Luk

24-årig Bournemouth-profil ramt af kræft

| Championship | 7 kommentarer

Infoboks

Stoke - Bournemouth
Championship (19/10)
Oddset 2,70 3,20 2,70
bet365 2,70 3,25 2,70

Den walisiske Bournemouth-profil David Brooks er blevet ramt af kræft i lymfeknuderne. Der meldes om positive prognoser, men han vil være ude på ubestemt tid.

Bournemouth-profilen David Brooks måtte for nylig forlade den walisiske landsholdslejr efter en medicinsk undersøgelse, og der ligger en sørgelig årsag bag.

Den blot 24-årige kantspiller har nemlig fået konstateret kræft i lymfeknuderne i stadie 2, meddeler Bournemouth på sin hjemmeside onsdag.

De første prognoser er heldigvis positive, inden der i næste uge sættes gang i behandling af Brooks, der vil være ude på ubestemt tid.

Klubbens direktør Neill Blake fortæller:

- Alle i klubben vil gøre alt, hvad der er muligt for at støtte David og hans familie gennem hans behandling. Vi kommer ikke til at sætte en tidsramme på hans tilbagevenden. Han skal have al den tid, han har brug for, til at komme ovenpå, og vi vil gøre alt, vi kan, for at hjælpe, siger han.

Blake tilføjer, at han håber, at omverdenen vil vise respekt for Brooks i den kommende tid.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er der ved kræft i lymfeknuderne (Hodgkin lymfom, red.) i stadie 2 flere lymfeknuder på samme side af mellemgulvet, som er ramt af sygdom.

Kræftens Bekæmpelse skriver på sin hjemmeside, at der er gode behandlingsmuligheder og god chance for at blive rask, hvis man opdager sygdommen tidligt.

Over 80 procent helbredes for denne sygdom, hvis behandling består af kemoterapi, som eventuelt kombineres med strålebehandling. Det tager mellem tre og ni måneder.

David Brooks kom til Bournemouth i sommeren 2018 og har siden spillet 91 kampe, scoret 18 mål og lavet 12 oplæg.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 19. oktober
Mandag 18. oktober