Luk

10 hurtige: Sen SL-debut og Zecas gavepapir

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

Hobro - Randers FC
Superligaen Pulje 2 (05/07)
bet365 4,00 4,00 1,75
Oddset 4,10 3,90 1,82
YouBet 4,70 4,00 1,77

Vito Hammershøy-Mistrati fortæller om sit sene gennembrud, drømmemål og hvordan Sabbi og Saba kunne skabe både begejstring og frustration.

bold.dk bruger corona-pausen på at tale med en lang række fodboldpersonligheder i formatet, som vi kalder 10 hurtige.

Her bliver forskellige spillere, trænere eller deslige stillet ti spørgsmål, som vi normalt ikke stiller dem.

Vito Hammershøy-Mistrati, der spiller i Randers FC, sætter ord på den største skuffelse i karriere samt et par af hans bedste mål.

Han fortæller desuden, hvordan det er at blive pakket ind af Carlos Zeca, og at man kan bande de dygtige individualister Sabbi og Saba langt væk som holdkammerat.

Hvad er dit største minde som fodboldspiller?

- Det må være, da vi rykkede op med FC Helsingør tilbage i 2017. I vinterpausen lå vi nummer syv eller otte, og jeg kan huske, at Lønstrup snakkede om oprykning i opstarten, og nogle af os var sådan lidt skeptiske ved snakken, altså sådan "skal vi nu ikke lige sikre overlevelse først"-agtigt.  

- Da forårssæsonen så begyndte, ramte vi pludselig en god stime af sejre, og i sidste kamp sikrede vi os en playoff-kamp mod Viborg fra Superligaen. Det skulle vise sig, at det ikke var sidste gang, jeg skulle slå Viborg i Superliga-playoff.

Hvad er det bedste mål, du har scoret?

- Mit mål fra egen banehalvdel mod Smørum i Sydbank Pokalen presser sig på, men i en kombination af at det var et super vigtigt og flot mål, siger jeg scoringen til 1-0 på Vejle Stadion for Hobro i sidste års playoff-kamp 2. 

- I øvrigt en fornøjelse af en kamp for nærmest alle andre end Vejle og deres fans. De kan virkelig noget de playoff-kampe. Vi vandt 2-0 i forlænget spilletid, og efterfølgende slog vi Viborg fra 1.div og sikrede os endnu en sæson.

Hvem er den bedste modspiller, du har stået over for?

- Jeg bliver ALTID pakket ind i gavepapir af Zeca fra FC København. Det er jeg dog langt fra den eneste, der bliver, men kæft han er god. Man har ikke et halvt sekund på bolden, så sidder han i hasen på dig. 

- En anden, tænker jeg, er lidt en overraskelse for nogle, men Tim Sparv fra FC Midtjylland kan også pille mig fuldstændig ud af kampen. 

Hvem er den bedste medspiller, du har haft?

- Det må være Pål Kirkevold. Altså, han var en enmandshær i den sæson - alt, hvad han rørte ved, gik i dåsen, og vi snakker ikke bare tap-ins, men frispark, langskud, dribleture, friløbere, alt. Han endte også med at blive topscorer med 22 mål. 

- Ellers vil jeg også nævne Sabbi og Saba, de minder faktisk meget om hinanden. De kan redde holdet på egen hånd, men nogle gange bander du dem også langt væk, fordi deres dribleture for tiende gang endte i vasken. 

Hvilken klub ville du gerne spille for, hvis du ikke spillede for Randers FC?

- Det kunne være fedt at spille for en klub, der lå i London. Mine forældre bor begge derovre, så vi har et tæt bånd til London i min familie. Fantastisk by.

Hvad er den største skuffelse i din karriere?

- Det må være, at jeg relativt sent i karrieren kom til at spille i Superligaen. Jeg synes egentlig altid, at jeg har haft de tekniske færdigheder, men jeg var for ydmyg med bolden, og jeg spillede den hellere videre til en kammerat i stedet for at tage ansvar med kuglen selv. 

- Jeg er dog kun 27, så forhåbentlig kan jeg lave en Nikolai Stokholm og spille 10 år endnu.

Hvad er din stærkeste egenskab som fodboldspiller og din svageste side?

- Min stærkeste side er nok, at jeg har et godt overblik og gode tekniske færdigheder. Min svageste side er nok mit defensive spil, selvom jeg synes, at jeg har lagt på.

Hvilket hold er det sværeste at møde i Danmark?

- FCK og FCM har jeg endnu ikke slået eller fået point mod nogensinde, men FCN i Farum er heller ikke nogen dans på roser, kan jeg afsløre. 

Hvem er den sjoveste holdkammerat, du har haft?

- Uha, der er sgu mange. Tidligere HB Køge-spillere Thobias Ndungu og Morten Karlsen udgjorde en kanon duo. Rasmus Minor, som jeg spillede med i både FC Helsingør og Hobro, er også sjov og skør. 

Hvad er det bedste ved at være bosat i Jylland som ærkekøbenhavner?

- Jeg kan anbefale La Cabra, Stiller's Coffee, Støy og Restaurant Domestic. Jeg har. fundet mig virkelig godt til rette i Aarhus. Jeg er rigtig glad for at bo her, lyder det fra Vito Hammershøy-Mistrati.

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Anders Borup
Fredag 3. juli
Torsdag 2. juli