Luk

10 hurtige: Man tackler ikke Quagliarella

| International | 9 kommentarer

Infoboks

Joachim Andersen sætter ord sin egen psyke, de bedste holdkammerater i karrieren, samt hvorfor man ikke skal tackle Fabio Quagliarella til træning.

bold.dk bruger corona-pausen på at tale med en lang række fodboldpersonligheder i formatet, som vi kalder 10 hurtige.

Her bliver forskellige spillere, trænere eller deslige stillet ti spørgsmål, som vi normalt ikke stiller dem.

Joachim Andersen skiftede sidste sommer til Lyon for omkring 225 millioner kroner, og han kan derfor fortsat kalde sig den dyreste danske fodboldspiller.

Han fortæller, om nogle af de bedste fodboldspillere, som han har spillet sammen med og stået overfor, samt hvorfor det ikke er en god ide at gå til Fabio Quagliarella til træning.

Hvad er dit største minde som fodboldspiller?

- Det er uden tvivl min landsholdsdebut mod Luxembourg oppe i Aalborg i efteråret 2019, hvor jeg kom ind og spillede de sidste 10-15 minutter. Der er ikke noget, der er større end at spille for landsholdet. 

- Jeg havde fornemmelsen af, at jeg ville få chancen i den kamp, men jeg startede på bænken. Da jeg endelig kom ind, føltes det lidt som om, dommeren fløjtede af med det samme, så lige efter havde jeg lidt blandede følelser. På den ene side ville jeg have spillet endnu mere – på den anden side var jeg superstolt over endelig at kunne kalde mig A-landsholdsspiller.

Hvem er den bedste modspiller, du har stået over for?

- Jeg tror, det er Ciro Immobile fra Lazio. Jeg havde i hvert fald en rigtig svær kamp mod ham. Lazio spillede godt, og de var inde i et godt flow. Immobile var meget bevægelig og aggressiv i sit presspil. Han voldte os lidt problemer, vil jeg sige, og han scorede også to af målene i en kamp, hvor vi tabte 4-0.

Hvem er den bedste medspiller, du har haft?

- Hakim Ziyech, som jeg spillede sammen med i Twente, var rigtig, rigtig dygtig og har udviklet sig til en rigtig god spiller. Han har en god pasningsfod og vil gerne forcere den gode aflevering hele tiden. Selvom han godt kan smide mange afleveringer væk, fordi han hele tiden prøver det forcerede, så ligger den også i skoen på angriberen, så han kan skyde den ind, når det lykkes for ham. 

- Det samme med Denis Praet, som jeg spillede sammen med i Sampdoria, og nu spiller i Leicester. Han er en af mine rigtig gode kammerater, og en dejlig allroundspiller, som kan løbe solen sort. Han har utroligt hurtige fødder og nogle dejlige dybdeløb. Han vil altid have bolden og tilbyder sig altid, hvilket er rigtig dejligt for en forsvarsspiller. 

- Jeg kan også lige nævne Fabio Quagliarella, som er erfaren og klog og rigtig dejlig at have på sit hold. Han blev topscorer i Serie A i sidste sæson og spillede stadig på landsholdet som 36-årig. Jeg lærte også hurtigt, at han havde en særlig position i klubben, da jeg tacklede ham til en af de første træninger. Der fik jeg at vide, at det skulle jeg aldrig gøre igen.

Hvad er den største skuffelse i din karriere?

- Så mange skuffelser har jeg heldigvis ikke haft indtil videre, men jeg havde set meget frem til U21-EM i 2019. Jeg er stort set aldrig skadet, og så blev jeg ramt lige før slutrunden og måtte melde afbud. Det er mange af mine rigtig gode kammerater, der spillede på det hold, så jeg var rigtig trist og sur. Det var en stor skuffelse.

Hvad er din stærkeste egenskab som fodboldspiller og din svageste side?

- Udover at være god med bolden har jeg faktisk et rigtig godt hoved. Jeg er en klog fodboldspiller, jeg er god til at tackle modgang, og jeg er god til at presse mig selv på og uden for banen. Fodbold bliver spillet med hovedet, og alt det pres, der er rundt omkring en, når man kommer op og spiller på et højt niveau, skal man være dygtig til at håndtere for at kunne være med. 

- Min svageste side kan faktisk også være mit hoved. Jeg kan godt være for hård ved mig selv, og det kan godt bide mig i røven, at jeg aldrig er tilfreds. Nogle gange skal jeg være bedre til at rose mig selv. Jeg kigger for det meste kun på det negative efter en kamp, og jeg tror, det kan være dårligt at løbe rundt med for mange negative tanker.

Hvilket hold er det sværeste, du har stået overfor?

