Luk

18-årig komet skød BIF ud af Europa League

| Europa League | 25 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - Lyon 1-3
Europa League Gruppe A
51' 1-0 Mikael Uhre
57' 1-1 Rayan Cherki
66' 1-2 Rayan Cherki
76' 1-3 Islam Slimani

Lyons stortalent Rayan Cherki lavede torsdag aften to mål mod Brøndby IF i en 3-1-sejr. Brøndby IF kan dermed ikke længere gå videre i Europa League. 

Torsdag aften var det sidste gang for Brøndby IF på Brøndby Stadion i Europa League i år, og selvom vejret prøvede at udfordre hjemmepublikummet med regn og blæst, mødte Brøndby-tilhængerne alligevel talstærkt op for at skabe en flot kulisse. 

Brøndby IF tog imod mægtige Lyon, der indtil videre i turneringen havde gjort rent bord, så det lignede langt fra en let kamp på papiret, og hjemmeholdet havde da også tabt det omvendte opgør med 0-3. 

Det var imidlertid ni kampe siden for Brøndby IF, hvor de i mellemtiden havde skrabet seks sejre sammen i 3F Superligaen siden da, hvorfor de danske værter kom ind til opgøret med stor selvtillid. 

Stor Brøndby-mulighed fra start

Kampen startede med Lyon i boldbesiddelse, men nærmest første gang, at hjemmeholdet kom på bolden, blev det så alvorligt farligt, da Simon Hedlund blev sendt alene igennem i dybden med Mikael Uhre med på midten. 

Svenskerens aflevering på tværs til Uhre faldt dog for sent og kom til at ligge bag klubbens topscorer, og så kunne Lyon-forsvaret afværge den gode mulighed til Brøndby. 

Starten af kampen fortsatte lidt med samme fortegn – Lyon på bolden, men Brøndby farligst i hurtige omstillinger, hvor Andreas Bruus også noterede sig for en kvalificeret afslutning, selvom forsøget nok var et mislykket indlæg. 

Det var forsøget fra højrebacken dog ikke fem minutter senere, hvor han gik flot til baglinjen og chippede bolden til baglinjen, hvor hans wingback-kollega, Blas Riveros kom stormende. 

Men Riveros kunne lige akkurat ikke holde sit hovedstødsforsøg inden for rammen. 

Stor succes med dybdebolde

Generelt havde hjemmeholdet stor succes med at komme bag om franskmændenes forsvar flere gange, hvor Hedlund og Uhre viste deres hurtighed og gang på gang fik flyttet spillet op på modstanderens banehalvdel. 

Som første halvleg skred frem, tegnede der sig et billede af, at de to hold var bedst, når modstanderen havde bolden, så man kunne lukrere på kontraangreb, så snart man erobrede boldbesiddelsen tilbage. 

Ti minutter før pausen gjorde Brøndby til gengæld det udsagn til skamme, da de satte et angreb sammen helt nede fra Mads Hermansen af.

Igen igen endte bolden ude i højresiden hos en velspillende Bruus, og han fandt Mathias Greve, der var gået med i feltet, men hans afslutning blev desværre blokeret i allersidste øjeblik til et hjørnespark. 

Kampens klart bedste chance på dette tidspunkt. 

Inden pausen kombinerede Lyon sig så også igennem og ind i Brøndby-feltet, men Tino Kadewere fik ramt bolden skævt, så det endte med et Brøndby-målspark. Mere blev det ikke til før pausen, og så måtte de to hold gå ind i varmen til 0-0. 

Brøndby-forløsning og Brøndby-fejl lige efter pausen

Fem minutter inde i anden halvleg kom det forløsende mål så for hjemmeholdet. 

Nok engang var det efter, at værterne vandt bolden tilbage – denne gang højt oppe på Lyons banehalvdel – og fra kanten af feltet fandt Hedlund Uhre på bagstolpen, som fik ekspederet bolden over stregen til 1-0. 

