Luk

19-årig slog CL-rekord i målrigt danskermøde

| Champions League | 6 kommentarer

Den 19-årige norske angriber Erling Håland skrev historie med tre scoringer i Salzburgs vilde 6-2-sejr over Genk. 

Rasmus Nissen startede på Salzburgs højreback, og Joakim Mæhle startede på Genks højreback, mens Paul Onauchu startede ude, da det tirsdag aften gik løs i Champions Leagues gruppe E.

Men det var en 19-årig nordmand, der i første omgang stjal billedet i opgøret.

Erling Håland var således mindre end to minutter inde i sin Champions League-debut, inden han sparkede bolden i nettet efter Takumi Minaminos stiking ind i feltet.

Genk spillede en rædselsfuld første halvleg, og efter godt en halv time erobrede Nissen bolden fra en Genk-spiller tæt på baglinjen, hvorefter det gik meget hurtigt den anden vej, og Håland sendte køligt bolden i kassen til 2-0 efter en veludført kontra.

3-0 kom få minutter senere ved Hwang Hee-Chan, da straffede en stor opspilsfejl af gæsterne.

Jhon Lucumi reducerede efter 40 minutter på en nedfaldsbold efter et frispark, men Genk fortsatte med at holde åben hus i den anden ende, og en ny opspilsfejl førte efter 44 minutter til en ny kontra og en ny scoring af Håland.

Nordmanden stak tåen på bolden i det lille felt og på den måde fuldførte sit hattrick og skrev Champions League-historie som den første med et hattrick i første halvleg i sin Champions League-debut.

Salzburg nåede også et 5-1-mål på endnu en kontra lige før pausen. Japanske Minamino lavede det meste af forarbejdet med et hidsigt løb og et oplæg til den 18-årige ungarer Dominik Szoboszlai.

Kort inde i anden halvleg reducerede Mbwana Samata med et hovedstød tæt under mål, men det var så langt fra de belgiske mestres aften.

Efter 66 minutter forærede Genk igen bolden væk, og Salzburg straffede sløseriet med kvikt spil og en scoring af Andreas Ulmer.

Et vildt opgør endte med et rødt kort til Genk-målscoreren Samata og fem minutter plus tillægstid til Onuachu, men ikke flere mål.

Østrigerne vandt 6-2 og topper dermed puljen foran Napoli, der slog Liverpool med 1-0 i sit opgør.


Af Mikael Blond

6 kommentarer

SalzburgDane 23:04          
Fantastisk aften!!
fooogh 00:11          
Det er ikke for at tage noget fra den unge nordmands præstation - for den taler for sig selv.

... men indimellem er det lidt som om, at rekorder opfindes til lejligheden. Den første til at score hattrick i en halvleg i sin debut i CL? Come on, det er sku for søgt...
Nyander 06:50          
Han sparker de chancer ind hans holdkammerater skaber til ham, men hold nu op Genk. Det er jo reelt seks bolderobringer, der hver gang fanger dem i ubalance og så står der en mand helt fri og kan putte den ind.
VBaltid 07:04          
[i]men indimellem er det lidt som om, at rekorder opfindes til lejligheden. Den første til at score hattrick i en halvleg i sin debut i CL? Come on, det er sku for søgt...[/i

Hurtigste debut-hattrick er måske mere tilfredstillende for dig.
peter999 08:22          
Salzburg har nu scoret 40 mål i sæsonens første 8 kampe (liga+CL).
Buck'o 11:21          
Nej. Ikke for mig hvert fald. Vil give fooogh helt ret. Rekorder opfindes alt for tit til formålet. Men i disse tider hvor Messi og Ronaldo napper alle de "rigtige" rekorder, så skal der jo også være noget til alle de andre kan man sige :p

Med det sagt så er det imponerende, og en god start der får ham på landkortet. Men lad os nu se når modstanden bliver større. Kan se rund to. Kring at Håland bliver udråbt til det næste store, men lad os nu se :)
Lørdag 19. oktober
Fredag 18. oktober