- Jeg har efterhånden mødt mange af de rigtig store klubber – Juventus, PSG, Ajax, Liverpool og så videre – men det sværeste har faktisk været Lazio, som jeg nævnte før. De gange, jeg har mødt dem, har vi tabt med plus tre mål faktisk. Jeg synes, de spiller fysisk og dynamisk og har nogle dygtige spillere.

Hvem er den sjoveste holdkammerat, du har haft?

- Jeg har haft rigtig meget sjov med Dennis Praet i Sampdori. Ham hang jeg meget ud med, og ham sad jeg også ved siden af i omklædningsrummet. Kamohelo Mokotjo, der i dag spiller i Brentford, var også rigtig, rigtig sjov og en god fyr, og ham spillede jeg sammen med i Twente. Der spillede jeg også med min gode ven Jello van der Heyden, som nu spiller i Vendsyssel, og brugte rigtig meget tid sammen med ham.

Hvilken træner har betydet mest for din karriere?

- Den træner, der har betydet mest for mig på seniorplan er 100 procent sikkert Marco Giampaolo, som jeg havde i Sampdoria. Han var den, der troede på mig og løftede mit spil til det næste niveau. Han gav mig nogle egenskaber i forsvarsspillet, som jeg aldrig havde hørt om før. 

- Det kunne være små detaljer om min fodstilling, om hvordan boldholderens kropssprog ser ud – er det lukket eller åbent, og kan man tage nogle meter frem, eller skal man falde? Det kunne også handle om, hvornår jeg skal skubbe op på en angriber, hvis han kommer i fuld fart mod mig. Jeg har lært, at det skal man gøre to-tre meter uden for feltet. Det er små detaljer, som er utroligt vigtige. Han har hjulpet mig utrolig meget. 

-  Som ungdomsspiller havde jeg nogle rigtig dygtige trænere i FC Midtjylland; René Andersen og Svend Graversen var dem, jeg brugte mest af min tid sammen med, og de var rigtig dygtige.

Hvad er det bedste ved at bo i Lyon?

- Det er at kunne spille for en storklub med alt, hvad det indebærer fra Champions League til holdkammerater, fans og ekstrem opmærksomhed. Og så er det alt det udenom med at kunne tage ud og spise på nogle af de bedste restauranter i verden, hvis jeg har lyst til det. 

- Det er en utrolig fed by. Der er mange ting at se, der er shopping, og der er en masse fede byer omkring Lyon. Der er også nogle gode skisportssteder, og selvom jeg ikke må stå på ski, kan man altid tage en tur i spa oppe i bjergene, hvis man har en fridag.

Fodboldspillere er ligeglade med, hvilken karakter de får i aviserne efter en kamp?

-Ja og nej. Selvfølgelig er det rart med anerkendelse og at få at vide, at folk synes, man har spillet en god kamp. Men jeg har også været i gamet længe nok til at kunne se, at journalisterne i hvert fald ikke kender holdenes gameplan og de aftaler, der er blevet lavet inden kampen. 

- Hvis man har lavet en enkelt fejl, er det, det eneste, der bliver slået ned på, selvom man kan have spillet fremragende resten af kampen. Det, synes jeg i mange tilfælde, ikke er rigtigt. Ofte kan den spiller, der rent faktisk overholder aftalerne, komme til at se dum ud, hvis den anden bryder en aftale, og det ved journalisterne ofte ikke noget om, lyder det fra Joachim Andersen.


Af Anders Borup
Lørdag 6. juni
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
19:21
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
19:17
AaB's viceanfører vender tilbage mod AGF
19:16
Vilde Lewandowski satte rekord i ny målfest
19:15
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
19:15
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
19:13
Hedlund misser Horsens-opgør: Skal giftes
19:08
Esbjerg fB - Alt eller intet!
19:06
Vilde Lewandowski satte rekord i ny målfest
19:06
Rangers henter lovende forsvarer i Leicester
19:05
Skov-oplæg var ikke nok til sejr for Hoffenheim
19:05
Hedlund misser Horsens-opgør: Skal giftes
19:04
Daniel Stenderup headede Hvidovre til sejr
19:02
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
19:00
Everton FC - Uden mål og med
18:59
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
18:57
Hedlund misser Horsens-opgør: Skal giftes
18:56
Juventus-forsvarer roser Dybala og Bentancur
18:54
Vilde Lewandowski satte rekord i ny målfest
18:45
Hedlund misser Horsens-opgør: Skal giftes
18:43
BIF: 500 tilskuere er det samme som et forbud
18:43
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
18:42
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
18:42
Venstre foreslår markant flere end 500 tilskuere
18:41
Juventus FC - The Evil Empire
18:41