Luk

10 hurtige: Awesome bønnestage var benhård

| Randers FC | 3 kommentarer

Infoboks

OB - Randers FC
Superligaen Europa League-playoff (19/07)
bet365 2,30 3,40 3,00
Oddset 2,25 3,35 3,25
YouBet 2,30 3,45 3,05

Mads Agesen er meget taknemmelig for sin fanklub, kunne ikke styre Andreas Cornelius og nød mundhuggeriet med Claus Bo Larsen. 

bold.dk har brugt corona-pausen på at tale med en lang række fodboldpersonligheder i formatet, som vi kalder 10 hurtige, og selvom den danske 3F Superliga er i fuld gang igen, kører formatet ufortrødent videre.

I 10 hurtige bliver forskellige spillere, trænere eller deslige stillet ti spørgsmål, som vi normalt ikke stiller dem.

Mads Agesen var i årevis kendt om en af Superligaens største hardhittere, og han lægger ikke skjul på, at han gjorde, hvad han kunne for at bringe modstanderne ud af fatning.

Det var dog ikke alle, der bed på Agesens mindgames, og hans stil kostede både hjernerystelser og brækkede knogler, men han tog det som en mand, når han sad efter kampen med en fadøl i hånden. 

Anders Clausen kalder dig i en tidligere '10 hurtige' for en modbydelig modstander. Kunne du alle tricks i bogen?

- Jeg ved ikke, om jeg kunne alle tricks, men jeg brugte de tricks, der var nødvendige for mig i forhold til at forsøge at håndtere de modstandere, jeg stod over for. 

- Jeg var aldrig kendt for at være den hurtigste knallert på havnen, så for mig handlede det mange gange om at få et 'forspring' i kampen. 

- Samtidig syntes jeg, det var fedt med de her lidt hårde kampe i kampen, hvor man gik og svinede hinanden lidt og gav lidt tilbage af samme skuffe, hvis man fik en hård tackling eller en smart kommentar.

Hvilken spiller var nem for dig at få til at miste fokus?

- Jeg ved ikke, om jeg syntes, der var spillere, der var nemme at få til at miste fokus. Det var egentlig noget, man mærkede undervejs i kampen. 

- Hvis min direkte modstander fik en lidt halvsløj start på kampen, så var det oplagt at udnytte det. Oftest var det verbale spil også med til at holde mit spændingsniveau skarpt i hele kampen. 

- Nogle gange fejlede det så også desværre, hvilket gjorde, at jeg lidt brød skalaen for mit eget spændingsniveau, som resulterede i et par unødvendige røde kort undervejs i min karriere. Men det var den spiller, jeg var og altid havde været.

Hvilken spiller lod sig ikke påvirke, og hvilken angriber gav igen af samme skuffe?

- Jeg husker tydeligt, at jeg prøvede at køre mindgames på Andreas Cornelius, da han brød igennem i FCK. Han var iskold og hård som en sten at spille overfor. Han scorede to kasser i kampen, og jeg fik et bøjet ribben med mig hjem fra København, så det er ikke altid, at de virkede, de tricks jeg havde.

- Jeg forsøgte mig også engang med Marcus Pedersen, da han spillede i OB. Ham havde jeg fint styr på de første 60 minutter i en kamp, og jeg gik og småsvinede ham lid - på dansk selvfølgelig, måske han egentlig ikke forstod så meget af det. 

- Han modtog så bolden med ryggen til mig, og da jeg forsøgte at vinde bolden, svingede han en albue direkte tilbage i hovedet på mig, hvilket resulterede i en hjernerystelse, en brækket kæbe og kindben. 1-0 til ham.

Hvad betød det for dig at have din egen awesome fanklub?

- Jeg skylder jo nærmest 50 procent af min karriere til Randers Rejsningen.

- Det var jo godt nok ikke verdens største fanklub, men selv på de koldeste mandage var banneret oppe med #Agesenerawesome. Det er jeg meget taknemmelig for den dag i dag.

Havde du en modstander, du slet ikke kunne med uden for banen på grund af de ting, der skete inden for kridtstregerne?

- Det er et godt spørgsmål og egentlig ret svært at svare på. Jeg har egentlig altid haft den holdning, at én ting er, hvordan man er på banen, mens man træner eller spiller kamp, og så hvordan man er udenfor banen. 

- Selvfølgelig skal man have respekt for sine med- og modspillere, men når man er på arbejde, så yder man sit bedste og gør alt for at vinde. 

- Jeg er da helt bevidst omkring, at der sikkert er rigtig mange, der har tænkt, hvad fanden det er for en høj bønnestage, der står nede bagved og råber og skriger. Men det har egentligt aldrig rigtig betydet noget for mig, hvad andre har tænkt om mig undervejs i kampene.

