andre, som skal gribe muligheden, og det tror jeg på, vi får at se, siger han.

Ifølge Flemming Povlsen bliver det dog måske sværere, end det lyder:

- Da de to hold sidst mødte hinanden, vandt Randers 2-0, blandt andet fordi de fik lukket ned for Bundu. Så hvis de tager kampene tidligt, kan de måske stoppe AGF, men præcist hvordan de vil lave mål selv, det bliver spændende. Man kunne godt forestille sig, at de bruger Greve mere, siger han og tilføjer:

- De skal begge bevise sig værdige til toppen af ligaen efter en vinterpause, så det bliver spændende at se, hvad der kan bruges efter træningen, og hvem der bedst kan tage sin selvtillid med på banen igen.

- Det bliver en hektisk kamp mellem to hold, der begge har øjnene på en top seks-placering og kan lide at spille med musklerne. Randers bør egentlig være 'underdog', men de får stor ydre styrke i opgørene mod AGF. 

Ankersen og Bundu er enere

Thomas Thomasberg er da også enig i, at AGF må påtage sig favoritrollen til kampen.

- AGF er helt klart favoritter, for de ligger bedst i tabellen, har klaret sig rigtig godt i sæsonen og har lige slået FCK i en træningskamp. Vi har en fremragende statistik mod dem, som vi vil forsøge at holde i live, men AGF er favorit, siger han og fortsætter:

- Jeg synes mest af alt, at AGF's styrke er, at det er blevet en enhed, som arbejder hårdt og virkelig vil det. Det er et godt organiseret hold med en god defensiv, men når det er sagt, har de selvfølgelig også nogle enere i Mustapha Bundu og Jakob Ankersen, som har set god ud i opstarten.

Den seneste AGF-sejr over Randers FC var i august 2015, men det var så også en særdeles dramatisk én af slagsen.

Viktor Lundberg og Jonas Borring havde givet Randers en 2-0-føring inden pausen, inden Kim Aabech reducerede på straffespark efter en time.

Mustafa Amini, der dengang spillede i Randers, og Kasper Fisker blev begge udvist for kronjyderne, og så snuppede AGF en sen 3-2-sejr på mål af Kim Aabech og Stephan Petersen.

Dengang stod Morten Wieghorst og Colin Todd på sidelinjen som cheftrænere, men Thomas Thomasberg var dengang med som assistent for Randers.

Slaget om Østjylland går løs søndag klokken 16:00 på Ceres Park.

Action-pakket søndag med DPLAY

Der bliver også masser af spænding i det jyske, når Silkeborg IF tager imod AaB, som er klare favoritter. 

Men AaB kan ikke sætte point til, hvis de vil holde sig i mesterskabsspillet. Sidst de to hold mødtes, blev det en målfest på 5-3, men Silkeborg har netop mistet en af ligaens mest scorende angribere i form af Ronnie Schwartz.

Dette under mildt sagt kølige omstændigheder efter han indrømmede at have løjet sig skadet inden sit skifte til FC Midtjylland.

I midten af tabellen tørner Hobro og SønderjyskE også sammen i søndagens tidlige kampe i en sand bundgyser.

Der er altså lagt op til en hæsblæsende søndag, når DPLAY blænder op for de tre Superliga-kampe.

Se kampene hos DPLAY

Denne artikel er sponsoreret af