Lidt VAR-tjek skulle der til, men målet stod i sidste ende, hvilket affødte et jubelbrøl på Brøndby Stadion. 

Føringen holdt dog ikke særligt længe for de danske mestre, for bare fem minutter senere udlignede kæmpetalentet Rayan Cherki for gæsterne. 

En god mulighed til gæsterne var ellers netop reddet af Hermansen i Brøndby-målet, men Riveros blev efterfølgende for overmodig i eget felt og kom til at miste bolden i en dribling, hvorefter det var en smal sag for Cherki at udligne til 1-1. 

Cherki-show og Lyon fortsatte

Det var en bitter pille at sluge for hjemmeholdet, som ellers havde gang i en god kamp og halvvejs igennem anden halvleg skulle det så blive endnu værre for hjemmeholdet, da gæsterne kom på 1-2. 

Cherki var igen på spil, da han tog et træk ind i Brøndby-feltet i høj fart, hvorefter han på Cristiano Ronaldo-manér tog bolden bag om støttebenet ind i banen og lynhurtigt klappede bolden ind langs nærmeste stolpe med venstrebenet. 

Ærgerlig udvikling for hjemmeholdet og symbolsk for dem, begyndte regnen herefter også at sile ned over grønsværen som et forvarsel på, hvad der ventede. 

Et kvarter før tid kom hjemmeholdet i hvert fald også bagud med 1-3 på Lyons fjerde skud inden for rammen efter pausen, hvilket gav et meget godt billede på forskellen mellem de to hold på aftenen. 

Denne gang var det algerieren Islam Slimani, der kom på tavlen, da han mødte et indlæg af den indskiftede brasilianer Lucas Paqueta og stangede bolden ind bag en chanceløs Hermansen.

Ingen Europa League i det nye år i Brøndby

Målet til 1-3 punkterede kampen, og hverken hjemmeholdet eller gæsterne formåede herefter at komme frem til flere afgørende muligheder, hvorfor kampen sluttede med 3-1 til Lyon. 

Nederlaget til Brøndby IF betyder, at deres eventyr i Europa League er slut efter næste runde er spillet. 

Her møder man til gengæld Sparta Prag i Tjekkiet, hvor man med en sejr kan spille sig i Conference League, da tjekkerne stadig kan hentes. 

Lyon var inden kampen sikkert videre som etter fra gruppen og må anses for et af de hold, man skal regne med sent i turneringen. 


Af Kristoffer Lind Pedersen
Søndag 5. december
Lørdag 4. december
Egyptisk tragedie: Træner døde under jubel
06:25
Brandt på røg på hospitalet: Har det godt
06:22
Bellingham insinuerer matchfixing fra dommer
06:21
BIF og FCM i pokalbrag - fede PL-kampe
06:00
Lionel Messi har vundet Ballon d´Or
05:28
Lionel Messi har vundet Ballon d´Or
05:17
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
04:32
Real flyver videre: Jovic slog til i Baskerlandet
04:20
F.C. Internazionale - Campione D´Italia
03:52
Saint-boss bebrejder egen keeper for sent mål
03:43
LIVERPOOL F.C. | 0-5
03:31
Brighton narrede Southampton i det 98. minut
03:29
Bellingham insinuerer matchfixing fra dommer
03:18
Bellingham insinuerer matchfixing fra dommer
02:39
UEFA straffer otte klubber for FFP-brud
02:32
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
02:08
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
02:06
Første sejr i PL: Newcastle lever i bunden
02:01
Wijnaldum sikrede PSG point i sidste minut
01:53
Benzema humper ud af topkamp med smerter
01:42
Thrane sikrede færøsk pokaltitel fra pletten
01:40
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
01:34
Saint-boss bebrejder egen keeper for sent mål
01:33
Benzema humper ud af topkamp med smerter
01:28
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
01:28