Luk

18. dec: De blev lige så sure som mig

| 3F Superliga | 5 kommentarer
18. dec: De blev lige så sure som mig
Foto: Benjamin Lybecker / bold.dk

Infoboks

AaB - Brøndby IF
Superligaen Grundspil (23/02)
bet365 2,25 3,60 3,00
NordicBet 2,26 3,50 3,00
Oddset 2,25 3,55 3,10
YouBet 2,30 3,60 3,15

Temaet for årets bold.dk-julekalender er fodboldbrødre. I kalenderlåge 18 fortæller målmands-legenden Palle 'Plankeværk' Petersen om sine to sønner, Christian Emil og Kenneth Emil, som har arvet faderens temperament.

Det er ikke alle, som ved det, men AaB-spilleren Kenneth Emil Petersen og hans storebror Christian Emil er sønner af den legendariske målmand, Palle Petersen, som gik under navnet Palle Plankeværk. Mange husker nok Palle Plankeværk fra hans tid i B1903 og FCK, som er to klubber, han stadig holder øje med.

- Jeg følger stadig B1903 og FCK, og kommer stadig ind og ser deres kampe fra tid til anden, selvfølgelig hver gang AaB er på besøg i Parken. Jeg bliver stadig genkendt, og møder da også ofte en lang række af de spillere, jeg tidligere har spillet sammen med, da flere af dem færdes i og omkring klubberne, udtaler Palle til bold.dk.

Palle arbejde i dag som operationsassistent på Rigshospitalet, mens han stadig er i kontakt med fodbolden, da han er målmandstræner for det danske kvindelandshold. Det er dog ikke kun far Palle, som har haft talent for spillet på grønsværen, da begge hans sønner også har prøvet kræfter med fodbold på højt niveau - en interesse, de fik fra en tidlig alder i barndomsklubberne Fremad Valby og Solrød.

- De har begge spillet fodbold lige siden, de kunne gå. Jeg havde ikke altid så meget tid til at tage ud at se dem spille, da jeg af gode grunde skulle passe min egen karriere, så det var mere deres mor, som var ude at se dem til træninger og til stævner. Men jeg tog selv derud, hver gang jeg havde muligheden.

- Jeg synes, de begge var rigtig gode, de havde meget af det temperament, som jeg også selv havde, når jeg spillede fodbold, så de gik virkelig til den. De blev meget sure, når de tabte deres kampe, og det er måske fordi, de ofte havde set mig reagere på den måde, så de har nok tænkt, at det var den rigtige måde at håndtere et nederlag på, griner Palle.

Mens lillebror Kenneth Emil er kendt for sit kontante forsvarsspil, fulgte storebror Christian i sin fars fodspor, og nåede at vogte buret som divisionsmålmand i LFA og Greve.

- Jeg har aldrig forsøgt at få nogle af dem til at blive målmand. Jeg har end ikke presset dem til at spille fodbold, det har de selv valgt. Men selvfølgelig har det nok påvirket dem, at jeg næsten altid havde dem med til træning og kampe i B1903 og FCK, og når vi var færdige med at spille, kom de ofte ind på banen til mig, og så spillede vi sammen derinde. Sådan noget kunne man dengang, og det har selvfølgelig nok vækket deres interesse for fodbold. De spillede faktisk begge i marken, da de var børn, og det var først sent i karrieren, at Christian blev målmand. Inden da var han ganske dygtig som back.

Da Palle Plankeværk selv stoppede som målmand, havde han mere tid til at følge sønnernes gøren og laden på grønsværen, og han var blandt andet helt tæt på, da Christian blev udsat for en ubehagelig oplevelse i en divisionskamp i Roskilde i 2007, hvor han fik sprøjtet peberspray i øjnene af en baneløber.

- Efter jeg stoppede, fulgte jeg dem tæt i deres seniorkarrierer. Jeg var til stede på stadion, da Christian blev udsat for overfaldet i Roskilde. Det var selvfølgelig en rystende oplevelse for os begge, naturligvis mest for ham, men jeg synes, at han hurtigt fik rystet det af sig og kom ovenpå. Det er uhyggeligt, at sådan noget kan ske i divisionerne, erindrer Palle.

Christian stoppede sin aktive karriere i en ganske ung alder, og mens Palle har forståelse for beslutningen, mener han stadig, at hans ældste søn stadig kunne gøre sig på et vist niveau.

- Jeg synes, at Christian var en rigtig dygtig målmand, og på sin vis kunne jeg sagtens forestille mig, at han stadig kunne spille godt og på et højt niveau. Men han stod ved en skillevej for nogle år siden, og valgte at satse på en civil karriere, og det har jeg stor respekt for. Han har et godt job, bruger meget tid med sin søn og er i øvrigt begyndt at løbe maraton og sådan noget.