- Et godt eksempel er Kasper Risgård. Jeg hadede ham som modspiller. Dels fordi han var rigtig dygtig, men også fordi han var noget af en drama queen, når kampen var i gang.

- Men skæbnen ville det, at vi tog samme uddannelse og egentlig fik et ret godt forhold til hinanden og stadig har kontakt til hinanden den dag i dag. Så der er altid nuancer af personligheder, som jeg tror, er ret vigtigt at huske på, når man 'dømmer' en spiller. 

- Min tidligere holdkammerat i Randers Nicolai Poulsen er et andet godt eksempel. Han er med afstand den dårligste taber og mest irriterende holdkammerat, jeg har mødt. Men hans personlighed til træning og i kampe gør, at man rigtig gerne vil have ham på sit hold, fordi man oplevede, at det betød noget for ham, om han tabte eller vandt.

Giver dommerne nogensinde en bredside tilbage, når I sviner dem til under kampen?

- Der skal vi nok nogle år tilbage for at finde de dommere. De fleste yngre dommere i dag er efter min mening alt for følsomme og nærtagende. Måske ikke som personer, men måske mere i måden, de er uddannet.

- Claus Bo Larsen var sgu en klassedommer. Ham fortalte jeg engang, hvor dårlig jeg syntes, han var, efter han havde misset en offside. 

- Han kvitterede med at fortælle mig, hvor dårlig han syntes, at jeg var, og at jeg vist havde en masse andre ting at koncentrere mig om. Vi var bagud 2-0 i kampen, og min direkte modstander havde scoret. Så han fik både ret og ro fra mig.

Hvem er historiens bedste forsvarsspiller?

- Jeg så meget op til Paolo Maldini, da jeg var yngre. Nogen vil måske mene, at vi ikke havde helt samme spillestil.

- Men han var ekstremt elegant i sit forsvarsspil, og samtidig havde han den italienske kynisme i måden, han forsvarede målet på. 

- I nyere tid er jeg begejstret for Sergio Ramos. Ekstremt målfarlig stopper, som jo dybest set kan alt. Han er forudseende, aggressiv i sit duelspil, hurtig, god med bolden, og så har han en ekstrem vinderattitude, som for mig at se gør ham til en slags talisman for sit hold.

Hvilken nuværende midterforsvarer i Superligaen er den bedste?

- For mig at se er Erik Sviatchenko den bedste lige pt. Men jeg kan også godt lide at se Niklas Backman spille sit forsvarsspil. 

- Når han efter en glidende tackling eller en blokering af et skud ude foran feltet rejser sig op og knytter næven, så trækker det altså lidt i de gamle stylter igen, det må jeg indrømme.

Hvad var det bedste at få i hånden efter en vigtig og hårdt tilkæmpet sejr?

- Det bedste for mig var at få skænket en stor Thor fadøl, mens vi sad i den til tider lidt ulækre spa i omklædningsrummet og slappede af efter en hård kamp med blod på knæene. 

- Det er måske også det, jeg savner allermest ved ikke at være aktiv. Kammeratskabet, det sociale aspekt og det unikke konkurrencemiljø, man får gennem sit fodboldliv. Det er svært at opnå mange andre steder.

Hvad er det mest tossede, du eller en holdkammerat har fået en bøde for i din karriere?

- Jeg vil måske hellere beskrive den sjoveste episode, der resulterede i en ret dyr bøde. 

- Episoden fandt sted, da jeg spillede i Randers. Vi havde vundet en vigtig hjemmekamp en fredag eller lørdag aften og besluttede os for at tage hjem til Elmar Bjarnason og få et par øl. 

- Det stak helt af den aften. Det resulterede blandt andet i en propfuld postkasse med sovs og kartofler. Postkassen tilhørte Elmars nabo, og naboen var selvfølgelig vores daværende træner Colin Todd. 

- Men Colin havde klasse over sig og hørte godt, der var gang i festen, så træningen dagen derpå var udsat til middag, og Elmar var der til tiden, dog en smule svimmel. 

- Problemet var, at vi manglede én, da træningen skulle i gang. Martin Svensson var væk. Ingen vidste, hvor han var, heller ikke Elmar. Men Svensson lå og sov den ud hjemme på Elmars gæsteværelse, som han havde lånt. 

- Han vågnede klokken 14.00 til et totalt bombet, men tomt hus, og Elmar havde glemt alt om ham, da han tog afsted.

- Begge var i øvrigt klasse fyre, som var en del af det bedste hold, jeg har spillet på i min karriere, siger Agesen. 
 

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Mikkel Nøhr
Onsdag 15. juli
Tirsdag 14. juli