Luk

10 hurtige: Nogle gange var Ståle hård og strid

| FC København | 9 kommentarer

Infoboks

AaB - FC København
Superligaen Grundspil (03/02)
Bet25 3,20 3,50 2,21
Oddset 3,10 3,50 2,25
bet365 3,10 3,40 2,25

Cesar Santin mener, at han sammen med Dame N’Doye har dannet den bedste angrebsduo i FCK’s historie, samt at Ståle Solbakken var hård på de rette tidspunkter.

bold.dk er klar med en ny udgave af '10 hurtige', hvor spillere, trænere og andre fodboldpersonligheder får ti spørgsmål, som vi normalt ikke stiller dem.

Cesar Santin havde en glorværdig tid i FC København, hvor han endte med at spille 220 kampe og score 84 mål fra sommeren 2008 til januar 2014.

Brasilianeren mener, at Ståle Solbakken var hård, når han skulle være det, men det skyldes også nordmandens store vindermentalitet. 

De største kamp var mod Brøndby, og så var brasilianeren ikke fan af en bestemt hollænder på Vestegnen, som han betegner som den mest svinske spiller. 

Hvem har været den hårdeste spiller, som du har stået over for i FCK-tiden, og hvorfor?

- Det var helt klart Remco van der Schaaf (tidligere Brøndby og Randers-spiller, red.). Han var måske ikke den hårdeste, men han var den mest beskidte. Det var ikke rart at spille mod ham. En af de bedste forsvarsspillere, som jeg har spillet overfor, er Chris Sørensen. Han var meget svær at spille mod, da han altid stod rigtigt, siger Cesar Santin til bold.dk.

Hvordan har du det med, at Barcelona-målmand Jose Pinto snød dig i Champions League-opgøret?

- Alle stiller mig det spørgsmål. På det tidspunkt, da det skete, der tænkte jeg ikke så meget over det. Efterfølgende indså jeg, at det kunne have været endt med en god scoringsmulighed. Specielt, når jeg kunne se, at Ståle (Solbakken, red.) stod og råbte: ’Bare fortsæt’. På banen var jeg en smule væk på det tidspunkt. Efterfølgende synes jeg ikke, at det var ’fair play’ af Pinto (Jose Pinto, red.). Det kunne have været en god mulighed for mig for at score. Men sådan er fodbold, men det var måske mine værste ti sekunder i FCK.

Du fik jo ikke så mange kampe i slutningen af din FCK-tid. Hvordan synes du, at du skiltes med klubben?

- Jeg vidste, at det ville være mine sidste seks måneder, og jeg vidste, at jeg var ved at forlade klubben. Jeg var stolt over alt, hvad jeg havde opnået med FCK. Jeg havde gjort alt, hvad jeg kunne for FCK. Jeg var bare stolt over, hvad jeg havde opnået med FCK i de fem et halvt år, som jeg var der.

Hvilket hold havde du de fedeste kampe mod, og hvorfor?

- Det var altid godt at spille mod Brøndby. Jeg har haft mange gode kampe mod Brøndby. Jeg husker en af kampene, hvor jeg scorede to mål mod dem i Parken (19. september 2010 i 2-0-sejr til FCK, red.). Jeg husker også, at jeg spillede nogle fede Champions League-kampe. Men for mig var det kampene mod Brøndby og mine to mål mod Brøndby, der var det fedeste. 

Getty Images

Hvem var den sjoveste holdkammerat i FCK, og hvorfor netop ham?

- Nicolai Jørgensen. Han var den sjoveste. Han drillede altid de andre spillere. En anden, der var sjov, var Junior (José Junior, red.). Han var også sjov, og han sang og dansede altid i omklædningsrummet. 

Hvordan er dit forhold til Dame N'Doye i dag, og dannede I den bedste angrebsduo i FCK's historie?

- Jeg taler stadig med N’Doye (Dame N’Doye, red.) en gang imellem, men ikke så meget, men vi taler stadig sammen. Jeg synes, at vi udgjorde den bedste angrebsduo i FCK’s historie. Det er jeg helt sikker på, ifølge mig.

Getty Images

Kommer du tilbage til FCK i en anden rolle som eksempelvis træner?

- Lige nu tænker jeg ikke så meget på det. Alle ved dog, at jeg er her i Danmark. Så hvis FCK gerne vil have en brasilianer i fremtiden, så kan jeg godt hjælpe med det, fordi jeg er her, måske som træner eller i en anden rolle. De ved, at jeg er her, så hvis de vil, kan de bare kontakte mig.

Hvordan har du det med, at du er den næstmest scorende i FCK's historie?

- Jeg er meget stolt over det, fordi det er ikke nemt at score mange mål for den største klub i Skandinavien, ifølge mig.  

Var det hårdt at blive trænet af Ståle Solbakken?

- Ifølge mig er Ståle Solbakken den største træner, der har været i FCK’s historie, for alt hvad han har gjort for klubben. Han var selvfølgelig hård, når han skulle være hård, men han var også flink, når han skulle være flink. Nogle gange var han hård og strid, men han har vindermentalitet, og det har jeg også.

Hvorfor er du i Danmark stadigvæk, og hvordan er det at leve i 'kolde' Danmark?

- Vi kan godt lide at være her. Luca (Cesar Santins søn, red.) taler allerede dansk, og han går i skole. Vi kan godt lide at bo i Danmark. Vi har allerede fået en del venner, og Luca har også fået en del venner. Vi har spurgt ham, om han vil tilbage til Brasilien, men han sagde, at han gerne vil være her. Han har fået venner i skolen. Nu må vi se. Lige nu vil vi gerne være her nogle år endnu.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Anders Jensen
Onsdag 27. januar
Tirsdag 26. januar