Omvendt sin storebror har 28-årige Kenneth Emil stadig fuld gang i sin karriere, og far Palle følger fra hjemmet i Solrød så godt med i KEP's karriere som muligt.

- Jeg følger Kenneth så ofte, jeg kan, men der er selvfølgelig lidt langt at skulle tage til Aalborg. På den måde så jeg da gerne, at han fandt sig en klub lidt tættere på. Men altså, det skulle primært være fordi, det var nemmere for mig at se ham til hverdag, for han er rigtig glad for at bo i Aalborg og spille i AaB, så det skal han selvfølgelig blive ved med.

Selvom Kenneth har drevet det helt til toppen af Superligaen med AaB, mens Christian var i 1. division med LFA, vil farmand ikke vurdere, hvem der i det hele taget var bedst af de to brødre.

- Jeg ved ikke, om Kenneth var et større talent end Christian, men det handler også meget om held og timing - kommer man til den rigtige klub på det rigtige tidspunkt, og har man en træner, som tror på én. Kenneth ramte rigtigt, da han rykkede til Horsens, for det viste sig at være et meget positivt skifte for ham.

Det var de færreste, som titulerede målmanden Palle med hans egentlige efternavn, Petersen, for kælenavnet 'Plankeværk' var det mest anvendte, når folk omtalte den karismatiske og reaktionsstærke målmand. Kælenavnet fulgte dog med sønnerne, som ligeledes har måtte lægge øre til det genkendelige øgenavn.

- Jeg ved, at de begge er blevet meget genkendt på kælenavnet, og jeg tror, det til tider har været lidt en belastning for dem. For Christian har der selvfølgelig været pres på, da han også var målmand, men Kenneth har også skulle høre for det, og det tog lidt tid, før han ligesom trådte ud af skyggen. Jeg synes, det er vigtigt, at man bliver anerkendt for det stykke arbejde, man selv laver, og ikke bliver sammenlignet med noget, ens far lavede for mange år siden - og det har de begge formået at træde ud af, vurderer Palle Plankeværk, som i det hele taget, er imponeret over sine to sønner og deres bedrifter.

- Jeg er selvfølgelig glad og stolt over dem begge to. Både over det de har klaret på fodboldbanen, men mere over, at det går dem så godt i livet. De har det begge godt, lever nogle gode liv, og det er jeg rigtig glad for og stolt over. Fodbold betyder meget for rigtig mange, men der er ingen tvivl om, at livet udenom er meget vigtigere, og det synes jeg, de begge forstår, siger en tydelig stolt far.

Mens Kenneth Emil lige nu er på velfortjent ferie fra Superligaen, har Christian Emil også uden for banen gået i sin fars fodspor, hvor han udover sit fuldtidsjob er målmandstræner for Ringsted IF i Danmarksserien.

Køb billetter til AaB's næste hjemmekamp og støt AaB fra tribunen


Af Mikkel Nøhr

5 kommentarer

Den grimme ælling 10:07          
To gode spillere, der i øvrigt også begge har spillet divisionsfodbold i Herfølge (hvilket ikke fremgår af artiklen).

Mener faktisk, at det var John Faxe, der for efterhånden mange år siden gav seniordebut til Kenneth Emil i en kamp mellem Herfølge og BK Frem.
Frankofil 10:22          
Jeg var til stede på stadion, da Christian blev udsat for overfaldet i Roskilde. Det var selvfølgelig en rystende oplevelse for os begge, naturligvis mest for ham
Er der nogen som kender historien bag dette?

Jeg har ikke hørt om det før nu.
Den grimme ælling 11:33          
Jeg så tilfældigvis kampen.

Christian Emil stod på mål for LFA da en af FC Roskildes fans af uvisse årsager løb over banden med kurs direkte mod Christian Emil og sprøjtede peberspray i øjnene på ham. Inden pebersprayen nåede at virke så nåede Christian Emil lige at få sat efter ham gutten. Kampen blev fløjtet af kort efter.

Ret vilde scener i en 2. divisionskamp.
Lifetec16 12:06          
Jeg var også på stadion den dag. Der var en gruppe tosser som kun var ude på ballade. Efter episoden provokerede tosserne politiet og forsøgte bl.a. at sprætte dæk op på politibilerne, og udeholdets fans blev groft chikaneret. Der var i det hele taget en ond stemning, som ikke hører hjemme til en divisionskamp. Har faktisk ikke oplevet noget lignende til kampe i divisionerne.
Søndag 23. februar
Lørdag 22. februar