LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

18-årig indhopper gav Lyngby sejren

| Superligaen | 85 kommentarer
18-årig indhopper gav Lyngby sejren
Foto: Scanpix / Anders Kjærbye
FC Midtjylland dominerede i det meste af kampen, men med tyve minutter tilbage sikrede den 18-årige indskifter Uffe Bech Lyngby sejren med en fin scoring.

Det var svære arbejdsforhold, da Lyngby her til aften tog imod FC Midtjylland i det opgør, der skulle have været afviklet i december. Banen på Lyngby Stadion var nemlig i temmelig dårlig stand, og det gjorde da også, at begge hold ikke var bange for at slå den lange aflevering.

Efter ni minutter opstod kampens første store chance efter et langt FCM-indkast. Efter noget tumult var bolden tæt på at gå ind, ligesom flere af udeholdet spillere appellerede for et straffespark, da Peter Madsen gik i ryggen på en modstander, men dommerens fløjte forblev tavs.

I det hele taget dominerede FCM det meste af første halvleg. Efter 23 minutters spil opstod endnu en stod chance. En lang bold blev slået op mod Mikkel Thygesen, og den omskolede angriber klappede til den første gang, men bolden gik snert over mål.

Lyngby havde da også et par muligheder, for eksempel kort før den halve time. Her løftede David Boysen ind mod Bajram Fetai, men hans hovedstød gik i en blød bue over mål.

En håndfuld minutter senere havde FCM’s Jakob Poulsen to gode muligheder, først på et knaldhårdt skud fra kanten af feltet. Kort efter sendte Thygesen et indlæg ind i feltet, men Poulsens hovedstød sad lige på Rune Pedersen.

I det 38. minut fik Lyngby en stor hovedstødschance. Kim Aabech smækkede bolden ind i feltet fra venstrekanten, men Peter Madsens hovedstød gik lige forbi.

Kort efter var Madsen på spil igen på en lang aflevering, som Jonas Lössl ikke fik fat på, men banen spillede den rutinerede angriber et puds, så chancen løb ud i sandet. Efter en lille Lyngby-opblomstring blev der fløjtet til pause ved stillingen 0-0.

Fra anden halvlegs start sendte hjemmeholdet Emil Larsen i kamp i stedet for en skadet Fetai, men det var FCM, der fik den første store chance. Igen kom chancen efter en dødbold, men Anders Christiansen var på plads på stregen til at afværge Sivebæks hovedstød.

Efter 64 minutters spil fik FCM bolden i nettet, men der var fløjtet for et frispark på Rune Pedersen begået af indskiftede Mads Hvilsom.

Med tyve minutter igen kom unge Uffe Bech i aktion i stedet for en lidt anonym David Boysen, og det kom træner Niels Frederiksen ikke til at fortryde. Få minutter senere forlængede Peter Madsen nemlig et indlæg til Bech. Han tæmmede elegant bolden med låret og flugtede den i nettet uden chance for Lössl.

Med ti minutter igen havde Lyngby hjørnespark, og Peter Madsen fik afsluttet, men her var Jakob Poulsen på plads på stregen.

Ellers var slutfasen et massivt FC Midtjylland-pres med masser af chancer og til tider panik-tilstand i Lyngby-feltet, men hjemmeholdet holdt stand. Anders Christiansen tillod sig endog at brænde en friløber i overtiden, men Lyngby vandt 1-0.

Det var Lyngbys første sejr i ni kampe, mens FC Midtjylland nu ikke har vundet i fem kampe i træk.

Se Tottenham - Brighton Stream live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Kristian Anker-Møller
Tirsdag 23. april
Mandag 22. april