Luk

10 danske klubber råber op: Vi vil høres

| Danmark | 81 kommentarer

Hobro, Randers og Esbjerg er sammen med syv divisionsklubber gået sammen om en brev, hvori man kræver at komme med på råd omkring en eventuel afslutning med den nuværende stilling.

10 klubber fra de øverste tre danske rækker er gået sammen om brev til Divisionsforeningen, hvori man anmoder om at blive hørt i forhold til de mulige sportslige afslutninger på sæsonen, hvis det ikke er muligt at afvikle flere kampe. 

De 10 klubber er Hobro, Esbjerg, Randers fra 3F Superligaen, Næstved og Roskilde fra 1. division samt Holbæk, Skovshoved, Vejgaard, Slagelse og Ringkøbing fra 2. division.

Baggrunden for brevet er et fællesmøde, hvor man blev informeret om, at den nuværende stilling er afgørende for blandt andet placeringen af mesterskabet samt op- og nedrykning, hvis ikke man kan spille flere kampe.

De 10 klubber bemærker indledningsvist, at klubberne i de fleste andre lande er med på råd omkring beslutningen, hvis ikke deres respektive sæsoner kan færdigspilles.

- Lad os tage England som eksempel, der er følgende muligheder nævnt:

1. Aflys ligaen, der kåres ikke en mester og ingen klubber rykker op eller ned.

2. Færdiggør ligaen når muligt.

3. Ligaen slutter som den er nu.

4. Liverpool mester, ingen nedrykkere, men to oprykkere.

- Uanset hvilken af ovennævnte løsninger, som vælges i England, eller i de andre ligaer, vil det ske efter en drøftelse de klubber imellem, som bliver berørt af beslutningen, skriver de 10 klubber fortsætter:

- Der kan være forskellige grunde til at en klub vælger et forslag frem for et andet, men fælles for landene er, at klubberne høres og kan give deres mening til kende, idet der er tale om en meget usædvanlig situation, som der ikke er taget højde for i regelgrundlaget.

- I ingen af landene ser det ud til, at en beslutning af så væsentlig og principiel og økonomisk betydning træffes af en ansat administrator (embedsmand) uden om de involverede klubber.

Respekterer flertallet

De 10 klubber stiller spørgsmålstegn ved, om den nuværende fremgangsmåde er retfærdig.

- Hvad er det sportsligt set mest retfærdige, såfremt sæsonen ikke genoptages ? (jfr. ovenfor om eksemplet i England). Skal FCM være mester eller ikke, skal dem som pt. ligger sidst, men som alle kan redde sig, rykke ned, eller skal tvivlen (muligheden) komme de klubber til gode?, lyder det i brevet.

Klubberne slår fast, at man er klar til at følge flertallets beslutning, hvis bare man bliver hørt.

- Skulle et flertal af klubberne vælge den model, at det er stillingen pt., som skal være afgørende, er nedennævnte klubber, som oven for anført, indstillet på at følge dette, idet det så har været klubbernes vilje efter en fair drøftelse, og efter alle har set hinanden i øjnene. Men vi har behov for at blive hørt om vores egen skæbne.

De 10 klubber mener desuden ikke, at der er hjemmel i den nuværende regelsæt for at træffe en beslutning omkring den overnævnte situation af turneringsledelsen alene.

Hele brevet kan læses her.

bold.dk har snakket med Divisionsforeningens turneringschef Peter Ebbesen, der ikke har nogen kommentarer til brevet eller indholdet.

Fodbold skal ses på Blue Water Arena - køb billetter her!


Af Mikael Blond

81 kommentarer

Mrbertelsen 15:48          
Så vil der potentielt være 22 hold i Premier League næste sæson, og så 5 nedrykkere? Det virker som en dårlig løsning...
bruger 166408 15:51          
Syntes bestemt det er rimeligt for alle parter at de involverede bliver hørt.
VBaltid 15:55          
Stakkels Vejle hvis vi ender som sorteper. Hvis der ingen oprykkere og nedrykkere er, så er det kun Vejle, der taber på det. Det kan flertallet sikkert godt blive enige om vil være en god idé.
Simply Red 16:01          
Man behøver jo ikke udligne efter en sæson. Nedrykningerne kunne jo fordeles over et par år. 4 nedrykkere i et par sæsoner, kunne man vel leve med.
Deja-Vu 16:02          
Hvis flertallet ender med at bestemme, ender sæsonen med at blive annuleret, da alle forståeligt nok stemmer ud fra egne interesser.

Størstedelen af de danske klubber er desværre middelmådige og tilfredse så længe de undgår nedrykning, hvilket en annullering vil sikre. FCK kan beholde mesterskabet og få et nyt europæisk eventyr, og Brøndby få lov at beholde en 4. plads fra sidste sæson, hvilket de næppe kan gøre bedre i denne.

Tilbage står Midtjylland (Sandsynlig mester), AGF (Medaljechance og europæisk) og muligvis AaB (slutspil og med i kampen om de europæiske pladser), som de store tabere.

Jeg er stor fan af demokratiet, men som Midtjyllandfan er jeg ikke overraskende ikke den store fan af det i denne sammenhæng.
hjst 16:04          
Foresvævede mig at det var meningen Divisionsforeningen skule afholde møde (video-møde) i dag torsdag om "problemerne".

Det møde er måske afholdt og det er resultatet/stemningen fra mødet der får de 10 klubber til at fare i blækhuset.

Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig at Divisionsforeningen ville træffe afgørelse om "problemerne" uden at alle berørte parter havde mulighed for at ytre sig. Divisionsforeningen er vel at se som en slags repræsentativt demokrati hvor man vælger sine "folk" til at argumentere for eller imod de ene eller anden sag.

//hjst
TheUnitedWay 16:07          
Man har jo en strukturændring undervejs. Derfor er 3. den rigtige løsning. Annullering vil i DKs tilfælde være meget dumt.

I England ender det formentlig også med 1. eller 3.
Lørdag 4. april
Fredag 3. april
Cahill: Arteta var allerede træner som spiller
04:23
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
04:20
FCK melder Wind klar: En stor ting for mig
04:08
Mjällby: Nogle spillere tænker kun på dem selv
03:56
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
03:10
Man United-tråden
03:10
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
03:00
Coronavirus - vi åbner 14. april?
02:30
Coronavirus - vi åbner 14. april?
02:05
UEFA: Deadline for sæsonen er 3. august
01:50
Chelsea Football Club
01:40
PFA om lønnedgang: Har I tænkt over skatten?
01:31
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
01:08
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
01:00
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
00:38
PFA om lønnedgang: Har I tænkt over skatten?
00:31
Steinlein om Jakob P: Andre skal skynde sig
00:28
Bosse & Bishop
00:26
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
00:26
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
00:25
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
00:24
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
00:22
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
00:22
Arsenal: Spil færdigt for at bevare integriteten
00:20
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
00:16