Luk

16-årig juvel vælger Danmark foran Tyrkiet

| EM U17 Kvalifikation | 16 kommentarer

Infoboks

Leverkusen-stortalentet Zidan Sertdemir har valgt at repræsentere Danmark i stedet for Tyrkiet, selvom tyrkerne har forsøgt ihærdigt, fortæller spillerens far.

Zidan Sertdemir regnes som et af de helt store talenter i dansk fodbold, og nu er der godt nyt set med rød-hvide briller.

Midtbanespilleren med tyrkiske rødder har nemlig valgt at spille for Danmark, selvom Tyrkiets fodboldforbund længe har prøvet at overtale familien.

Det fortæller Zidan Sertdemirs far til tipsbladet.dk.

- De har kontaktet mig et par gange gennem et stykke tid nu, men mit svar var kort og kontant, at det var her, han skulle fortsætte. Vi føler os mere hjemme her. Selv om de selvfølgelig ikke er tilfredse med vores beslutning 

- Det har selvfølgelig også været en svær beslutning for os. Men tanken, at vi skulle vælge Danmark, er ikke lige opstået; den har altid været der. Siden han har været en lille knægt, har han altid tænkt, han skulle spille for Danmark, fortæller Bilbay Sertdemir til tipsbladet.dk.

Zidan Sertdemir tog fra FC Nordsjællands ungdomsafdeling til Leverkusen i sommer og blev for nylig udtaget til Bundesliga-braget mod ingen ringere end Bayern München, hvor det dog ikke blev til førsteholdsdebut.

Han har hidtil spillet for Danmarks U16- og U17-landshold.


Af Martin Schmidt
Onsdag 1. december
Tirsdag 30. november