Luk

32-årig dommer er rykket op i Superligaen

| 3F Superliga | 8 kommentarer

DBU's dommerudvalg har rykket den 32-årige Jonas Hansen op i 3F Superligaen med øjeblikkelig virkning. 

3F Superligaen har fået et nyt medlem af rækkens samling af dommere. 32-årige Jonas Hansen er således med øjeblikkelig virkning blevet forfremmet. 

- Vi har valgt at rykke Jonas Hansen op, da han har udvist en ekstraordinær stærk og stabil dommerpræstation i 2019, siger formand for DBU's dommerudvalg Michael Johansen til dbu.dk og fortsætter: 

- Jonas indgår samtidigt i det kommende VAR-projekt, som går i luften juli næste år, hvorfor han allerede nu bliver tildelt kampe på højeste niveau for at være bedre forberedt. 

Jonas Hansen fik allerede i 2004 sin dommereksamen. Fra 2013 dømte han 2. division, og siden 2016 har han dømt 1. division. 

Hansen får debut i den kommende runde, meddeles det samtidigt uden at afsløre i hvilken kamp. 


Af Mikael Blond

8 kommentarer

CalculatingInfinity 15:20          
Kan umuligt være værre end kristoffer kristoffersen. Manden som altid formår at få begge holds fans til at føle sig snydt.
Juniorx 15:29          
Min anbefaling. Tag dommerkort. Det er ikke så nemt som man skulle tro.
XSDU 15:34          
Uanset hvor nemt det er at tage det kort, så er der indtil flere, der gør det uanstændigt ringe, uge efter uge efter uge, i Superligaen.

At Jonas Hansen er rykket op, er absolut positivt. Han har gjort det rigtig udmærket i 1.division. Han må rigtig gerne afløse både Putros, Jantzen, Kristoffersen og Kehlet.

At en af disse endda bliver kaldt vores bedste dommer, fortæller mere om standarden generelt, end noget andet.

Det er alt for mange år siden at vi har haft en der nåede Milton eller Mikkelsen til sokkeholderne. Et bud på en der blot nærmer sig, kunne være Claus Bo Larsen. Så held og lykke Jonas Hansen. Det vil være skønt om du holder niveau fra 1.division, for så kommer du til at gøre det RIGTIG godt.
Sirlimpsalot 16:05          
Helt generelt synes jeg at folk er alt for meget efter dommerne. Uanset hvor dårlig en enkelt dom kan være, er de jo ikke ude på andet end at gøre det bedst muligt.
De har da en kæmpe faglig stolthed.
Kæden ryger helt af når folk begynder at snakke om at bestemte dommere er imod deres hold. Seriøst, det var i børnehaven man kunne have de følelser.
Domme er nogle gange med, andre gange imod. Det er en del af spillet.
Hvis man ønsker fejlfri præstationer fra dommerne, synes jeg også man skal slå HÅRDT ned på alle forsøg på snyd fra spillere og det gælder alt fra film, appeller, gestikuleren mm.
Altså, den er da ikke meget længere. De fleste professionelle spillere kører en går-den-så-går-den stil og det er latterligt at forvente at én dommer kan gennemskue alt hvad 22 mand laver.
SiDooN 16:05          
Det er alt for mange år siden at vi har haft en der nåede Milton eller Mikkelsen til sokkeholderne

Sikker på at de ville være lige så dygtige i dag med den TV-teknologi nu?

Dommerne skal afgøre alle situation er et split sekund. Bagefter kan "eksperterne" se alle situation fra 4-5 forskellige vinkler, og bruge teknologi som at flytte kamaravinklen (som ved Hedlunds mål). Herefter bliver dommerne kritiseret for, at ikke at dømme korrekt. Det er sgu tit latterligt at de få så meget kritik.

Jeg vil våge den påstand, at dommerene tidligere havde det noget nemmere end de har det i dag.
bruger 150809 17:24          
Velkommen , manden skal vel kun være bedre end Putros pc Tykgaatd.
Steffen_M 17:45          
@Sirlimpsalot

Udemærket pointe.

Og man kunne helt bestemt sagtens slå hårdere ned på film, overspilning, brok, tidsudtræk osv.

Tænker også på at dommerne generelt ikke hjælper sig selv. Altså generelt set ikke inviduelt. Nogle af de få ting der faktisk ikke er skøn omkring, men klare regler er noget med at blive på linjen ved straffespark, løbe i feltet på straffespark, ikke at tage meter ved frispark og indkast, 6 sekunder reglen for målmand, tidsudtræk, spille bolden væk osv. Men gang på gang, ser man at spillerne tester de regler, og dommerne ikke dømmer noget på dem.

Ligesom ved hands i feltet og farligt spil, der bliver dømt som vinden blæser. Hvis der kom klarere regler, ville dommerne have det nemmere.


Inden denne sæson var der ikke nedsat et ekstra dommerudvalg, en form for VAR-light, hvor man kunne dømme efter kampene hvis f.eks. spillerne, bragte spillet i miskredit. Det er da ikke brugt en eneste gang?
Søndag 8. december