Luk

18-årig FCM-dribler øjner mål mod FCK

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

OB - FC Midtjylland
Superligaen Grundspil (25/11)
bet365 3,75 3,40 2,00
NordicBet 3,75 3,65 1,97
Oddset 3,90 3,50 1,97

Gustav Isaksen har fået chancen under Brian Priske, men mangler slutproduktet, og han håber selv, at det kommer mod FC København. 

Efter en yderst succesfuld periode på U19-holdet i blandt andet Youth League er den kun 18-årige offensivspiller blevet en fast del af førsteholet i FC Midtjylland. 

Og siden Brian Priskes forfremmelse til cheftræner er Isaksen også blevet introduceret på banen via indtil videre to startpladser og syv indhop. 

Den driblestærke teenager er nogenlunde tilfreds.

- Jeg vil altid gerne vise mere, men jeg tror, det vigtigste har været, at jeg er kommet godt ind på holdet, for det har været et step op for mig. Næste skridt er at blive kampafgørende og få en fast rolle på holdet, og det arbejder jeg på, siger Isaksen til bold.dk og tilføjer om sine to startpladser:

- Mod Fremad Amager var det ikke supergodt, mod OB var det fint, men jeg mangler generelt stadig lige det sidste. At være kampafgørende. Jeg synes, jeg er fint med i spillet, og jeg tør også udfordre. Det sidste mangler endnu, men jeg er sikker på, at det kommer lige om lidt.

Atypisk jysk

Der er store forventninger til Isaksen i og omkring FC Midtjylland, og både de spilemæssige evner og en atypisk jysk attitude bliver fremhævet som specielle.

- Jeg tør sige noget til de gamle og har lidt kant, og det er en hjælp for mig, tror jeg. Både nu, men også senere, hvis jeg kommer til udlandet. Men jeg er også ydmyg og slår ikke ud med armene, når det går skidt, siger Isaksen og tilføjer:

- Jeg prøver ikke at tænke for meget over, hvem jeg spiller over for. Jeg prøver at være uimponeret, for det er vigtigt, hvis man gerne vil være en god offensivspiller. 

- Især som ung, så man ikke holder igen, men tør at prøve noget. Jeg har måske holdt lidt for meget i håndbremsen i nogle kampe, men jeg tør mere og mere, synes jeg. 

Priske efterlyser output

Cheftræner Brian Priske er overbevist om, at Isaksen kommer til at slå igennem for FCM.

- Vi har ikke set nok fra ham endnu, men jeg synes, der har været rigtigt gode ting. Og jeg er sindssygt tilfreds med den måde, han er kommet ind i truppen på. Både i forhold det spillemæssige, men også den status, han har i truppen. 

- Han er sindssyg positiv og træner godt, så ham kommer vi til at se meget mere til. Han har både de fodboldmæssige kvaliteter, men også personligheden, siger Priske til bold.dk og tilføjer:

- Man vil altid gerne have mere. Og jeg vil gerne have mere output på. Der kan jeg være lidt efter ham. Vi har savnet lidt output, og det var eksempelvis ærgerligt, at han ikke fik lavet en assist mod AaB. Men han er 18 år, og han er et af de største talenter, vi har produceret i FCM.

Der har været gode og dårlige indhop, men hvis man kigger på hans to startpladser mod Fremad Amager og OB, så er det vel fair at sige, at han ikke har grebet chancen endnu?

- Det kan man sige, men jeg kigger altid på præstationen. Har han leveret det, han kunne i forhold arbejdsindsats, intensitet og radius? Han er selvfølgelig med for at levere noget output, og det leverede han ikke i de par kampe. 

- OB var en svær kamp, og Oliver Lund gjorde det svært for ham, men Gustav er ung og skal stadig lære, så vi har fuld forståelse for, at han er i en fase, hvor han lærer.

Øjner mål mod FCK

Isaksen er en del af truppen mod FC København søndag, og han 

- Det bliver supersjovt. Jeg spillede en halv time i Parken, og jeg havde kuldegysninger. Det var lidt som at være med i en film at spille på så stort et stadion med så mange tilskuere. 

- Jeg tror, det bliver lige så vildt søndag, men denne gang, tror jeg, at vi vinder, siger Isaksen og tilføjer med et skævt smil:

- Jeg ved godt, at jeg ikke starter inde, men jeg håber at komme ind, og det er sikkert en lige kamp, hvis det sker, så måske er det mod FCK, at jeg laver mit første mål

Isaksen og FCM forlængede i maj samarbejdet frem til sommeren 2024.

Køb billetter til FC Midtjyllands kommende hjemmekampe her!


Af Mikael Blond
Onsdag 20. november
Tirsdag 19. november