Luk

17-årig ødelagde Evertons drøm om Europa

| Premier League | 4 kommentarer

Infoboks

Everton - Sheffield United 0-1
Premier League
7' 0-1 Daniel Jebbison

Sheffield United vandt med 1-0 klubbens blot sjette ligasejr i sæsonen, da den kun 17-årige Daniel Jebbison blev matchvinder mod Everton i sin første kamp fra start i Premier League. 

Søndag aften var der Premier League-kamp mellem Everton og allerede nedrykkede Sheffield United hos førstnævnte på Goodison.

Evertons havde længe håb om at blande sig i kampen om Champions League-pladserne, men er gået ned i kadence med nu kun et spinkelt håb om europæisk fodbold i næste sæson.

Sheffield Uniteds vikarierende cheftræner Paul Heckingbottom udnyttede kampen til at stille op med et håb for fremtiden: den blot 17-årige Daniel Jebbison.

Det bliver måske Jebbison, der i næste sæson skal sparke Sheffield United tilbage i Premier League, og han gav prøver på, at har potentialet efter blot syv minutter.

I det silende regnvejr på Goodison gik Jack Robinson forbi forsvaret og sendte den fladt ind foran, hvor Jebbison på den regnvåde bane let kunne glide bolden i mål i sin første Premier League-kamp fra start.

Seamus Coleman ville efter 24 minutter have straffe, da Jack Robinson her kom i centrum for at bruge armen, men der blev ikke dømt noget.

Til gengæld forsøgte John Fleck sig kort efter med et tordenskrald langt ude fra, som Jordan Pickford måtte tippe over mål.

Jebbison lod sig heller ikke nøjes med sin tidlige entré på den store scene og havde en god dobbeltchance efter 35 minutter.

Everton burde dog have udlignet kort før pausen, da Ramsdale reddede fra både Richarlison og Dominic Calvert-Lewin.

I anden halvleg havde Everton meget svært ved at spille sig til chancer, og Sheffield United havde flere gode forsøg efter dødbolde.

Særligt arbejdshesten David McGoldrick gjorde sit til, at Sheffield United ihærdigt prøvede at hente sæsonens blot sjette ligasejr i det silende regnvejr.

Everton blev tiltagende desperate, men et nogenlunde Calvert-Lewin-forsøg var noget nær holdets bedste skud i anden halvleg.

Trods pres mod slutningen holdt Sheffield United stand og tager en overraskende sejr mod et slemt skuffende Everton, der nu må indse, at det næppe bliver til europæisk fodbold i 2021/2022.


Af Philip Blüdnikow
Søndag 20. juni