Luk

16-årig i Leipzig: Kan tænke om det er det værd

| Bundesliga | 6 kommentarer

Infoboks

RB Leipzig - FC Köln
Bundesliga (23/11)
bet365 1,33 6,00 7,00
NordicBet 1,35 5,45 8,45
Oddset 1,33 5,50 8,00

Det kan være svært at være alene med sine tanker som 16-årig i RB Leipzig. Men det er drømmen værd, konkluderer den tidligere OB-back Gustav Grubbe hver gang.

I sommer tog 16-årige Gustav Grubbe fodboldstøvlerne under armen og flyttede fra Odense og OB ind på RB Leipzigs akademi.

Her bor han alene på sit eget værelse på et akademi med spillere fra vidt omkring i verden. Grubbe er efterhånden faldet godt til, men af og til kan præstationerne på banen sende den unge back i et tankemylder, der kan være svært at komme ud af.

- Der har været nogle hårde perioder, men jeg er begyndt at vænne mig til det, og jeg har tilpasset mig hurtigt. Jeg er blevet accepteret hurtigt, så jeg har det godt hernede, siger han til bold.dk og uddyber om de hårde perioder:

- Det kan være svært at have en fridag efter en uge, hvor man ikke har trænet så godt. Du ved ikke, hvad du skal lave, og så kan det for mig godt ende ud i, at jeg sidder på mit værelse hele dagen.

- Jeg har altid været vant til at være sammen med mine venner og lave et eller andet, så de lange dage kan godt være hårde, fordi man kommer til at tænke for meget over nogle ting, og så kommer man ud i noget, man ikke vil tænke på.

- Som at tænke på, om det her virkelig er det værd, fordi jeg bare har været i mit hoved så lang tid.

- Men jeg finder altid frem til, at det er min største drøm, og det er noget, jeg har kæmpet for hele mit liv.

I RB Leipzig er en mentaltræner tilknyttet akademiet, og han bliver flittigt brugt af den tidligere OB'er – det samme bliver hjemmet i Odense.

- Vi har en mentaltræner på akademiet, som er rigtig flink, og ham taler jeg tit med. Men ellers snakker jeg dagligt med mine forældre, som er rigtig gode til at hjælpe mig. Dagene (de hårde, lange, red.) kommer en gang imellem, men det er ikke så tit.

Gustav Grubbe nåede inden sit skifte at spille en enkelt kamp for OB's førstehold, da han blev skiftet ind i overtiden af en kamp mod FC Midtjylland i maj.

- Konkurrencen gør det svært at fungere som hold
I Leipzigs ungdomsafdeling kæmper unge spillere fra nær og fjern om at bryde igennem rækkerne, og det er noget, der for tiden går ud over spillet på U17-holdet, siger Grubbe. Han selv er dog faldet godt til i miljøet, hvor man dog ikke er venner med alle.

- Jeg er nok blevet accepteret, fordi jeg ikke er den person, der råber højest, eller skal vise mig så meget frem. Jeg er også god til at snakke med nye mennesker og har fået nye venner her, selvom man ikke er bedste venner med alle på holdet.

- Der er rigtig meget konkurrence, og der er en del, som er kommet til udefra, og det kan godt blive et problem.

- Fodbold er en holdsport, men det er svært som hold at få det til at fungere for tiden, fordi så mange gerne vil vise sig frem. Vi har mange egoistiske gode spillere på bolden, så det er lidt svært at finde balancen i holdets præstation med den store konkurrence.

Konkurrencen har endnu ikke kostet Grubbe noget, og han har tilmed været med på U19-holdet, der spiller Youth League.

- Jeg spiller hver gang, så jeg føler mig ikke usikker, men jeg kan godt blive frustreret over at tabe, når nogen sætter sig over holdet og forsøger at vise sig frem.

- Men det er ikke noget, vi ikke kan fikse.

Grubbe har endnu ikke set noget til førsteholdet, hvor Yussuf Poulsen gør sig – det sker som regel først, når man er U19-spiller i klubben, siger han.

- Der vil altid være interesse
Med skiftet til RB Leipzig jagter Grubbe et gennembrud på Bundesliga-holdet om nogle år, men skulle det udeblive, så føler han sig også godt klædt på til en fremtid i fodboldverdenen.

- Målet er selvfølgelig at komme på førsteholdet, og se hvad der sker. Det er det optimale mål, men lige meget hvad, der sker, så har jeg fået en af de bedste fodbolduddannelser, man kan få.

- Så hvis jeg ikke spiller mig på førsteholdet, kan jeg altid tage videre eller tage tilbage til Danmark. For der vil altid være interesse, når man har spillet i en klub som Leipzig.

- Mit fokus ligger klart på at komme på førsteholdet, men det er der også lang tid til.

I RB Leipzig spiller 18-årige Mads Bidstrup også – han gør sig på klubbens U19-hold og han træner, ifølge Grubbe, ofte med førsteholdet i Leipzig. Han er endnu ikke noteret for en kamp.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 14. november