Luk

100.000 kan ende i JS-klub: Ikke et tema for os

| Sydbank Pokalen | 1 kommentar

Infoboks

Hvis Holstebro taber til Jammerbugt onsdag i Sydbank Pokalen, så ender Jyllandsserie-holdet ASA Aarhus med at sikre sig 100.000 kroner. Det tænker ASA-træneren dog ikke så meget over.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

ASA Aarhus har i denne sæson haft en imponerende pokalturnering. Først spillede Jyllandsserie-holdet sig ind i hovedturneringen i Sydbank Pokalen. Derefter blev det til en sejr over Aalborg Chang og Grindsted GIF i de to første runder, inden eventyret sluttede mod 2. divisionsholdet B93 i tredje runde.

Hver sæson er der en præmie i form af 100.000 kroner til det seriehold, der når længst i pokalturneringen, og den præmie har ASA Aarhus mulighed for at sikre sig onsdag.

I det sidste tredje runde-opgør møder Jammerbugt og Holstebro hinanden onsdag. Hvis Holstebro taber til Jammerbugt, så går præmien til Aarhus-klubben. Holstebro er et 2. divisionshold, men mandskabet betragtes i denne henseende som et seriehold, da Holstebro sikrede sig deltagelse i Sydbank Pokalen som Danmarksserie-hold i foråret.

LigaBold.dk har interviewet ASA Aarhus-træner Frank Enevoldsen om den mulige gevinst. Det mulige økonomiske løft har dog aldrig været et tema i klubben.

- Det, vi egentlig har tænkt igennem pokalturneringen, har egentlig ikke været de 100.000 kroner og heller ikke, da det blev realistisk i forhold til at blive en part i det. Det har faktisk ikke skænket os en tanke overhovedet. Når vi siger det, uden at det skal lyde hovskisnovski, så er vi faktisk en nogenlunde velkonsolideret klub.

- Vi har egentlig nogle rigtig fine rammer og de ting, som vi har fået stillet til rådighed. Vi har selvfølgelig en stor ungdomsafdeling, som godt kan bruge nogle penge, og det kan vi selvfølgelig også i seniorafdelingen. Vi fungerer så fint uden 100.000 kroner, så det har faktisk ikke været et tema for os. Det har været det sportslige hele vejen igennem, siger Frank Enevoldsen til LigaBold.dk.

En kasse øl venter måske til førsteholdet

Frank Enevoldsen tvivler på, at det får nogen stor indflydelse på Jyllandsserie-holdet, hvis klubben ender med at sikre sig det store pengebeløb.

- For vores vedkommende på førsteholdet tror jeg ikke, at hvis det bliver til 100.000, at der kommer nogle ændringer. Vi kunne selvfølgelig godt stille nogle ting til rådighed for spillerne som træningstøj og andet, men så kolliderer vi med vores norm- og værdisæt. 

- Vi har fire herrehold, og der gøres stort set ikke forskel på de fire hold. Så på den måde kommer pengene ikke førsteholdet til gode, og det er nok også derfor, at vi ikke skænket det en tanke.

- Jeg kunne dog godt forestille mig, at der blev sat en kasse øl ind efter træning, men så er det også det, og så er vi videre. Jeg er dog sikker på, at bestyrelsen sagtens kan bruge pengene og tænker også anderledes om pengene, der ville være et stort økonomisk løft til klubben, uagtet hvor konsolideret man er.

Når ASA Aarhus-træneren ser tilbage på holdets eventyr i pokalturneringen, så har coronakrisen også gjort, at pokalturneringen har været turneringen, som klubben er gået 'all in' på.

- Helt overordnet så har vi det lidt med at skrive vores egen historie i de her år i ASA. Vi er jo rykket op fire gange på fire år. Vi er gået fra Serie 3 til til at spille med om en plads i Danmarksserien. 

- Vi har ikke tabt ret mange kampe i de år. I forhold til pokalturneringen har den virkelig været et godt supplement i den her tid med COVID-19, fordi turneringen kom jo aldrig i gang, så pokalturneringen var jo vores turnering, vores hovedturnering.

- Vi spillede også en træningsturnering, som DBU arrangerede. Så på den måde har det holdt os i gang, ved at vi har kunnet spillet nogle kampe. Vi har en spillet en del pokalkampe. 

- Vi startede med at spille fire runder, inden vi kom ind i DBU's runder, så det er næsten en halv sæson, som vi bare fyrede af i pokalkampe. Det har været stimulerende for os at have noget at træne mod og efter.

Du er vel stolt over holdets indsats?

- Jo, vi lapper det hele i os, også i forhold til vores oprykninger, siger ASA-træneren og fortsætter:

- De hold, der er nået længst de senere år og har fået de 100.000 kroner, har typisk været Danmarksserie-hold. Vi har dog også været heldige med vores lodtrækning, men vi har trods alt spillet alle kampene og givet den gas. Vi var med i en time mod B93, og så var vi ikke med mere. Det må vi også være ærlige at tilstå, siger Frank Enevoldsen til LigaBold.dk.

ASA Aarhus er placeret som nummer seks i Jyllandssserien Pulje 3 med 14 point efter 12 kampe. Kampen mellem Jammerbugt og Holstebro fløjtes i gang onsdag klokken 17.30 i Jammerbugt.


Af Anders Jensen

1 kommentar

BoogieDk 12:10          
100 lange til barndomsklubben !

Go Jammerbugt!
Tirsdag 19. januar