LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

18-årig sænkede Eriksen og sendte City til tops

| Premier League | 80 kommentarer
Michail Antonio sænker Spurs og laver bizar jubelscene
West Ham chokerer Tottenham med 1-0-kasse
'Eriksen er en central del af Solskjærs planer om genopbygning hos Man Utd' - engelsk avis
Pochettino: West Ham-kamp er vigtigere end CL-semifinale mod Ajax
'Du kan ikke vinde alt, Pep, sorry' - Man City-manager må se Liverpools talenter løbe med pokaltriumf
18-årig sænkede Eriksen og sendte City til tops
Foto: Getty Images

Phil Foden scorede sit første ligamål efter fem minutter, og det var nok til at sikre Manchester City en 1-0-sejr over Tottenham i Premier League.

Manchester City og Tottenham tørnede lørdag eftermiddag sammen i Premier League, hvor der var tre vigtige point på spil for begge hold.

Manchester City kunne med en sejr rykke tilbage på førstepladsen i den bedste engelske række, mens Tottenham jagtede point i kampen for at bevare en placering i top fire. 

De to hold mødtes onsdag i et brag af en kamp, da Tottenham sendte Manchester City ude af Champions League efter et medrivende 4-3-drama. Der var derfor store forventninger til lørdagens kamp.

Tottenham skiftede på fem pladser i forhold til seneste kamp, hvor blandt andet Hugo Lloris sad ude med en mindre skade, mens Manchester City byttede tre.

I seneste kamp mellem de to bød de første 11 minutter på hele fire scoringer, og også i dagens Premier League-kamp kom netmaskerne hurtigt til at blafre.

Kampen var blot fem minutter gammel, da 18-årige Phil Foden scorede sit første Premier League mål. Han var på plads ved bagerste stolpe, da Sergio Aguero headede et indlæg på tværs i feltet, og så kunne han juble.

Herefter blev det en noget kaotisk kamp, men ingen af de to hold kunne finde netmaskerne. Især Tottenham havde flere gode chancer til at bringe balance i regnskabet i de efterfølgende ti minutter.

Efter 13 minutter kom Christian Eriksen, der spillede hele kampen, alene igennem med Ederson. Danskeren kom dog ud i en lidt spids vinkel, og City-keeperen fik reddet bolden.

Tre minutter senere var det Heung-Min Son, der kom alene igennem. Han nåede dog aldrig helt ned til Ederson, da Aymeric Laporte i sidste sekund kom tilbage og blokerede skuddet.

Manchester City fik bedre og bedre fat i kampen, som halvlegen skred frem. Flere gange trykkede de af fra distancen, hvor især Kevin De Bruyne og Bernardo Silva havde et par fine forsøg.

Kevin De Bruyne havde spillet en fin kamp, men det sluttede syv minutter før pausen. Efter en af hans afslutninger landede han forkert og måtte lade sig udskifte. 

Kort før pausen lurede Son igen på en friløber. Hans træk blev dog lige lidt for langt, og så kunne Ederson igen redde bolden.

I starten af anden halvleg faldt der lidt mere ro på det hele. De store chancer udeblev, men begge hold forlangte i flere situationer straffespark. Hver gang afviste Michael Oliver dog de to holds protester.

City kontrollerede kampen, og efter en times spil fik Laporte mulighed for at fordoble føringen. Han headede dog afslutningen over mål.

Ti minutter senere burde det være blevet til 2-0, da Raheem Sterling modtog bolden i det lille felt. Han afsluttede første gang, men en flot fodparade fra Paulo Gazzaniga holdt Tottenham inde i kampen.

Mod slutningen sendte Tottenham blandt andet Fernando Llorente på banen i jagt på en scoring. Den spanske angriber nettede i midtugen, men han kunne ikke gøre kunsten efter denne lørdag eftermiddag.

Det kunne ingen af banens andre spillere hellere ikke, og derfor sluttede det hele 1-0 til Manchester City.

Med sejren er Manchester City nu ét point foran Liverpool i toppen af Premier League. Tottenham ligger nummer tre med ét point ned til Arsenal, der dog har spillet en kamp færre.

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Sand
Lørdag 25. maj