Luk

17-årig på tavlen i sikkert Ajax-avancement

| KNVB Cup | 0 kommentarer

Infoboks

Vitesse - Ajax 0-3
KNVB Cup
32' 0-1 Ryan Babel
76' 0-2 Ryan Gravenberch
83' 0-2 Tim Matavz
85' 0-3 Dusan Tadic

Da Ajax onsdag spillede sig videre i den hollandske pokalturnering med en 3-0-sejr over Vitesse, var stortalentet Ryan Gravenberch i målscorerens rolle.

Æresdivisionens nummer seks og ét i form af Vitesse og Ajax tørnede onsdag aften sammen i den hollandske pokalturnerings kvartfinale.

Ajax-træner Erik ten Haag havde rutinerede Ryan Babel i startopstillingen, og det skulle vise sig at være en klog beslutning.

Efter en jævn første halv time dukkede den 33-årige hollænder nemlig op bagest i feltet og sendte Lassina Traores tværpasning i netmaskerne til 1-0 for hovedstadsklubben.

Ajax havde mest boldbesiddelse, men gæsterne formåede ikke at veksle det til yderligere scoringer i første halvleg.

Vitesse kom frem til flere afslutninger til at bringe balance i regnskabet i anden halvleg, men værterne manglede skarpheden gang på gang.

Derfor kunne 17-årige Ryan Gravenberch med et kvarter igen øge til 2-0 for Ajax, da han dukkede op midt i feltet og sendte bolden i nettet.

Fem minutter senere faldt kampens definitive afgørelse, da Ajax fik tilkendt et straffespark, med hvilket Dusan Tadic lukkede og slukkede til 3-0.

Dermed er Ajax stensikkert videre til semifinalerne i den hollandske pokalturnering, mens Vitesse kan rette fokus mod Æresdivisionen.


Af Martin Schmidt
Fredag 4. december
Torsdag 3. december