Luk

1-14 og nul point: 2. div-oprykker er foruroliget

| 2. Division | 0 kommentarer

Infoboks

AB Tårnby - Avarta
2. Division Gruppe 2 (31/10)
Oddset 3,20 3,30 2,05
bet365 3,25 3,40 2,05

AB Tårnby har fået en grum start på livet som 2. divisionshold, hvor man har tabt fem af fem kampe og blot scoret et mål. Cheftræner Thomas Petersen savner kontinuitet i en ung trup.

Med en målscore på 1-14 og nul point efter fem runder har AB Tårnby fået gedigne tæsk som oprykker i 2. division.

AB Tårnby er det eneste hold i 2. division, der har præsteret således. Selv om man var forberedt på, at man ville få det svært, så havde cheftræner Thomas Petersen forventet, at man i sidste runde begyndte at vise, at man var akklimatiseret livet i 2. division.

I stedet tabte man 0-3 til Skovshoved, og nu er bekymringerne begyndt at vise sig i Tårnby.

- Vi havde forudsagt, at vi skulle have vænnet os til tempoet efter fem kampe, så vi havde håbet, vi var der i sidste runde. Det var foruroligende, at jeg ikke så det, synes jeg. 

- Men omvendt har vi vist fine takter mod Nykøbing og var foran, men det ændrer jo heller ikke på, vi gik hen og tabte. Så vi skulle meget gerne være der mod Vanløse på lørdag, siger Petersen til bold.dk.

Ung trup: 21-årig er med gammel i ung mod gammel

Årsagen til, at AB Tårnby ikke har skrabet point sammen endnu, skal ifølge cheftræneren findes i, at man har været nødsaget til at stille mere ungt op, end meningen har været.

- Det er altid svært at rykke fra DS op i 2. division, og alle vil nok sige, at de har en ung trup, men det er ikke alle, som siger det lige sandt. Men det har vi. En rigtig ung trup, der i ung mod gammel har en 21-årig på gammelt hold, siger han og fortsætter:

- Man skal altid skærpe tempoet, kynismen og fysikken, når man rykker op i 2. division, og det er noget mere udfordrende, når man er en ung trup. Men altså vi suger til os, og for hvert minut, vi får deroppe, bliver vi klogere på nogle af de ting, vi skal skærpe os på.

- Der vil komme bølgedale i præstationerne, hvor vi særligt ikke var stolte af vores seneste præstation og mod Brønshøj (0-6-nederlag, red.). De andre tre kampe har vi følt, vi har været helt med.

- Men når vi har evalueret på tingene, der gør, at det ikke er os, som har fået et eller tre point, så er det, at vi mangler det med ikke at være der i tempoet og de hurtige tanker.

- Vi er der heller ikke, når vi skal bruge tre-fem chancer for at score og omvendt skal vi give to chancer væk, og så er man bagud 0-2.

AB Tårnby har mødt HIK, Brønshøj, FA 2000, Nykøbing FC og Skovshoved.

Jonas Troest og Jacques Bang har været væk

AB Tårnby har været ramt af flere afbud, som blandt andet har betydet, at Jonas Troest og Jacques Bang Sørensen har været væk. Cheftræneren savner kontinuitet i sin startellever.

- Al min erfaring siger mig, at basen er at stille kontinuerligt op i de bagerste fem, og det har vi ikke lykkes med, siger han og uddyber:

- Der er jo kæmpe forskel på at stille op med rutine, og så stille med dem, der egentlig stille og roligt skulle suge til sig fra de rutinerede ved doseret spilletid.

- De er blevet kastet for løverne, og det var ikke vores plan. De kan godt leve op til det, og en af dem i forsvaret er mere eller mindre fast mand, men i 2. division ville det være at foretrække med noget mere rutine på kontinuerlig basis.

AB Tårnby-chefen vurderer ikke, at niveauet i 2. division bare er for højt til AB Tårnby.

- Det tænker jeg egentlig ikke, men hvis vi som i lørdags stiller med tre førsteårs i bagkæden, så bliver det svært. Niveaut er ikke for højt, hvis jeg kunne stille med de samme, men vi har ikke niveauet endnu, hvis vi fortsat må stille med flere førsteårs seniorer i startopstillingen, siger han.

Næste opgave er lørdag mod Vanløse.


Af Jonas Dalgård
Fredag 30. oktober
Torsdag 29. oktober