Luk

17-årig OB'er viser sig frem: Dialog om fuldtid

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

OB - Randers FC
Sydbank Pokalen (12/12)
bet365 2,30 3,75 2,70

17-årige Jakob Breum har vist sig frem på OB's førstehold og sprudlet på U19-landsholdet. Han er i dialog om en fuldtidskontrakt med OB, hvor han er glad for at være, fortæller han til bold.dk.

I de seneste tre superligakampe har OB-cheftræner Andreas Alm givet den blot 17-årige offensivspiller Jakob Breum chancen for at vise sig frem.

Det har han blandt andet gjort med flere stærke offensive udfordringer og han kom på måltavlen i OB's 6-0-sejr over Vejle, da han fik bolden et godt stykke fra målet, tog et par berøringer og knaldede bolden i mål ved den nærmeste stolpe.

Breum er dog fortsat på en ungdomskontrakt, der udløber til sommer, og det betyder, at han stadig primært er tilknyttet OB's U19-hold.

Det kan dog snart ændre sig, for Alm og co. har Breum med hver dag for tiden, og ungdomskontrakten kan da også være på vej til at blive vekslet til en fuldtidsaftale.

Det fortæller unge Breum til bold.dk.

- Der er en god dialog mellem min agent og klubben, men jeg lader min agent stå for den del af det. Jeg koncentrerer mig primært om at spille fodbold og hele tiden fokusere på det.

- Det er mit spil på banen, der skal føre mig frem, og så tager min agent sig af resten, siger han.

Ser du OB som det sted, hvor du skal have din første fuldtidskontrakt og tage de første skridt som professionel? 

- Som sagt, så er der en god dialog mellem klubben og min agent. Jeg er glad for at være her, siger Breum, der ikke ønsker at gå mere ind i snakken om sin kontrakt.

Breum fylder 18 år den 17. november.

- En drøm at score mod stemningstribunen

Den vævre offensivsspiller har i alt spillet syv kampe, efter han debuterede i juni 2020 mod Esbjerg fB som den tredjeyngste i OB's historie med 16 år og 203 dage.

For nylig scorede han så sit første mål mod Vejle, og det var en drøm, der gik i opfyldelse for fynske Breum.

- Det var en drøm, der gik i opfyldelse at score på stadion. Det er noget, jeg har drømt om i lang tid, og det var en fantastisk aften. Det var fedt at score det første mål på hjemmebanen, og så var det en drøm, at det var ned mod Richard Møller Nielsen-tribunen (stemningstribunen, red.), siger Breum.

Han er særdeles glad for, at han under Andreas Alm er kommet mere med omkring førsteholdet.

- Det er det, jeg går og træner og kæmper for. Jeg vil spille med førsteholdet, som er det, mange drømmer om, så det har været superfedt at få chancen det sidste stykke tid.

- Jeg lærer en masse af at være med hver dag. Jeg træner med nogle spillere, som har masser af erfaringer og de er klogere på banen. Det er noget af det, jeg skal bygge på, og det føler jeg, at jeg lærer mere omkring hver dag.

- Jeg synes alt i alt, jeg har været med til at bidrage på en fin måde. Mit mål er at bidrage til gameplanen, og hvad vi gerne vil i kampen, og så kom jeg ind og scorede et mål mod Vejle, så på den måde fik jeg også vist mig frem, siger Breum, der fremhæver, at han gerne vil bidrage med offensive udfordringer, mål og oplæg.

Fem mål i fem kampe for U19-landsholdet

Det er ikke kun i OB, at Jakob Breum også tager skridt fremad for tiden.

I september fik Jakob Breum debut for U19-landsholdet, efter han havde repræsenteret både U18- og U17-landsholdet.

Han bragede ind på U19-landsholdet med to kasser i debuten mod Norge, og siden har han scoret tre mål, hvorfor han tegner sig for fem mål i fem kampe i den rødhvide trikot.

Den succes glæder han sig over, og han mener, den er kommet meget naturligt.

- Jeg har udviklet mig godt i OB, siden jeg kom til fra Næsby. Jeg har haft gode holdkammerater og trænere, og jeg føler egentlig bare, at det er mit arbejde på træningsbanen, der ligger bag den succes lige nu.

- Jeg tager en dag ad gangen og vil gøre det så godt som muligt, og så se, hvor det bærer hen. Det er sådan, jeg griber det an, siger han med et kig på de næste skridt i sin udvikling.

Breum kan søndag få sin ottende kamp for OB, når fynboerne gæster Silkeborg klokken 14.00.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december