Luk

17-årig komet dukkede BVB i tysk topopgør

| Bundesliga | 17 kommentarer

Infoboks

Bayer Leverkusen - Dortmund 2-1
Bundesliga
14' 1-0 Moussa Diaby
67' 1-1 Julian Brandt
80' 2-1 Florian Wirtz

Bayer Leverkusen vandt 2-1 over Dortmund i en særdeles medrivende topkamp i Bundesligaen, hvor begge mandskaber kontrollerede en halvleg hver. 17-årige Florian Wirtz blev matchvinder. 

Der var lagt op til en medrivende kamp i toppen af Bundesligaen, da tredjepladsen Bayer Leverkusen tog imod fjerdepladsen Dortmund. 

Leverkusen kom til kampen i sløj forfatning, da holdet ikke havde vundet fire kampe i træk med det første nederlag værende i topdysten mod Bayern München i den sidste kamp før jul.

Dortmund, der havde Thomas Delaney i startopstillingen, havde vist nogenlunde takter op til kampen med sejre over Wolfsburg og RB Leipzig, men i weekenden havde man skuffet med 1-1 mod Mainz.

Tirsdagens topkamp fik en strålende indledning med muligheder i begge ender i løbet af de første minutter.

Efter 14 minutter fik kampen også sit første mål, og det var Bayer Leverkusen, der var på pletten.

Leverkusen vandt bolden efter et udspark, og bolden faldt ned til Wendell, som med et forrygende sideskift spillede Moussa Diaby fri. Han tog en forrygende førsteberøring og så kunne han sikkert passere Roman Bürki i Dortmund-målet til 1-0.

Dortmund fik en god mulighed efter 24 minutter, da højrebacken Thomas Meunier sendte et fladt indlæg ind foran mål, men den passerede lige forbi flere holdkammerater, hvorfor den ellers lovende situation løb ud i sandet.

Kort efter var det Leverkusen til at byde sig til, da Florian Wirtz kom fri foran feltet. Han var dog en anelse ubeslutsom, og derfor måtte han sende bolden til siden til Diaby. Han afsluttede lige på Bürki, der gav en ripost, men Lucas Alario fik ikke udnyttet muligheden på returbolden.

Det var Leverkusen, der var klart bedst og som skabte de største chancer, og særligt var det Diaby, der var årsagen til uro hos Dortmund. 

Efter 34 minutter sprintede den lynhurtige Leverkusen-kant fra Dortmund-defensiven og kom til afslutning, hvor Bürki var tæt på at begå en stor fejl, da han tabte bolden mellem benene – han slap dog med skrækken og kom på bolden, før det blev farligt.

Dortmund havde store problemer med at skabe muligheder, og derfor blev det ikke til yderligere chancer for gæsterne før pausen.

Til gengæld var Leverkusen ofte farlige, og lige inden pausen var både Lucas Alario og Diaby tæt på med to gode forsøg, men Bürki holdt Dortmund inde i kampen og reddede et resultat, som Dortmund måtte være tilfredse med målt op mod præstationen.

I pausen fik Dortmund i den grad rettet op på de sløje takter.

Dortmund kom ud fra pausen med et helt andet udtryk, og det skabte problemer for værterne, der dog flere gange kunne ånde lettet op i indledningen af halvlegen.

Det kunne de dog ikke slippe med efter 67 minutter, hvor Julian Brandt, der havde en noget svingende aften på kontoret, trykkede af fra kanten af feltet.

Hans forsøg blev sparket mod det fjerne sidenet, og Lukas Hradecky fik fingrene på i Leverkusen-målet, men den tidligere Superliga-målmand kunne ikke stoppe forsøget, og dermed var Dortmund tilbage på 1-1 efter en god start på anden halvleg.

Dortmund havde virkelig smag for mere, og kort efter havde Dortmund to kæmpe muligheder, hvor Brandt blandt andet skulle have øget sit antal af scoringer i kampen.

Gæsterne havde momentum og pressede i den grad på for føringen. Leverkusen var dybt presset i bund og kunne nærmest kun sparke væk. Dortmund kom langt frem ad banen, og det gav pludselig en mulighed til Leverkusen, der efter 80 minutter omsatte en strålende kontra.

Thomas Meunier begik en fejl i sit indgreb i højre side, og det tillod Diaby at sende bolden på tværs til Florian Wirtz, der var helt alene efter tvivlsomt forsvarsspil af rutinerede Mats Hummels.

Han forlod nemlig helt og aldeles sit rum, så den 17-årige Leverkusen-komet var alene, og han drog mod kassen.

Wirtz trykkede af og udplacerede Bürki, som blot kunne se kuglen flyve i nettet.

Dermed 2-1 til Leverkusen på trods af en strålende anden halvleg af Dortmund.

Dortmund formåede ikke at komme tilbage i kampen, og derfor måtte Delaney og holdkammeraterne gå skuffede fra banen med et 1-2-nederlag. 

Leverkusen er med sejren nu nummer to i Bundesligaen.


Af Jonas Dalgård

17 kommentarer

Fl@skebøf 22:26          
Dortmund er simpelthen håbløse, der er en grund til de vel aldrig bliver en stabil udfordrer til Bayern.
Fellangie 22:27          
Spændende hvor længe Dortmund bare vil lade stå til, indtil man sørger for at få en ny træner på plads.
Man kan vel ikke holde fast i at vente til sommer, hvis man bare dumper ned igennem tabellen..

Favre blev smidt ud 1 år for sent. Nu venter man så yderligere over et halvt år på at finde en afløser. Useriøst.
ligaes 22:29          
Holdet er overvurderet. De har mange talenter, og et par kæmpe talenter. De bliver udfordre til Bayern før Bayern selv ødelægger det.
Teufel 23:09          
Holdet er overvurderet. De har mange talenter, og et par kæmpe talenter. De bliver udfordre til Bayern før Bayern selv ødelægger det.
Holdet (BVB?) er overvurderet men på vej til at blive udfordrer til Bayern? Er det ikke to modsætninger?
ligaes 23:22          
*de bliver ikke udfordre
guus 23:45          
Delany er bare piv ringe. Tikki bred eller tikki tilbage. Han tag alt fart ud af Dortmund s spil. Sådan Peter Bosz . En meget flot underholdende hold har han bygget op i Leverkusen. Dortmund var bare ikke talmådig nok til give Bosz tid nok til bygge en Nyt hold op dengang. KARMA
Alle Achtung 07:47          
Dortmund er simpelthen håbløse.


Det er måske at stramme den efter et nederlag på udebane mod Leverkusen?
Udover at der mangler brugbar bredde så er der dog stadig nogle pladser der trænger til en opgradering. Isør højre back. Reinier må de gerne sende tilbage - gerne Ødegaard den anden vej.
der er en grund til de vel aldrig bliver en stabil udfordrer til Bayern.
Det er der helt bestemt men det er ikke fordi Dortmund er håbløse.
Tirsdag 2. marts