Luk

3 mål på 11 minutter: OB videre i pokalen

| Sydbank Pokalen | 6 kommentarer

Infoboks

FC Helsingør - OB 0-3
Sydbank Pokalen
11' 0-1 Emmanuel Sabbi
19' 0-2 Kasper Larsen
22' 0-3 Max Fenger

OB var effektive i første halvleg, hvor de straffede FC Helsingør med 3 mål på 11 minutter i Sydbank Pokalen. Dermed gik fynboerne videre med en 3-0-sejr.

Tirsdag fik FC Helsingør fint besøg, da OB lagde vejen forbi 1. Divisions nuværende tophold i tredje runde af Sydbank Pokalen.

Hjemmeholdet havde ikke tabt en fodboldkamp siden starten af juli og har set imponerende stærke ud i landets næstbedste række i denne sæson. Men med modstand fra et hold, der til daglig huserer i 3F Superligaen, var opgaven af en lidt anden kaliber.

OB kom med et nederlag til AaB i bagagen, men det var det fynske mandskab ikke synderligt tynget af.

Efter 11 minutter slangede Emmanuel Sabbi sig nemlig igennem på kanten af Helsingørs felt, hvorefter han med et følt skud sendte bolden op i det lange målhjørne. 1-0 og drømmestart til cheftræner Andreas Alm og resten af holdet.

Med bolden på fødderne brugte hjemmeholdet et par minutter på at ryste målet af sig. Men tæt på en reducering kom de aldrig, før OB fordoblede deres føring.

Gæsterne fik tilkæmpet sig et frispark i højre side af banen, og det blev smækket ind i panden af Kasper Larsen, der med et kontrolleret hovedstød styrede bolden i nettet uden om målmand Kevin Stuhr Ellegaard.

Herfra skulle man tro, at Helsingør ville ofre nogle kræfter på at lukke af, men et stort kollaps i forsvaret gjorde starten mere sur på hjemmeholdet. 

Mikkel Knudsen lavede en mislykket clearing, som Max Fenger opsamlede, hvorefter han tog et træk væk fra Ellegaard og gjorde det til 3-0 efter 22 minutters spil.

En mareridtsstart var for alvor under opsejling, men så viste Helsingør prøver på det, der har givet dem så mange scoringer i 1. Division. 

Sebastian Czajkowski, der har scoret tre mål i sæsonen, var tæt på at komme først på et indlæg, hvorefter hjemmeholdet fik etableret et lille pres.

Når OB var i boldbesiddelse, spillede de ikke med det samme direkte spil, som de gjorde i starten. Det betød også, at Helsingør fik sat en prop i. Man var dog stadig nede med 0-3 ved pausen.

Fra anden halvlegs start havde Andreas Alm sat 18-årige Robin Dahl Oström på banen, og han skulle blot bruge fem minutter på at stemple ind.

I en situation, hvor nordmanden øjnede sit første seniormål for OB, trak han fra i højre side af banen tæt på feltet og tog sigte mod det lange hjørne.

Hans afslutning endte med at ramme stolpen til stor frustration for den unge back.

Helsingør kom langt bedre med i kampen og tilspillede sig flere store chancer. Især Oliver Drost var med i mange af de offensive aktioner og med ti minutter tilbage af opgøret, fik han en frisparksmulighed udenfor feltet. 

Desværre for ham og Helsingør placerede han skuddet lige i muren.

I det 85. minut fik hjemmeholdet en ny stor mulighed, men bolden ville bare ikke nettet. Flere mål kom der ikke.

Dermed sluttede pokaleventyret for FC Helsingør, ligesom mandskabet led deres første nederlag siden maj. 

OB er sikret endnu en runde.


Af Rasmus Glud

6 kommentarer

mwape-djemba 19:40          
Stærk start på kampen af ob. Den var dermed lukket og så kunne bussen parkeres. Dejligt med en sikker sejr
guldtilOB 20:07          
Det gik overraskende problemfrit. Havde ikke forventet så relativt stor forskel på de 2 hold. Så kunne det være fedt at trække Marienlyst i næste runde.
bruger 132927 20:15          
Synes nu at OB mangler fysik og tyngde på midtbanen, Okosun var ikke overbevisende i dag, ej heller JJ som dog løber mange meter, men halter bagefter mange gange.
Tarik viste i glimt sit potentiale, men han har langt til fast plads.
Og så havde OB meget svært ved at lægge præcise afleveringer til hinanden.
Forsvaret lukkede godt af og Bernat stod en fornuftig kamp, uden de helt store fejl, men med erfaring på kontoen.
Socialistens 23:01          
Det gik overraskende problemfrit. Havde ikke forventet så relativt stor forskel på de 2 hold. Så kunne det være fedt at trække Marienlyst i næste runde.
Mener du var stor forskel?
Der var forskel i udnyttelsen af store fejl, men på bolden var Helsingør ikke dårligere end OB, som vel havde den klart mindst.
guldtilOB 17:43          
Sos@

Jo det vil jeg da mene der var. Nu er fodbold et simpelt spil hvor det gælder om at score mål. Man havde hele tiden fornemmelsen af OB bare kunne skrue op hvis det blev nødvendigt.
Var det ikke ca 76% boldbesiddelse Barca havde mod Bayern da de tabte 8-2. Og de var pivheldige med ikke at tabe mere.
Socialistens 11:08          
Var det ikke ca 76% boldbesiddelse Barca havde mod Bayern da de tabte 8-2. Og de var pivheldige med ikke at tabe mere.
Det er korrekt at målet er simpelt, men at komme frem til det er ikke simpelt.
51-49 til Bayern, så nej ... :D.
Tirsdag 19. oktober